Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

2007. évi Közhasznúsági Jelentés
2008.05.30.

Noé Állatotthon Alapítvány
2007. évi Közhasznúsági Jelentés


Működési beszámoló

Alapítványunk a 2007.01.01-2007.12.31-ig terjedő időszakban az Alapító Okiratban meghatározottakkal összhangban az alábbi feladatokat látta el:

1.1 Általános célú feladatok:

Az Alapítvány célja a társadalom, a helyi közösség és az egyén közös érdekeinek kielégítésére irányuló állatvédelmi, természetvédelmi és környezetvédelmi tevékenységek ellátása (általános alapítványi valamint közcélú tevékenységek végzése keretében).

Ezt a célt az alapítvány az alábbi főbb tevékenységek útján kívánta elérni 2007 évben:

a.) Állatotthon fejlesztése, bővítése

E feladat keretében az alapítvány által használt területen, a már meglévők mellett további kennelek felállítását végeztük el.

Fejlesztettük fertőző és balesetes részlegeinket; belső kialakításuk során törekedve arra, hogy az állatokat minél nyugodtabb körülmények között, egymástól elválasztva tudjuk elhelyezni a fertőzésveszély minimálisra csökkentése mellett.

Az állatotthonba bekerülő macskák számára két fedett, mobil macskakifutót építettünk. Az állatotthonba bekerült ló és póni számára az Uniós szabványoknak megfelelő istállót építettünk. Kialakításra került a szárnyasok és a teknősök számára egy külön elkerített terület, kis mesterséges tóval. Az otthonba bekerülő egyéb patás állatok számára fedett beálló és etető készült. Mosómedvéink és borzunk részlegét is fejlesztettük. A leadott díszmadarak és sérült galambok számára két korszerű kisebb röpdét helyeztünk üzembe.

b.) A telepen elhelyezett állatok élelmezése, ápolása, egészségügyi ellátása, az ideiglenesen befogadott állatok örökbe adása

2007-ben

574 db kutyát

170 db macskát

3 papagájt

2 kanárit

1 nyestet

2 tengerimalacot

2 mosómedvét

8 nyulat

2 lovat

2 degut

3 teknőst

1 gímszarvast

2 őzet

54 db házisszárnyast

2 varjút

1 struccot

2 galambot

3 sündisznót

4 vadászgörényt

1 kecskét

1 denevértfogadtunk be, ebből

441 db kutyát

és 106 db macskát juttattunk gazdához.

Élelmezés: élelmezésüket pénzbeni térítés ellenében és eledel adományokból biztosítottuk.

Az állatok állatorvosi ellátásának keretében 283 db kutyát és 76 db macskát ivartalaníttattunk a kóbor állomány létszámának csökkentése érdekében.

Az állatotthonunkba bekerült állatok veszettség és fertőző betegségek elleni védőoltásainak beadatását elvégeztettük. Az állatotthonba bekerülő macskák oltási programját leukosis elleni védőoltások beadatásával bővítettük ki.

c.) Balesetet szenvedett, vagy más módon sérült, bajba jutott állatok mentése, állatorvosi ellátása

75 db balesetes/sérült kutya műtétének elvégeztetése.

11 db balesetes/sérült macska műtétének elvégeztetése.

Alapítványunkat rendszeresen hívták az utak mentén elütött kóbor állatok mentéséhez.

d.) Oktatás, szemléletformálás

2007-ben folytattuk oktatóprogramunkat, melynek célja az állatotthonunkba látogató iskolás és óvodás csoportok állatvédelmi oktatása saját példaadási technikával; ezen kívül önkéntes tanárok segítségével óvodákban és iskolákban tartottunk állatvédelmi előadásokat.

Több ízben részt vettünk rendezvényeken (önkormányzati, iskolai rendezvények, stb.), ahol szintén az állatvédelmi oktatás volt az elsődleges cél.

1.2 A telep általános helyzete:

A telep esztétikai állapota sokat javult, rendezettebb lett. A vezetékes ivóvíz elérhetővé válásával és a szociális részleg fejlesztésével a higiéniai körülmények jelentősen javultak.

Támogatóink segítségével megfigyelő kamerarendszer került kiépítésre az állatok biztonsága érdekében.

Gazdasági udvarunk jelentős átalakuláson ment keresztül az új létesítményeknek (kifutók, röpdék, istálló, teknős-tó, stb.) köszönhetően. Ezek mindegyike megközelíthető mozgássérültek számára, kerekesszékkel is.

1.3 Nemzeti Civil Alapprogram működési pályázat

Alapítványunk 2007-ben sikeresen pályázott az NCA. keretein belül. Az itt megítélt 800.000 Ft támogatást alapítványunk működtetésére fordítottuk.

Bp. 2008. Május 30.Megosztom a Facebookon