Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

(W)ebnapló 2015.07.01 - 07.31.
2015.08.09.

Ebben a hónapban 26 kutyus került a gondozásunkba és 31 kutyát sikerült gazdához juttatni. A 31 szerencsés kutyából 21 még kölyök. Hihetetlen mennyiségű kölyök érkezik befelé. És ez még mindig a tavaszi tüzelési időszak eredménye. Aggódunk, mert még véget sem ért a kölyökroham, de tapasztalatunk szerint hamarosan kezdődik az őszi szezon.

Íme néhány a szerencsések közül:

Ugye milyen kedves képgyűjtemény :)

Mindig nagy öröm híreket kapni korábbi védenceinkről, ebben a hónapban nem panaszkodhattunk, a gazdik csak úgy öntötték felénk a az édesnél édesebb fotókat és kedves beszámolókat:

Csacska Csiperke új élete!
Sziasztok!
Csak egy pár sort szeretnék írni, a Csacska család Csiperkéjéről, aki most már a Luna névre hallgat. Az első pár nap igazi babakutya volt, de úgy tűnik hamar megszokta az ittlétet és igazi rosszcsonttá vált...
Folytatás a cikkben ITT!!!!!!
Fanthomas/Kókusz zökkenőmentes beilleszkedése :)

Kedves Noés Gondozók!
KÓKUSZT (Fantomas) három napja hoztuk haza. Vállaltuk, hogy a kis "problémás" kutyust hazahozzuk. Nagyon jól döntöttünk!!! Olyan, mintha mindig velünk lakott volna. Már az autóban is felszabadultan nézelődött. Boldogan rohant be az udvarra. A család minden tagjával barátságos. Rengeteget játszik, imád fogócskázni a kislányommal.

Bővebben a cikkben ITT!!!!!!A duplán Noés család hétköznapjai
Sziasztok!
Mellékelten küldök pár képet Seliről (Piranha Orinoco) és Tobyról (Aszfalt András). Remekül kijönnek egymással, szeretnek kint lenni az udvaron. A nagy meleget bent töltötték a házban. A macskákkal még nem barátkoztak meg, bár Seli tegnapelőtt találkozott Babával az udvaron és nem kergette meg.

További képek a cikkben ITT!!!!!!


Függöny Filó új élete!
Mellékelten küldök pár fotót a múlt héten Önöktől örökbe fogadott Függöny Filó nevű (pocakos) kutyusról.
Ahogy a képeken látszik, rettenetesen sanyarú sorsa van szegénynek.
Ha épp nem találja kényelmesnek a pihe-puha plüss ágyikóját, amiben azóta kis takaró és egy óriási plüss kutya hálótárs is került, akkor előszeretettel élvezi édesanyám ölében a heverészést (lábai égnek, fülei szana-széjjel), vagy nagyon szeret rajtam is sziesztázni.

Folytatás a cikkben ITT!!!!!!Masni boldog gazdis kutya élete képekben
Kedves Noé csapat!
Masni csak 3 hónapja van velem, de már nagyon beilleszkedett az életünkbe. Sokat játszik, bandázik a barátaival és barátnőivel, szeret pancsolni, lustálkodni, na-meg enni, azt nagyon.
Nagyon kedves, barátságos szófogadó kutyus. Csak akkor van egy kis hiszti, ha el kell menni otthonról és Ő nem jöhet. Van hogy olyankor átrendezi a lakást, mire hazamegyünk, de ennyi rosszaság belefér és érthető is az ő szemszögéből.

Folytatás és még képek a cikkben ITT!!!!!!Feribá Család Fűző - ahogy mi hívjuk Olaf
Kedves Noé Állatotthon!
Csatolok Nektek néhány képet Olafról, aki egy tünemény. Nagyon sok boldogságot hoz az életünkbe, minden nap jobban nyílik ki felénk is és a külvilág felé is. Ügyes, tanulékony, rendkívül kedves, ragaszkodó. Másfél hét alatt egy más kutyus vált belőle.

Hogy miként alakult át Fűző Olaffá, azt elolvashatjátok ITT!!!!!!Sátoros Salala, alias Lizi új élete
Kedves Noésok!
Régóta szeretném ezt a levelet megírni nektek, de még mindig nem ocsúdtam fel, pedig már ideje lenne, hisz közel 50 napja ismét kutyás lehetek, nektek is köszönhetően! Ekkor hoztam el egy alig 2,3 kg-os kis csodát, aki akkor még „Sátoros Salala” névre hallgatott, mára már a neve „Lizi” lett és a súlyát is megduplázta. Egy igazi kishölgy, aki szó szerint mindenkit elvarázsol a séták során, a családot pedig szinte percről-percre.

Részletesebben elolvasható ITT!!!!!!
Felező Fakszni új élete
Szép napot!
Fakszniról küldenék pár képet és pár sort. Úgy tűnik, hogy jól érzi magát az új helyen, berendezkedett, a játékait imádja. Az utóbbi másfél hét főleg rosszalkodással és ismerkedéssel telt,mind emberekkel mind a környezettel. A héten megejtettük az első látogatást az orvosnál is,a második kombinált oltásra is sor került. Már várjuk hogy mehessünk sétálni.

Még több kép a cikkben ITT!!!!!!Bubble új élete!
Kedves Noésok!
Íme küldöm Leóról az ma délután készült - friss - képeket. Sokat mozog - fut, játszik, ás(!), labdázik, fürdik - így nem fog elhízni :-)
Vele együtt kívánok további vidám napokat és szép nyarat!
Üdvözlettel: Zoli

Nézd meg a többi képet is ITT!!!!!!Zalka Zola már 4 éve gazdinál!
Kedves Noé!
Már több mint 4 éve, hogy Zalka Zola (először Zalka Zelévke) megérkezett tőletek Százhalombattára.
Nálunk Zizi lett, azóta is családunk kedvence, imádjuk, örök szerelem! Nagyon köszönjük őt nektek, örökké hálás leszek hogy megmentettétek. Mellékelek egy fotót, hogy lássátok a kis tökmagból micsoda csinos nagyfiú lett.
A második képen éppen hűsöl az általa ásott gödörben.
Sokat gondolok a testvérkéire, remélem ők is jól vannak, mint Zizi.
Üdvözlettel:
Gál IldikóMint tudjátok a NOÉ Állatotthon minden emlős lakója ivartalanítva van, így nálunk nem születnek pici állatok. De madaraink,elsősorban a baromfik időről - időre megörvendeztetnek minket néhány pelyhes édességgel.
Most éppen egy csodaszép kisliba bújt ki a tojásból.Az első napjairól olvashattok itt BŐVEBBEN!!!!

A NOÉ Állatotthon "Kulisszák mögötti séta" programja igen népszerű. Amikor meghirdetjük szinte perceken belül betelnek a rendelkezésre álló helyek. Nem is csoda, hiszen ezeken a sétákon kis csoportban vezetjük körbe a látogatókat és ilyenkor olyan helyekre is bepillanthatnak, olyan állatokat is megsimogathatnak és olyan történeteket is hallhatnak, melyekre egy hétköznapi látogatás során nincs mód. Egy ilyen sétánkat foglalta össze Mariann. Olvassátok el Ti is BŐVEBBEN!!!!A NOÉ Állatotthon 2015-re meghirdetett menhelysegítő programja folytatódott. Ezúttal Kisvárdára látogattunk el.
Ugat-Lak Menhely, Kisvárda - ahol minden kutya mosolyog
Tudtuk, hogy több mint 300 kutyáról gondoskodik Enikő és kis csapata nap-nap után. A menhely jelenlegi helyén nem olyan régen működik, pályázati forrásból a régebbi hagyományos kennelek mellett egy teljesen új, modern kennelsor is kialakítása kerülhetett az elmúlt évben.

A "szokásos" segítő alapcsomaggal érkeztünk, oltás, chip és élelem. Az elsődleges cél most is az volt, hogy a menhelyen található összes kutya rendelkezzen a kötelező alapjelöléssel és oltással. Ebben most is, mint minden a programban részt vevő menhely esetében a helyi ellátó állatorvos volt a segítő.

Ami azonnal feltűnt, hogy itt minden kutya mosolyog és mindenki nagyon barátságos. Ahogy mentünk a kennelek között és ismerkedtünk legújabb barátainkkal csak úgy szövődtek szívünkben az új szerelmek.

További érdekességek és képek a cikkben ITT!!!!!!

Lovas híreinket nagy veszteségünk árnyékolja be :(
Topáz elvágtázott az imádott felhői közé :(Topáz az érdi lógyilkosság kapcsán került a NOÉ Állatotthon gondozásába Ajtonnyal és Váratlannal együtt még 2011-ben.
Mindig is különc volt, szerette a felhőket nézegetni, és minden különösebb indok nélkül halálra rémülni a semmitől is. Mivel fél szemére vak volt, a fejét általában félrefordítva tartotta, ezért aztán lehetetlenség volt róla „normális” képet készíteni. Mi azonban ilyen kis különcnek szerettük, és rengeteg vicces jelenetnek lehettünk tanúi Topáz jóvoltából.

A ménes is különcnek tartotta, nem igazán foglalkoztak vele, de elfogadták olyannak amilyen. Öreg barátja, Ajtony volt az egyetlen biztos pont az életében, ő sohasem hagyta cserben. Most azonban Ajtony egyedül maradt… :(

Topáz ma reggelre nagyon rosszul lett, nem evett, felpuffadt és hatalmas fájdalmai voltak. Az állatorvos nagyon hamar kiérkezett, a diagnózis egyértelmű volt: kólika. Az azonnali kezelések ellenére hiába küzdöttünk, Topáz egyre csak gyengült, később már egyértelmű volt, hogy megcsavarodtak a belei, és elkezdtek elhalni. Nem volt már mit tenni… elfogyott az ereje, összeomlott, már csak az utolsó pillanatokat tudtuk számára egy kicsit megkönnyíteni. :(

Ő már fent vágtázik az égi legelőkön, a felhők közt, amiket úgy szeretett nézegetni. Együtt van már öreg barátjával Vilivel, és az Égi Noés ménes többi tagjával.
Szegény Ajtony nem érti mi történt, egész nap csak nyihog a legelőn és keresi flúgos barátnőjét, de ő már nem hallja… illetve nagyon reméljük, hogy hallja, látja és tudja, hogy mennyien szerettük. <3

Ég veled Topáz, hatalmas űrt hagytál magad után… mi soha nem felejtünk el! :(

A nyár a diákok közösségi szolgálatának időszaka. Rengetegen kerestek meg minket, hogy lehetséges-e nálunk a ledolgozni a kötelező 50 órát. Igen, lehetséges!
A szükséges hasznos információk elolvashatóak cikkünkben

BŐVEBBEN!!!!


Forrás: ofiA közösségi szolgálattal kapcsolatban a kérdéseket, észrevételeket az info@noeallatotthon.hu email címre várjuk.Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában