Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Tündérke és Frizbi boldog napjai
2015.08.31.

Annyira jól viselkednek lakásban, mintha mindig is így éltek volna. Első perctől szobatiszták, nem rongálnak egyáltalán és nem rohangálnak. Ez azért is lehet meglepő, mert előéletüket ismerve tudtuk, hogy Frizbi még biztosan nem járt lakásban ezelőtt, Tündérke pedig esetleg egy éves kora előtt járhatott. Arra is biztosan emlékszik mindenki, aki látta őket nálatok, hogy Tündérke a kutyaházak tetején ugrándozott, Frizbi meg álló helyzetben pattogott akkorákat, hogy nem hittünk a szemünknek. Bent lakásban ezt egyáltalán nem adják elő, teljesen nyugodtak, kiegyensúlyozottak.
Úgy tűnik, hogy teljes biztonságban érzik magukat a négy fal között. Nagyokat alszanak, nyújtózkodnak.

Természetesen szeretik a hosszú sétákat, kirándulásokat is. Eleinte nagyon sokszor megijedtek lent az emberektől, forgalomtól, hirtelen zajoktól… tulajdonképpen mindentől. Ez mára már szinte teljesen elmúlt. Előfordul azért néha egy-egy riadalom, de már mindketten nagyon könnyen visszazökkennek a nyugodt állapotba.Két-három alkalom után már profi autós kutyák voltak és még mindig nagyon szeretnek utazni. Tündérke néha annyira kényelmesen elnyújtózik, hogy az út végén alig akar kiszállni.

Úgy érezzük, hogy ezen rövid idő alatt is kialakult a kötődésük irányunkban. Hazaérkezésünkkor Tündérke úgy csóválja a farkát, hogy riszálja az egész testét. Frizbi eleinte csak kijött elénk, ránk nézett, egy kicsikét mászkált, majd visszament biztonságos helyére. Nem aggódtunk, mert gondoltuk, biztos „befelé örül” :-) 1-2 hete azonban rátalált a farkcsóválás helyes mozdulataira. Olyan, mintha most tanulná, de nagyon igyekszik és szinte mosolyog közben. Ő az első mindig az ajtónál.

Tündérke (aki egyébként már Maja névre hallgat és hallgat is rá tényleg) nagyon ragaszkodik Tamáshoz, szinte rajong érte. Sokszor emlegetjük, hogy milyen nehezen fogadta el az első látogatásunkkor, hiszen nagyon félt a férfiaktól. Gondoltuk, hogy ez teljesen meg fog változni, de hogy ennyire….

Frizbi egyébként önkényes pacsiosztó, ez a kezdetektől megvan. Amikor ő úgy gondolja, akkor kiül az előszobába, és bárki arra jár, máris pacsira emeli a mancsát. És közben az a nézés….. ezt biztosan vissza tudja idézni, aki akár egyszer is látta tőle :-) Maja rögtön levette, hogy ettől olvadozunk és természetesen ő is pacsizgat, csak nem annyira kitartóan.

Eleinte sajnos nem nagyon volt étvágya Majának, szerencsére ez mára már a múlté. Kicsit megmaradtak a nyomai, fogyott pár kilót, de még teljesen jó súlyban van állatorvosunk szerint. Három havonta megyünk majd ellenőrizni. Frizbinknek nincsenek ilyen gondjai, sőt ellenkezőek lennének, de vigyázunk vele.

Más kutyákkal barátságosak, de azért nem ők az életre szóló barátságok kezdeményezői. Frizbi általában először csak figyel, de amikor látja, hogy Maja haverozik, akkor ő is elkezd érdeklődni.
Lakik a közelben két nagyon nagy cimborájuk, velük igazán szeretnek bandázni, ők segítettek nekik az elején sokat, hiszen példájukon keresztül láthatták, hogy nem egy olyan életveszély ez a séta a városban dolog.Frizbi megjelenését nagyon sokan dicsérik, pláne, ha frissen van kifésülve a bundája, mi mindkettőjüket gyönyörűnek látjuk.

Csatolok pár képet a mindennapjainkból. Frizbi kedvenc fejtámasztós fekvőpózát valamint TündérMaja ágyazási technikáját is láthatjátok.:-) Kiránduláson bohóckodást, cukin nézést, együtt alvást és bandázás utáni pihenésként mindig egy irányba nézést :-) találhattok köztük.

Örülünk, hogy miénk lehet ez a két csodakutyus! Minden jót kívánunk és nagyon sok kitartást munkátokhoz!

Odett, Tamás, Maja és FrizbiMegosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában