Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Projekt a Kandóban
2015.07.28.

A felnövekvő ifjúság számára fontos, hogy pozitív mintákat lásson maga körül. Ilyen példaértékű hely a Noé Állatotthon, ahol a gyerekek az emberségről, önzetlenségről, jóakaratról, elkötelezettségről és tetterőről tanulhatnak.

A budapesti Kandó Téri Általános Iskola pedagógusai fontosnak tartják, hogy a tanulóknak a szaktárgyi műveltség megszerzésén kívül lehetőségük nyíljon az emberi értékek terén is fejlődni. Ezért a 2014/15.-ös tanévben az intézményi World Animal Day (Állatok Világnapja) „jó gyakorlat” keretében meghirdetésre került a Noé Állatotthon Projekt.A megadott tevékenységlistából az osztályközösségek választhattak, illetve saját ötleteikkel bővíthették azt. A három legnépszerűbb tevékenység a tárgyi adományok gyűjtése és ellátogatás az Állatotthonba, a telefonos adományvonal hívása és az angol-magyar nyelvű Állatotthont bemutató iskolai kiállítás létrehozása volt. Húsz osztály támogatta valamilyen formában az Állatotthont, és ebből tizenhárom élt azzal a lehetőséggel, hogy személyesen adja át a tárgyi adományokat és kérje, hogy körbevezessék az Állatotthonban. A látogatásról sok fénykép és iskolai fogalmazás készült, melyekből kiderült, hogy a gyerekeknek nagyon nagy élmény volt az állatokat látni, megsimogatni, kutyát sétáltatni… Több tanuló arról számolt be, hogy ők haza sem akartak menni, mások pedig elmondták, hogy máskor is szeretnének visszamenni.

Mivel a kandós gyerekek nagyon szeretik az állatokat és sokuknak van háziállata, a szülők nagy mértékben támogatták a kezdeményezést és részt vettek a projekt lebonyolításában. Volt olyan szülő, aki a Rossmann céget kérte fel az Állatotthon támogatására, volt aki a Noé Állatotthont bemutató szórólap elkészítésében segített vagy az állatképek színes nyomtatásában, mások tárgyi adományokat ajánlottak fel és megszervezték a látogatást. Az osztálytanítók, osztályfőnökök és szaktanárok tanítványaik életkori sajátosságainak megfelelően gazdagították a tevékenységek körét. A teljesség igénye nélkül néhány példa: az állatok jogainak ismertetése, beszélgetés a felelős állattartásról, állatokról szóló történetek olvasása, állatos dalok éneklése, tablókészítés állatokról, kedvenc állat és saját háziállat bemutatása PowerPoint prezentációval, különböző kézműves technikákkal állatkák készítése, emberi értékekkel kapcsolatos angol nyelvű idézetek tanulmányozása…

A Noé Állatotthon munkatársainak köszönöm ennek a fantasztikus helynek a létrehozását, fenntartását és bemutatását a gyerekeknek. A kandós szülőknek, gyerekeknek és pedagógusoknak pedig szeretném megköszönni az Állatotthon támogatását.

Szász Edina
a Kandó Téri Általános Iskola (Ökoiskola, Tehetségpont, Kiválóan Előminősített Referenciaintézmény ) pedagógusa, a World Animal Day „jó gyakorlat” gazdája

Budapest, 2015. július 27.

Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában