Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

(W)ebnapló 2015.06.01 - 06.30.
2015.07.05.

Június a nyár első hónapja. Amilyen szeszélyes volt az idő, olyan szeszélyes volt ez a hónap az állatotthonban is. Volt olyan hét, hogy nem került be kutya és az örökbeadás is nagyon kevés volt, de volt olyan hét is, hogy több mint 20 kutya került be egy hét alatt és közel tíz ment gazdához egyetlen szombati napon. Az továbbra is igaz, hogy az életünk főszereplői ezekben a hetekben a szőrös, tollas apróságok, avagy folytatódott a mentett baby boom a NOÉ Állatotthonban. :)

Következzenek először a bekerülők, akik közül sokan már családban is vannak, vagy előkerült az eredeti gazdájuk.

Borbála az 1 év körüli kaukázusi jellegű szuka

ADATLAP-VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS


Lizi a szintén fiatal kaukázusi jellegű szuka, akinek szerencsére meglett az eredeti gazdájaAlex egy aktív beagle fiú, akit Budapesten a 17. kerületben szedtek össze. Érte is jött a gazdája


A Felező család elhelyezésében az Illatos út kért segítséget. A kicsik még szoptatós korban voltak és nekünk pont volt még tejelő mama kutyánk. Első körben megosztottuk a kicsiket, innen is kapták családnevüket. 2 nappal később tudomásul kellett vennünk, hogy csak Emíliában ébredtek fel az anyai ösztönök. Az ici-pici tacskó mama tisztességgel felnevelte mind a 6 picit, akik mostanra örökbe fogadható korba kerültek.

Felező Fanta

ADATLAP-VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS


Felező Ficsor

ADATLAP-VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS


Felező Fabula

ADATLAP-VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS


Felező Faktor

ADATLAP-VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS


Felező Fakszni

MÁR GAZDIS! :)


Felező Fakk

MÁR GAZDIS! :)


Pepper egész eddigi életét egy szaporítónál egy ketrecben élete le, így nem meglepő, hogy nagyon lassan nyit az emberek felé. Hosszú még az út addig, hogy egy önfeledten szaladgáló boldog kutya legyen. De nekünk nincs lehetetlen.

ADATLAP-VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS


A Hoppá család szintén az Illatos útról került az állatotthon gondozásába. Mama 7 ici pici újszülöttel. Hoppá mama és mi is mindent megtettünk, de sajnos 3 picin nem tudtunk segíteni. A jó hír a megmaradt 4 pici nagyon szépen fejlődik, már nyitva a szemük és lassan elkezdenek maguktól is enni.
Hópihe is szerencsés volt, mert pár napos kitérője után hazakerült.A Kisvárda banda, a kisvárdai menhelyről került az állatotthon gondozásába. Gyönyörű fekete mami és 4 különleges gyereke. Ők mindannyian szerencsések voltak, hiszen már mind az 5-en gazdinál vannak.


A Penny családot egy állatbarát szedte össze az egyik Penny áruház parkolójába.
Ők is szerencsésnek mondhatják magukat hiszen nem élvezték sokáig az állatotthon szeretetét.Dalton 5 év körüli vak schnauczer jellegű kan kutya, aki a váci Zöld Menedék menehelyről került hozzánk.ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!


A Csempész család két kis szőrmókja,

Zilah a bongyori 3 lábú kislányés a Csacska család is a váci menhelyről került az állatotthon gondozásába.
Közülük már csak a gyönyörűséges és különleges, kicsit csacska, akarom mondani kacska lábú Csacska mama a gazdikereső.

ADATLAP-VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS

Ballon és Baldvin a két bulldog jellegű kan kölyök a püspökladányi menhelyről került hozzánk. Sajnos kennelköhögés szerű tüneteik miatt még nem hagyhatják el a karantént, reméljük hamarosan teljesen jól lesznek.

ADATLAP-VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS


ADATLAP-VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS

Patkánykomanndó Ragacs sajnos csak 2 napot töltött családban majd ismét visszakerült az állatotthon gondozásába, újra gazdikereső!


ADATLAP-VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS


Néhány hét után hasonlóan járt nyelvnélküli Bambi is.


ADATLAP-VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS

Egyik esetben sem a kutyus volt a hibás, hanem a minden körültekintésünk ellenére elhamarkodottan meghozott, felelőtlen döntés.

Panda és Bubble várólistáról került be az állatotthonba.

ADATLAP-VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS

Bubble, a szertelen kamasz már fogott is magának egy családot! :)


Ahogy ilyenkor baby boom idején szokott lenne, nem csak úgy "pötyögnek" be az ilyen - olyan kutyák, de egész családok érkeznek, sokszor mamástól, sőt papástól. :)

A Szép család

ADATLAP-VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS
ADATLAP-VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS
Függöny család
Függöny Fikarc

ADATLAP-VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS

Függöny Kakukk

ADATLAP-VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS

Függöny Függő

ADATLAP-VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS
Lomis család


Lóca, Pirate és Homokozó a püspökladányi menelyről került be. Pirate és Homokozó hamar gazdára talált, már csak Lóca várja az álomgazdiját.

ADATLAP-VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS

Almácska fiatal keverék szuka.

ADATLAP-VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS
Nyanya az ősöreg beagle keverék szuka az utcán kóborolt. Sajnos eredeti gazdája eddig még nem jelentkezett.

ADATLAP-VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS
Gazdisodások is voltak szép számmal.
Egyik nagyon nagy boldogságunk az volt, mikor Kémény kutyánk gazdihoz költözött az egyik Suba gyerekkel együtt.Ködmön amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan gazdisodott is.


Tatai Klara is boldog családi kutyaként éli már mindennapjait.

Feribá család több tagja is gazdisodott.


Fogtündérre is rámosolygott a szerencse.

Kaláka és Kátya több év Noés élet után, mostanra saját családdal büszkélkedhet.
Gazdis lett a Noé labdaügyi minisztere is Malőr


És akkor most következzen még egy pár gazdis fotó a teljesség igénye nélkül.
Sajnos a június sem telt el szomorú hírek nélkül. Talán a hőség, talán csak a megállíthatatlanul rohanó idő, de két öregünk megint itt hagyott minket,soha nem felejtjük Őket ...

Mázas <3Több mint 4 évvel ezelőtt kötötte ki valaki a NOÉ kapujába, már akkor nagyon idős volt és rozoga ... és mit szépítsük, nem volt túl nagy barátságban az emberekkel. Olyan igazi dirregő, durrogó, dörmögő vénség volt, akit csak és kizárólag imádni lehetett. Ahogy telt múlt az idő, szépen összeszedte magát, hála a gondoskodásnak és az odafigyelésnek összekapta rozoga testét. Lehiggasztotta lázongó lelkét és úgy döntött ad még egy esélyt a kétlábúaknak is ... És bizony nem csak a gondoskodás, a biztonság, hanem a szerelem is rátalált itt a NOÉban. Rövid ismeretség után összekötötte az életét Kökény kutyusunkkal. Igazi szerelemházasság volt az övék, annak minden romantikájával, szépségével és buktatójával. Sülve-főve együtt voltak, néha persze összevesztek, sőt egyszer majdnem el is váltak ... De így jár minden véncsont, aki egy fiatal fruskába zúg bele. Kökény bizony az első években nagyon csalfa volt, konkrétan minden az útjába kerülő pasival leállt kokettálni. Édes Mázast egy ideig elvakította a szerelem, a fiatal feleség , de azután elkezdett kinyílni a szeme és amikor fiatal arája egy csivava keverékkel is kikezdett, benyújtotta a válópert. Nagyjából 2 hétig szóba sem állt a csalfával, de azután egy nyugodt párterápiás hétvége újra sínre tette a kapcsolatukat. Azóta minden rendben volt köztük. Mivel Kökény igazán imádja a kényelmet, ezért gyakran feküdtek itt az irodában melegedve, vagy éppen hűsölve. Vagy Kökény bevetette magát valamelyik kényelmes kutyaházba és drága Mázasunk hű és odaadó férjként feküdt a ház előtt.

és nem nézelődik már a gazdasági udvaron Mohave kutyánk.


Eltotyogott a másik öregapónk is ... Néhány héttel Álmos után, most Mohave is itt hagyott minket. Az ő ideje is lejárt, megöregedett és elmúlt ... :(
Tudjuk, hogy az öregség, az elmúlás része az életnek, tudjuk, hogy érték, ha egy állat tisztességben megöregedve, szépen éli meg ezt. De a szívünk szakad meg, mert Mohave, Álmoshoz hasonlóan az utcára került öregen, betegen és kiszolgáltatottan. Itt mi megpróbálunk mindent megadni nekik, szeretjük, kényeztetjük őket, de egyet soha nem tudunk megadni nekik a SAJÁT CSALÁDOT ... :(

Öreg totyogi Mohave mi soha nem felejtünk el és csak reméljük, hogy fiatal korodban volt néhány boldog, szép gazdis éved!
Most már újra fiatal és egészséges vagy odaát a Szivárványhídon túl a NOÉ égi falkájában ... <3

Az elválás könnyei után jöjjenek az örömkönnyek, kedvenc rovatunk, a "Hírek a gazdiktól" csodás beszámolói és képei következnek:

Pista bácsi

"Kedves Noé!

Szeretnék mellékelten küldeni Pista bácsi kiskutyánkról képeket.
Nagyon jól érzi magát otthon és teljesen elfogadta az új légkört. A házban matricaként követi a családot és imád az emberhez bújni.
Naponta órákat töltünk dögönyözéssel és minden nap sétálunk. Szerencsére nem hízik nagyon szépen tartja a súlyát aminek mi is nagyon örülünk. Pista bácsi egy igazi ajándék nekünk, még életemben nem találkoztam ilyen szeretetteljes kutyussal.

Imádjuk!!! :)

Üdv: Zsüli és Dávid"Bővebben ITT!!!!!!


Zilah

Sziasztok!

Bejelentkezünk, mert megígértük. Zilah/Zoé, vagyis új nevén, Wifi, pompásan érzi magát. Minden nap átkötjük a lábát és kis vattapamacs végű zoknijában vidáman közlekedik a többi kutyussal. Nagyon jól beilleszkedett, türelmes és nyugodtan tűri az óránkénti yorki fenevadak kerítés melletti szájtépését. :) Kutyaajtót is szépen használja. Szeret a kertben az árnyékban hűsölni, de leginkább a járólap a nappaliban a kedvence. Mindent megeszik és mostmár egy tányérból is megy a többiekkel együtt. 30-án megyünk kozmetikushoz, hogy nyári frizuránk legyen és kértünk időpontot a lábprotézis felmérésére. Egyet ígérhetek, trendi, csajos színű lesz. :)
Persze, hogy ágybakutya lett belőle. Most is bújik és segít levelet írni.
Köszönjük szépen, hogy eddig vigyáztatok a kis tündérre.

Üdvözlettel

Wifi + Gofri + Buksi
Színes Eszter

"Sziasztok!

Már másfél hónapja lakom a 11. kerületben egy lakásban, három kétlábúval (Krisztivel, Rékával és Márkkal) és két cicával. Amióta itt lakom és hozzám beszélnek mindig elhangzik egy szó: Zira. Úgy gondolom, így hívnak engem és már szinte a megérkezésem óta hallgatok erre a névre. A két új lakótársammal Kiarával és Tigrissel egész jól kijövök, bár néha kapok egy két pofont, ha éppen nem szeretnének velem játszani...Kiarát nagyon szeretem, szoktam puszilgatni és mikor a gazdi hasán fekszik, odamegyek és odakucorodok melléjük. Néha még a fejemet is rárakom a hátára és úgy alszunk :) ..."Bővebben ITT!!!!!!


És ilyen, amikor egy esélytelen kutya megnyeri a LOTTÓ ÖTÖST!!!! :)

Kátya noha fajtatiszta közép ázsiai juhászkutya fekete és nagytestű, így nem tolongtak érte az örökbe fogadók. Fiatal, alig 2 éves kutyaként került a NOÉ Állatotthonba még 2012-ben. Azóta eltelt 3 év... és nem akadt gazdijelöltje Kátyának. Egészen mostanáig :) :) :)
A gazdijelölt igazi ÁLOMCSALÁD volt, hiszen már több mentett kutyánknak adott otthont. Többek között Gyomának, akit súlyosan bántalmaztak: sörétes puskával meglőttek, vascsővel megvertek, de túlélte, és Kellynek, aki sajnos már átment a Szivárványhídon.Kátya csodás gazdira találása elolvasható bővebben ITT!!!!!!

És még egy igazi hatalmas NOÉs CSODA! FoszLány, van egyáltalán olyan a NOÉ Állatotthon szimpatizánsai között aki ne ismerné ezt a nevet? Nos, FoszLánynak új gazdája, új családja, úgy teljesen NORMÁLIS élete van! :DHa egy egészséges vadon élő állatnak vissza tudjuk adni a szabadságát az ugyanakkora boldogság, mint a kutyusok, cicusok gazdisodása.

A mostani szerencsés Franci, a 17. kerület központjában talált hód volt. Miután az elmúlt hetekben bebizonyosodott, hogy a mi Francink teljesen egészséges, sőt igen csak "erős temperamentumú" hód hölgy, vagy úr (erre hódéknál nem egyszerű rájönni), így ma a Fővárosi Állatkert munkatársaival, az illetékes Nemzeti Park segítségével a Duna árterében szabadon engedtük. A pontos helyszín Franci biztonsága érdekében nem jelöljük meg.

Franci amint megérezte és meglátta a vizet azonnal határozott léptekkel elindult az irányába, belevetette magát és boldogan lubickolt a habokban. Még néhány percig láthattuk ahogy bukfencezik, piruettezik a vízben, majd átúszott a túlpartra, ahol egy méretes fa árnyékában partaraszállt.

Légy boldog és hosszú életű Franci, örülünk, hogy találkoztunk! :D :D :D

A fővárosi Állatkert munkatársainak köszönjük, hogy azonnal a segítségünkre siettek és a lehető legnagyobb szakértelemmel gondozták eddig. Köszönjük az illetékes Nemzeti Parknak, hogy segített megtalálni Franci új élőhelyét és segítették a szabadon engedését. A legnagyobb köszönet a megtalálóknak jár, akik pontosan tudták mit kell tenniük, nem zargatták, nem macerálták, azonnal segítséget kértek a számára!

Go-Franci-Go!!!!!

Előzmények ITT!!!!!!

És most már tényleg fellebben a függöny ... a ládában Franci, a 17. kerület központjában talált hód volt. Miután az elmúlt hetekben bebizonyosodott, hogy a mi Francink teljesen egészséges, sőt igen csak "erős temperamentumú" hód hölgy, vagy úr (erre hódéknál nem egyszerű rájönni), így ma a Fővárosi Állatkert munkatársaival, az illetékes Nemzeti Park segítségével a Duna árterében szabadon engedtük. A pontos helyszín Franci biztonsága érdekében nem jelöljük meg.Franci amint megérezte és meglátta a vizet azonnal határozott léptekkel elindult az irányába, belevetette magát és boldogan lubickolt a habokban. Még néhány percig láthattuk ahogy bukfencezik, piruettezik a vízben, majd átúszott a túlpartra, ahol egy méretes fa árnyékában partaraszállt. Légy boldog és hosszú életű Franci, örülünk, hogy találkoztunk! <3 <3 <3A fővárosi Állatkert munkatársainak köszönjük, hogy azonnal a segítségünkre siettek és a lehető legnagyobb szakértelemmel gondozták eddig. Köszönjük az illetékes Nemzeti Parknak, hogy segített megtalálni Franci új élőhelyét és segítették a szabadon engedését. A legnagyobb köszönet a megtalálóknak jár, akik pontosan tudták mit kell tenniük, nem zargatták, nem macerálták, azonnal segítséget kértek a számára!Go-Franci-Go!!!!!Előzmények: https://www.facebook.com/noeallatotthon/photos/a.370481229438.193125.154601814438/10153332397294439/?type=3&theater

Posted by Noé Állatotthon Alapítvány on 2015. június 19.


A forró idő beköszöntével a NOÉs kutyusoknak is szükségük van a bundájuk rendebe tételére, ezért ideiglenes szépségfarm nyílt a NOÉ Állatotthonban :)

Egyik állandó ideiglenes befogadónk, Móni, Tóniusz kutyánk szerető pótmamija kilátogatott a minap a NOÉ Állatotthonba, és nem hagyta otthon vágó és nyíró szerszámait sem. Úgy döntött, hogy egész napját védenceinkre fordítja, és megszépít néhányat közülük.

Több kutyusunk is csodás átváltozáson ment keresztül, többek között Suba:

a komondor keverék, aki leginkább egy koszos gyapjúszőnyegre emlékeztetett még a nyírás előtt.


Órákon keresztül nyírta, vágta, fésülte őt Móni...
...de megérte :)
Suba kutyánkból pomponos farkú óriás pudlikutya lett :D

A fodrásznapról bővebben olvashatsz ITT!!!!!!

Még most is több kutyus várja ügyes kezű, erős ollójú, türelmes elszánt fodrászát, így kutyakozmetikus támogatók kerestetnek. Aki tudna nekünk segíteni, kérjük jelentkezzen az info@noeallatotthon.hu címünkön!


A NOÉ Állatotthon legújabb apró védence ez a picike őzgida. A mérete alapján nagyjából 2 hetes lehet. Kiszáradva találták egy gyümölcsösben. Még nagyon kell neki a drukk, küzdünk az etetésével. A cumit nem fogadta el, de tálból iszogatja a langyos kecsketejet.
Nagyon pici, nagyon félénk és nagyon törékeny minden szempontból ...
Az Ő életét talán sikerült megmenteni, de ne feledjétek TILOS összeszedni, simogatni az anyjuk által lefektetett vadállat kölyköket, gidákat, borjakat!!!! Az esetek túlnyomó többségében NEM ÁRVÁK!

Fagyi helyett egy csöppnyi pöttyös délutáni édesség ❤A NOÉ Állatotthon legújabb apró védence ez a picike őzgida. A mérete alapján nagyjából 2 hetes lehet. Kiszáradva találták egy gyümölcsösben. Még nagyon kell neki a drukk, küzdünk az etetésével. A cumit nem fogadta el, de tálból iszogatja a langyos kecsketejet. Nagyon pici, nagyon félénk és nagyon törékeny minden szempontból ...Az Ő életét talán sikerült megmenteni, de ne feledjétek TILOS összeszedni, simogatni az anyjuk által lefektetett vadállat kölyköket, gidákat, borjakat!!!! Az esetek túlnyomó többségében NEM ÁRVÁK! Ugyanez vonatkozik a fészekhagyó fiókákra, azért mert a földön, bokorban vannak, csipognak, még nem árvák, nem kell összeszedni őket! Teljesen nomális, hogy néhány nappal a teljes tollazatuk kifejlődése és a röpképesség előtt elhagyják a fészket. A szülők tovább védik és táplálják őket!!!!Ennek a kis pöttyös bak prücsöknek pedig nagy drukkot kérünk, ja és FANTÁZIADÚS névötleteket!

Posted by Noé Állatotthon Alapítvány on 2015. június 10.


Talált fiatal nimfapapagáj, EREDETI GAZDÁJÁT keressük!

Ma 2015. június 29-én találták ezt szürke, vélhetően fiatal, kis termetű nimfapapagájt Budapesten, a 12. Tóth Lőrinc utcában. Jelenleg úgy tűnik, hogy hosszú távon nem tud repülni, de lehet, hogy csak nagyon kimerült. Kézhez szokottnak tűnik, bár a vegzálást nimfákhoz illő módon hangos rikácsolással és jelentős csípésekkel értékelte :)
Most a NOÉ Állatotthon vendégszeretetét élvezi, és KIZÁRÓLAG az eredeti gazdáját keressük!
Tulajdonosa jelentkezését várjuk a 06 70 38 39 480 telefonszámon, a tulajdonjogát igazoló iratokkal, fényképekkel.

A megtalálóknak hála és köszönet, hogy nem mentek el mellette csukott szemel, ügyesen befogták és elhozták ide hozzánk, ahol biztonságban várhatja mi lesz a jövője.
ARION adomány érkezett a NOÉ Állatotthon kutyáinak és macskáinak!Közel 800 kg ARION állateledel érkezett adományként a NOÉ Állatotthon Alapítvány gondozásában álló közel 600 kutya és macska lakójához, a táp magyarországi forgalmazójától, az Innoreál Kft-től. A cég minden tagja nagy állatbarát, ezért is kezdtek bele a belga kutyaeledel forgalmazásába, hogy saját állataiknak a számukra legjobbat tudják adni. Az állatotthon lakóinak speciális igényeiről is gondoskodtak, hiszen, a normál tápcsalád mellett, gyógytápok is érkeztek az ivartalanított, szőr-és bőrproblémás, gyomor panaszokkal küzdő, vagy ízületi problémákkal rendelkező ebeknek, akik remélhetőleg szívesen fogják fogyasztani az ARION-t!
Nézzék meg az átadásról készült filmet ITT!!!!!!


És a fotókat ITT!!!!!!


Tovább folytatódott a NOÉ Állatotthon kis menhely segítő programja, ezúttal Kóborlók Menhelyen, Nyírmadán jártunk - itt is elkélt a segítség!Már a telefonbeszélgetésünk alkalmával kiderült, hogy szívből, lelkesedésből, jó szándékból, segíteni akarásból itt sincs hiány, csak az a fránya pénz ... itt is az a fránya pénz. Élelmiszerrel, chippel, féreghajtóval érkeztünk, a segítő programot támogatta Dr. Kassai József ellátó állatorvos, aki nem csak a munkáját adta, hanem tárgyi adománnyal is támogatta a napot! Köszönjük!

Bővebben a segítőnapról és a nyírmadai menhelyről ITT!!!!!!

Ha szeretnél csatlakozni az ország menhelyeit segítő programunkhoz, nagy köszönettel fogadjuk adományodat!

Bankszámlaszámunk: 11710002-20083777

Közvetlen bankkártyás utalással
http://www.adhat.hu/onlineadomany/56790

Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPV-HU-HB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.

EURO számlánk: 11763103-13106883

Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU15 1176 3103 1310 6883 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPVHUHB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.

PayPal utalással: info@noeallatotthon.hu

a megjegyzés rovatba kérjük beírni: vidéki menhelysegítő program!

Köszönjük!

Segíts megvédeni Őket! Válassz valakit, akinek Te mented meg az életét!Védelmet kérünk kutyusaink számára! Mi már megmentettük őket a sok esetben szenvedéssel, betegséggel, éhezéssel teli, sivár szeretet nélküli életükből. De néhány apró élősködő továbbra is szeretné megkaparintani az életüket! A bolhák a vérükre pályáznak, a kullancsoknak az életük kell! Segíts megvédeni Őket!

Válassz valakit, akinek Te mented meg az életét! Nem kell mást tenned, csak ajándékozod meg a kutyusainkat bolha és kullancsriasztó nyakörvvel!

Idén is meghívást kaptunk és mi boldogan teszünk eleget ennek. 2015. július 17-18-19-én Somogyvámoson a Krisna-völgyi Búcsúban ott lesz a NOÉ Állatotthon kis csapata is, természetesen állatokkal és sok-sok érdekességgel várunk mi is mindenkit szeretettel!

Bővebben a rendezvényről ITT!!!!!!

És egy kis édesség a végére:
Nyilvánvaló, hogy szinte fajra tekintet nélkül minden gyermekállat nagyon édes, de az biztos, hogy a bagolyfiókák már önmagukban, a létezésükkel, a látványukkal kivernek minden édességbiztosítékot!
Ezt csak tetézik azzal a tudományukkal, hogy hol az egyik, hol másik szemükkel pislognak, nem beszélve arról, amikor egyszerre mind a kettővel! :D :D :D (az óriás vagyok, veszélyes és nagyon tudok kattogni a félelmetes csőrömmel mutatványra már nincsenek is szavak! :D )
Ezt a tündéri fészekhagyó bagolyfiókát a 17. kerületben találták, és mivel úgy ítélték meg, hogy veszélyes helyen van, ezért begyűjtötték és behozták a NOÉ Állatotthonba. Mi pedig átadtuk őt a legszakavatottabb kezekbe, a Fővárosi Állatkert munkatársainak. Ők most is több hasonló korú bagolyfiókát nevelnek, a cél természetesen a szabadon engedés!

Vigyázat, az esti édesség nagyon hizlal! :D :D :DNyilvánvaló, hogy szinte fajra tekintet nélkül minden gyermekállat nagyon édes, de az biztos, hogy a bagolyfiókák már önmagukban, a létezésükkel, a látványukkal kivernek minden édességbiztosítékot! <3 Ezt csak tetézik azzal a tudományukkal, hogy hol az egyik, hol másik szemükkel pislognak, nem beszélve arról, amikor egyszerre mind a kettővel! :D :D :D (az óriás vagyok, veszélyes és nagyon tudok kattogni a félelmetes csőrömmel mutatványra már nincsenek is szavak! :D )Ezt a tündéri fészekhagyó bagolyfiókát a 17. kerületben találták, és mivel úgy ítélték meg, hogy veszélyes helyen van, ezért begyűjtötték és behozták a NOÉ Állatotthonba. Mi pedig átadtuk őt a legszakavatottabb kezekbe, a Fővárosi Állatkert munkatársainak. Ők most is több hasonló korú bagolyfiókát nevelnek, a cél természetesen a szabadon engedés!A fülesbagoly is egyike azoknak a madárfajoknak melyek fészekhagyók, tehát a fiókák még a teljes tollazat és röpképesség előtt elhagyják a fészket. A szülők továbbra is vigyázzák és gondozzák őket. Ennek magyarázata, hogy a kicsik egyrészről már nem férnek el az apró fészkekben, odúkban, másrészről sokkal nagyobb a túlélési esélyük, ha szétszóródnak, így egy ragadozó nem tudja megölni az egész fészekaljat egy támadás alkalmával. Ilyen fészekhagyó madár még például a rigó, a szajkó, a szarka, a varjú is. Tehát ha már fejlett, de még nem röpképes fiókával találkozunk ezekben a napokban nem feltétlenül kell megmenteni, nem kiesett a fészekből, hanem direkt elhagyta azt. Sajnos sok esetben nem működik a kézzel továbbnevelés, mert sokszor az ember közelsége okozta stressz miatt az ilyen fiókák nem hajlandóak enni, tipikusan ilyenek a rigók. Tehát a madaraknál is igaz, mint általában a vadállatoknál, hogy előbb helyzetet felméri, tanácsot kérni, gondolkozni és csak utána cselekedni, fogdosni, begyűjteni! Köszönjük!

Posted by Noé Állatotthon Alapítvány on 2015. június 16.Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában