Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Állatvédelem a legifjabbaknak: iskolában és menhelyen
2006.11.20.

Rendszeres olvasóink tudják, hogy alapítványunk igyekszik részt vállalni az ifjúság állatvédelemre, állatszeretetre és felelős állattartásra való nevelésében.

Nemrég a Hősök Terei Általános Iskola diákjai látogattak el hozzánk és a menhelyi idegenvezetésnek olyan nagy sikere volt, hogy nem sokkal ezután arra kértek minket: tartsunk előadást a gyerekeknek az iskolában. A fő téma ezúttal a kutyapiszok volt - és persze ehhez kapcsolódóan a felelős állattartás.

Természetesen nem érkeztünk üres kézzel az iskolába semmilyen értelemben: Ági gondozónk Ede kutyát hozta "szemléltetni", Kriszta pedig egy halom finomsággal szerelkezett fel, hogy szétoszthassa azoknak a tanulóknak, akik a legjobban szerepelnek és a legtöbb jó választ adják.

A legnagyobb sikert természetesen Ede aratta; először őt rohanták meg a gyerekek hatalmas lelkesedéssel, már az iskolaudvaron.Később aztán tanári utasításra sorba rendeződtek a nebulók, hogy Ede is levegőhöz jusson és kettesével járultak a kutyus "színe elé".Ede egyébként nagy segítségünkre volt; végtelen türelemmel és nyugalommal viselte a gyerekeket és persze tökéletes alany volt arra, hogy megmutassuk: mi mindenre van szüksége egy kutyusnak!

Beszéltünk persze az előadás eredeti témájáról is, nevezetesen a kutyagumiról és arról, miért olyan fontos, hogy mindenki felszedje kutyusa után. A gyerekeket a végén ki is kérdeztük a tanultakból - ekkor újabb csokicsodákat lehetett nyerni.Természetesen a legnagyobb sikert a "horror képek" aratták, vagyis a férgekről készült mikroszkópos felvételek; kis bemutató anyagunk olyan tetszést aratott, hogy végül otthagytuk az iskola számára, hogy a faliújságon figyelmeztesse a leendő kutyatartó nemzedéket a kutyapiszok veszélyeire!Ugyanebből az iskolából egy másik csoporttal is megkezdtük az oktatást a héten; ők még nem jártak korábban a menhelyen, ezért pénteken ellátogattak hozzánk.

A kisdiákok egy csomó meglepetéssel érkeztek: hoztak eledelt, jutalomfalatokat, takarókat, pórázokat, nyakörveket, samponokat, játékokat az állatotthon lakóinak.
Sőt, az idén összegyűlt diszkópénzen is állateledelt vásároltak; mi pedig egy szép oklevéllel köszöntük meg legifjabb támogatóinknak az adományokat!
A csoportképek elkészítése után nekiláttunk az állatotthon bemutatásának. Először a kutyusokat nézték meg a gyerekek.Természetesen Tigris kutyánk nem bírt magával, és ahogy az jó szokása, elterült a földön simogatást követelve.Akciója sikeres volt: egyre több gyerek vette körül...

Persze a többiek sem maradhattak ki a jóból; gazdasági udvarunk kutyalakói végigkísérték a csapatot.A gyerekek megnézték Scootert, a borzot...
...tisztes távolból megfigyelték Emmát, az emut......aki szemfüles volt, az még Szivarral, a mosómedvével is közeli barátságba kerülhetett.Serteperte Teperte, a kis vaddisznó szintén nagy sikert aratott, akárcsak Bringa, a sebesült boci.

Persze voltak, akiket egyáltalán nem érdekelt a gyereksereg; ők továbbra is inkább a meleg istállóban szundikáltak.A bátrabbak megsimogathatták Bitangot, a Boci Urat.De persze vannak nálunk kevésbbé ijesztő állatok is, például nyuszik!
Közkívánatra Piroska gondozónk kihozott egy fürge tapsifülest, hogy a gyerekek megsimogathassák...

...állatmentőnk, Anita pedig két kiscsibével örvendeztette meg a csoportot.


Ezúttal is köszönjük a Hősök Terei Általános Iskolásoknak, hogy ellátogattak hozzánk és megajándékozták kis védenceinket! Reméljük, hogy karácsonyi ünnepségünkön, december 16-án is ellátogatnak majd hozzánk!Megosztom a Facebookon