Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Speciális programok
Macskamentés
MiniMenhely-program
Boxermentés
Bulldogmentés
Cane corso mentés
Csau-csau mentés
Rókamentés
Lómentés
Linda
Keverék kutya
(P)RÉMSÉG
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Állatvédelem a legifjabbaknak: iskolában és menhelyen
2006.11.20.

Rendszeres olvasóink tudják, hogy alapítványunk igyekszik részt vállalni az ifjúság állatvédelemre, állatszeretetre és felelős állattartásra való nevelésében.

Nemrég a Hősök Terei Általános Iskola diákjai látogattak el hozzánk és a menhelyi idegenvezetésnek olyan nagy sikere volt, hogy nem sokkal ezután arra kértek minket: tartsunk előadást a gyerekeknek az iskolában. A fő téma ezúttal a kutyapiszok volt - és persze ehhez kapcsolódóan a felelős állattartás.

Természetesen nem érkeztünk üres kézzel az iskolába semmilyen értelemben: Ági gondozónk Ede kutyát hozta "szemléltetni", Kriszta pedig egy halom finomsággal szerelkezett fel, hogy szétoszthassa azoknak a tanulóknak, akik a legjobban szerepelnek és a legtöbb jó választ adják.

A legnagyobb sikert természetesen Ede aratta; először őt rohanták meg a gyerekek hatalmas lelkesedéssel, már az iskolaudvaron.Később aztán tanári utasításra sorba rendeződtek a nebulók, hogy Ede is levegőhöz jusson és kettesével járultak a kutyus "színe elé".Ede egyébként nagy segítségünkre volt; végtelen türelemmel és nyugalommal viselte a gyerekeket és persze tökéletes alany volt arra, hogy megmutassuk: mi mindenre van szüksége egy kutyusnak!

Beszéltünk persze az előadás eredeti témájáról is, nevezetesen a kutyagumiról és arról, miért olyan fontos, hogy mindenki felszedje kutyusa után. A gyerekeket a végén ki is kérdeztük a tanultakból - ekkor újabb csokicsodákat lehetett nyerni.Természetesen a legnagyobb sikert a "horror képek" aratták, vagyis a férgekről készült mikroszkópos felvételek; kis bemutató anyagunk olyan tetszést aratott, hogy végül otthagytuk az iskola számára, hogy a faliújságon figyelmeztesse a leendő kutyatartó nemzedéket a kutyapiszok veszélyeire!Ugyanebből az iskolából egy másik csoporttal is megkezdtük az oktatást a héten; ők még nem jártak korábban a menhelyen, ezért pénteken ellátogattak hozzánk.

A kisdiákok egy csomó meglepetéssel érkeztek: hoztak eledelt, jutalomfalatokat, takarókat, pórázokat, nyakörveket, samponokat, játékokat az állatotthon lakóinak.
Sőt, az idén összegyűlt diszkópénzen is állateledelt vásároltak; mi pedig egy szép oklevéllel köszöntük meg legifjabb támogatóinknak az adományokat!
A csoportképek elkészítése után nekiláttunk az állatotthon bemutatásának. Először a kutyusokat nézték meg a gyerekek.Természetesen Tigris kutyánk nem bírt magával, és ahogy az jó szokása, elterült a földön simogatást követelve.Akciója sikeres volt: egyre több gyerek vette körül...

Persze a többiek sem maradhattak ki a jóból; gazdasági udvarunk kutyalakói végigkísérték a csapatot.A gyerekek megnézték Scootert, a borzot...
...tisztes távolból megfigyelték Emmát, az emut......aki szemfüles volt, az még Szivarral, a mosómedvével is közeli barátságba kerülhetett.Serteperte Teperte, a kis vaddisznó szintén nagy sikert aratott, akárcsak Bringa, a sebesült boci.

Persze voltak, akiket egyáltalán nem érdekelt a gyereksereg; ők továbbra is inkább a meleg istállóban szundikáltak.A bátrabbak megsimogathatták Bitangot, a Boci Urat.De persze vannak nálunk kevésbbé ijesztő állatok is, például nyuszik!
Közkívánatra Piroska gondozónk kihozott egy fürge tapsifülest, hogy a gyerekek megsimogathassák...

...állatmentőnk, Anita pedig két kiscsibével örvendeztette meg a csoportot.


Ezúttal is köszönjük a Hősök Terei Általános Iskolásoknak, hogy ellátogattak hozzánk és megajándékozták kis védenceinket! Reméljük, hogy karácsonyi ünnepségünkön, december 16-án is ellátogatnak majd hozzánk!Megosztom a Facebookon