Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Iskolás csoportok az állatotthonban
2006.10.17.

Az október vitathatatlanul az Állatok Világnapjának jegyében telik nálunk. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy gyerekcsoportok jönnek-mennek szinte naponta az állatotthonban; alig győzzük fogadni őket! Természetesen minden látogatót örömmel fogadunk, hiszen egyik legfontosabb küldetésünk a jövő generáció állatszeretetre, felelős állattartásra nevelése.


A Hősök Terei Általános Iskola nebulói nem először járnak nálunk. Mivel rengetegen érkeztek, ezért ezúttal három csoportban vittük körbe őket az állatotthonban. A többiek addig lovaskocsizáson vettek részt a kerület szép, dimbes-dombos kirándulóövezetében.


A gyerekek először megismerkedtek a ovi- és a bölcsi-részleg négylábú lakóival.Majd megpróbálták meglesni a rejtőzködő mosómedvéket...A legnagyobb élmény persze mindig az volt, ha megsimogathattak egy-egy állatot.Gondozónk, Ági megmutatta, hogyan etetjük a nyuszikat és a kiskacsákat.A röpde sztárja természetesen a csíkos amerikai mókus volt.A gyerekek megtanulták, hogyan kell finoman megfogni és óvatosan simogatni a kisállatokat.A bátrabbak még a dísztyúkot is meg merték érinteni.Foltos malac nemigen törődött a nyüzsgéssel......de annak azért nagyon örült, hogy megvakargatták a hasát!A gyerekek megtanulták, hogy a kis bocit mindig csak előről simogathatjuk meg.Kornélia cicát nem zavarta a gyereksereg.Végül aztán a gyerekek fáradtan leültek uzsonnázni a szép új fapavilonba, amit direkt azért építettünk, hogy kis látogatóink kényelmesen leülhessenek.Természetesen senki sem ment haza üres kézzel: mindenki kapott állatvédelmi társasjátékunkból!A gyerekek délután vettek búcsút az állatoktól és visszatértek az iskolába, hogy megvitassák élményeiket. Reméljük, legközelebb is szívesen jönnek majd hozzánk!

Megosztom a Facebookon