Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Speciális programok
Macskamentés
MiniMenhely-program
Boxermentés
Bulldogmentés
Cane corso mentés
Csau-csau mentés
Rókamentés
Lómentés
Linda
Keverék kutya
(P)RÉMSÉG
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

KeverékKutya Webshop

Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Iskolás csoportok az állatotthonban
2006.10.17.

Az október vitathatatlanul az Állatok Világnapjának jegyében telik nálunk. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy gyerekcsoportok jönnek-mennek szinte naponta az állatotthonban; alig győzzük fogadni őket! Természetesen minden látogatót örömmel fogadunk, hiszen egyik legfontosabb küldetésünk a jövő generáció állatszeretetre, felelős állattartásra nevelése.


A Hősök Terei Általános Iskola nebulói nem először járnak nálunk. Mivel rengetegen érkeztek, ezért ezúttal három csoportban vittük körbe őket az állatotthonban. A többiek addig lovaskocsizáson vettek részt a kerület szép, dimbes-dombos kirándulóövezetében.


A gyerekek először megismerkedtek a ovi- és a bölcsi-részleg négylábú lakóival.Majd megpróbálták meglesni a rejtőzködő mosómedvéket...A legnagyobb élmény persze mindig az volt, ha megsimogathattak egy-egy állatot.Gondozónk, Ági megmutatta, hogyan etetjük a nyuszikat és a kiskacsákat.A röpde sztárja természetesen a csíkos amerikai mókus volt.A gyerekek megtanulták, hogyan kell finoman megfogni és óvatosan simogatni a kisállatokat.A bátrabbak még a dísztyúkot is meg merték érinteni.Foltos malac nemigen törődött a nyüzsgéssel......de annak azért nagyon örült, hogy megvakargatták a hasát!A gyerekek megtanulták, hogy a kis bocit mindig csak előről simogathatjuk meg.Kornélia cicát nem zavarta a gyereksereg.Végül aztán a gyerekek fáradtan leültek uzsonnázni a szép új fapavilonba, amit direkt azért építettünk, hogy kis látogatóink kényelmesen leülhessenek.Természetesen senki sem ment haza üres kézzel: mindenki kapott állatvédelmi társasjátékunkból!A gyerekek délután vettek búcsút az állatoktól és visszatértek az iskolába, hogy megvitassák élményeiket. Reméljük, legközelebb is szívesen jönnek majd hozzánk!

Megosztom a Facebookon