Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Óvodások a Noén
2006.10.16.

Október 4-én az Állatok világnapján óvodás csoportok látogattak el állatotthonunkba. Napok óta készültek a kirándulásra. Az óvónénik még az óvodában meséltek nekik Noéról. Ki is volt Ő és mit is tett a monda szerint? Miért pont róla nevezték el az otthont? Miért vannak párban az állatok a gazdasági udvarban?

Az 5-6 éves csöppségek rengeteg ajándékkal érkeztek. A gyönyörűen összeállított kosarakban az állatotthon minden lakója talált magának fogára, csőrére való finomságot.






A gyerekek állatvédelmi oktatás keretén belül megismerték a felelős állattartás legfontosabb feltételeit.



Nagyon tetszett nekik az állatok között tartott foglalkozás. Testközelben gyönyörködtek a struccokban, meghallgatták, hogyan "csörög" az emu tollruhája futás közben. Ez az Ausztráliában honos futómadár az óvónéniknek is meglepetést okozott. Náluk most van a párzási időszak. Az emufiú annál szerelmesebb, minél nagyobb az emulány. Igen ám, de az egyik óvónéni magasabb volt, mint Emma, ezért Emil neki kezdett udvarolni. Egész látogatás alatt a háta mögött sétált, mindenhova követte és szerelmesen dürrögött. Ha az óvónéni nem tartott volna az ember nagyságú madártól és szembe fordult volna vele, Emil még a násztáncot is ellejtette volna.



Majd megnézték, milyen hatalmas egy igazi bika és milyen kicsi egy borjú.





Megsimogatták Foltost a disznót, Fülöpkét a nyuszit és a néhány hetes kutyakölyköket. Láttak lustálkodó mosómacikat, fürge csíkos mókusokat, gyönyörű díszmadarakat, sokféle háziszárnyast, birkákat, cicákat és természetesen kutyusokat minden mennyiségben.









Nagy élmény volt számukra, amikor bementek egy kennelbe és az ott lakó három kutyussal, Diával, Chaplinnel és Bundival játszottak. A kutyusok is élvezték a gyerekek nyüzsgését. Boldogan szaladgáltak az eldobott labda után és huzigálták a játszókötelet.





Kifelé menet még megsimogatták az őket kísérő kutyusokat, Vöröst, Suhancot, Virágot és a három rosszaságot, Csivavát, Mogyorót és Kunkorit.
A kapun állat- és környezetvédelemmel kapcsolatos ajándékokkal és rengeteg, nem mindennapi élménnyel gazdagodva léptek ki. Fáradtan szálltak be a buszba és indultak vissza az oviba.



Ott már finom ebéd és kényelmes ágyikójuk várta őket.



A gyerekek gondolatai az elkövetkező hetekben is az állatok körül forogtak. A játszószőnyegen megépítették az állatotthont. Etették, itatták a műanyag állatokat.



Ezen kívül rajzoltak, és a csoportszobában található terepasztalt is az állatotthonban látottak alapján szeretnék berendezni. Ide saját készítésű agyag állatokat, fákat, kerítést, kutat és sok más kelléket helyeznek majd el, melyekben sokáig gyönyörködhetnek és játszhatnak kedvükre.



Ha további képeket szeretne látni a látogatásról és kíváncsi, milyen fantasztikus rajzokat készítette a gyerekek, kattintson ide!


Niki



Megosztom a Facebookon