Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Oktatási program: iskolanapon jártunk
2005.06.05.

Oktatási programunk keretében nemrég az ETALON Sportiskolába látogattunk el, ahol 1-2. osztályos és 3-4. osztályos gyerekeknek tartottunk előadásokat.


A kis diákok nagy meglepetésekkel vártak minket: gyönyörű rajzokat készítettek kedvenc állataikról, a nagyobbak pedig egy fantasztikus terepasztallal, egy gyurmaállatkerttel leptek meg bennünket.


A (lelkes tanulóknak köszönhetően igencsak interaktív) előadások során kiderült, hogy a legtöbb családban van otthon valamilyen háziállat; nem csak kutyák és macskák, de halak, madarak, vadászgörények, sőt, hüllők is akadtak a kedvencek között.
A legörvendetesebb mindenképpen az volt, hogy sok család fogadott be talált állatot, a legmeglepőbbnek viszont azt találtuk, hogy az ivartalanításról vajmi kevés otthonban gondoskodtak: sok gyermek jelezte, hogy kutyusa, cicája épp kölyköket vár, akiket majd megpróbálnak elajándékozni.


A gyerekeket a TrioVet rendelő állatorvosa, Dr. Halmay Dóra avatta be a felelős állattartás alapjaiba. A doktornőt nem kímélték a lelkes nebulók: csak úgy záporoztak rá az állatos kérdések!
A kis diákok a tablók segítségével megismerkedhettek állatotthonunk lakóival, a kóbor és a menhelyre kerülő állatok sorsával és nehézségeivel és azt is megtudhatták, mik a legfontosabb teendők, ha hazavisznek egy talált kiskutyát, kiscicát.


Nagyon kellemes és hasznos délutánt töltöttünk el az iskolában és nagy örömünkre szolgált, hogy az iskolanapok keretében mind a diákok, mind az oktatók időt szántak egy ilyen "állatos" programra; ebből is kiderült számunkra, hogy egy valami mindannyiunkban közös: az állatszeretet.


Ezúton is köszönjük az ETALON Sportiskolának a meghívást és a kedves fogadtatást!


Oktatóprogramunkat a TrioVET Állatorvosi Rendelő támogatja.Megosztom a Facebookon