Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Speciális programok
Macskamentés
MiniMenhely-program
Boxermentés
Bulldogmentés
Cane corso mentés
Csau-csau mentés
Rókamentés
Lómentés
Linda
Keverék kutya
(P)RÉMSÉG
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Oktatási program: iskolanapon jártunk
2005.06.05.

Oktatási programunk keretében nemrég az ETALON Sportiskolába látogattunk el, ahol 1-2. osztályos és 3-4. osztályos gyerekeknek tartottunk előadásokat.


A kis diákok nagy meglepetésekkel vártak minket: gyönyörű rajzokat készítettek kedvenc állataikról, a nagyobbak pedig egy fantasztikus terepasztallal, egy gyurmaállatkerttel leptek meg bennünket.


A (lelkes tanulóknak köszönhetően igencsak interaktív) előadások során kiderült, hogy a legtöbb családban van otthon valamilyen háziállat; nem csak kutyák és macskák, de halak, madarak, vadászgörények, sőt, hüllők is akadtak a kedvencek között.
A legörvendetesebb mindenképpen az volt, hogy sok család fogadott be talált állatot, a legmeglepőbbnek viszont azt találtuk, hogy az ivartalanításról vajmi kevés otthonban gondoskodtak: sok gyermek jelezte, hogy kutyusa, cicája épp kölyköket vár, akiket majd megpróbálnak elajándékozni.


A gyerekeket a TrioVet rendelő állatorvosa, Dr. Halmay Dóra avatta be a felelős állattartás alapjaiba. A doktornőt nem kímélték a lelkes nebulók: csak úgy záporoztak rá az állatos kérdések!
A kis diákok a tablók segítségével megismerkedhettek állatotthonunk lakóival, a kóbor és a menhelyre kerülő állatok sorsával és nehézségeivel és azt is megtudhatták, mik a legfontosabb teendők, ha hazavisznek egy talált kiskutyát, kiscicát.


Nagyon kellemes és hasznos délutánt töltöttünk el az iskolában és nagy örömünkre szolgált, hogy az iskolanapok keretében mind a diákok, mind az oktatók időt szántak egy ilyen "állatos" programra; ebből is kiderült számunkra, hogy egy valami mindannyiunkban közös: az állatszeretet.


Ezúton is köszönjük az ETALON Sportiskolának a meghívást és a kedves fogadtatást!


Oktatóprogramunkat a TrioVET Állatorvosi Rendelő támogatja.Megosztom a Facebookon