Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Állatvédelmi tábor általános iskolás gyermekek részére
2004.07.21.

A Noé Állatotthon Alapítvány állatvédelmi napközis-tábort szervezett általános iskolások részére, melynek célja, hogy az állatok iránt érdeklődő gyermekek még jobban megismerhessék az állatokat játékos formában.
A tábor ingyenes volt, de kisebb-nagyobb adományokat szinte mindenki hozott magával.
A napi nyolc órában a gyerekekkel szinte minden állat-típusról beszélgettünk: társállatokról, a gazdaságiról, a vadon élő állatokról, kísérleti és cirkusziakról egyaránt. Különböző feladatok alapján a gyerekek is bekapcsolódtak a beszélgetésbe. Mivel több korosztály volt, ezért többnyire csoportos feladatokat adtunk, melyben a nagyobbak segíthették a kisebbeket, ami egyben a szociális érzékenységüket, az empátiakészségüket is fejlesztette.
A tábor résztvevői közül szinte minden gyermek tart otthon valamilyen állatot, így amikor egy-egy társállatot elemeztek, mindenki tanulhatott a másiktól, hogy mire van annak az állatnak szüksége, hogy boldog és hosszú életet élhessen!
A feladatok között szerepelt rajzolás, interaktív beszélgetés, szerepjáték (ha ilyen, meg ilyen állat lennék, mire lenne szükségem?), volt még só-liszt gyurmázás, fogalmazás: én és a kedvenc állatom címmel. Filmet is néztünk az állatokról, és a nap fénypontja a kutyasétáltatás volt, ami egyúttal egy kis kirándulás is volt. Választani lehetett rövidebb és hosszabb útvonal közül. A gyerekek párba álltak így kettő vihetett ki egy kutyát: az út első feléig az egyik, visszafelé a másik.
A táborban elkészült rajzokból ősszel kiállítást tervezünk az Állatotthon területén.
Két tizenéves segítőnk is volt, akik már előzőleg négy napos gyakorlaton voltak nálunk és akkor megígérték, hogy segítenek nekünk. Ők azóta is rendszeres önkénteseink. 11, 12 fő volt a tábor létszáma, és mivel mind az öt nap többnyire ugyanazok a gyermekek voltak, ezért az utolsó napra már egy összeszokott csapat lett.
Mind a társaság, mind a környezet nagyon tetszett a gyermekeknek, ezt onnan is tudjuk, hogy az utolsó napon kérdőívet adtunk, hogy név nélkül töltsék ki. A vártnál is pozitívabb eredményt kaptunk a gyerekek részéről. Többek között azt is megkérdeztük, hogy jövőre is eljönnének-e, mire mindenki igennel válaszolt. Pénteken, a tábor utolsó napján sem lett vége a tábornak, mert szombaton, az otthon nyílt napján többen is eljöttek hozzánk.
Jövőre visszavárjuk az érdeklődő gyermekeket, de azok jelentkezését is szeretettel fogadjuk, akik csak most, utólag hallottak táborunkról és jövőre szeretnének résztvenni rajta.


Pál Anna
Berta Katalin
Piller Zoltán
06-70-58-65-543

Megosztom a Facebookon