Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Négy napos gyakorlat az Állatotthonban
2004.06.22.

A Rogers Személyiségközpontú Iskola májusban azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy év végén négy napos gyakorlatra fogadjuk néhány tanulóját. Mi örömmel vettük a felkérést, mivel szeretnénk minél több fiatallal megismertetni otthonunkat, ezáltal közelebb hozni a gyermekeket az állatokhoz, elősegíteni a gyermek és állat harmonikus kapcsolatát.
Június 11-15 között (péntek, szombat, hétfő, kedd) öt tanuló vett részt a négy napos gyakorlaton. A gyakorlat alatt megismerkedtek az otthon lakóival, egyúttal az első napon kiválasztottak maguknak egy-egy kutyát. Ezután a gyakorlat végéig velük foglalkoztak: sétáltatták, fésülték a szőrüket, simogatták, becézgették őket. Naponta harminc percig megfigyelték az állatot a kenneljükben, ezzel is fejlesztve megfigyelő képességüket.
A többi állattal is kapcsolatot alakítottak ki. Egy állat sem utasította vissza közeledésüket, sőt mindegyik nagyon élvezte a velük való foglalkozást. A négy nap alatt beszélgettünk az állatokról: mire van szüksége egy kutyának, miért sok a kóbor állat, ők mit tennének ez ellen? A társállatok igényeit is felsoroltuk és megbeszéltük, hogy melyek a gazdasági és melyek a vadon élő állatok! Végig velük volt kiválasztott kutyájuk, sőt gyakorlatot sok esetben meg is hosszabbították. Kettő fiatal azóta is rendszeresen látogatja otthonunkat, sőt egy állatvédelmi táborban is résztvettek, mint segítők!
Mindent összegezve, szerintem nagyon jó érezték magukat, de nemcsak ők, hanem az állatok is!


Pál AnnaMegosztom a Facebookon