Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Letöltések
(W)ebnapló
Állati történetek
Állati hírek
Gazdiktól
Állati sztárok
Rólunk írták
Oktatás
Sokkoló
Menhelysegítő Program
Képtár
Speciális programok
Macskamentés
MiniMenhely-program
Boxermentés
Bulldogmentés
Cane corso mentés
Csau-csau mentés
Rókamentés
Lómentés
Linda
Keverék kutya
(P)RÉMSÉG
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

KeverékKutya Webshop

Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Kihelyezett biológia órák az Állatotthonban
2004.06.21.

2004. június hónapban a Hősök tere Általános Iskolából egy harmadik és egy negyedik osztály jött el hozzánk látogatóba. Minden gyermek hozott magával valamilyen "ajándékot": konzervek, száraztápok, pokrócok, labdák kerültek elő a hátizsákokból. Egy kis beszélgetés után nagy izgalommal várták, hogy az állatok közé mehessenek.

A tanulók nagy érdeklődéssel szemlélték az állatokat. Valószínűleg csak kevés gyermek látott közelről ennyi kutyát, macskát, baromfit, disznót, tehenet, kecskét, emut, mosómedvét. A háromlábú és sérült kutyák történetét feszülten és döbbent arccal figyelték a gyerekek. Néhány történet megismerése után már ők kérték, hogy meséljem el a többi állat történetét is. Csak kevés budapesti gyermek mondhatja el, hogy ő malacot, kecskét, bocit simogathatott.
Talán a nap fénypontja az lehetett, amikor két frissen kikelt kiscsibét foghattak a kezükben. Mindenki ellágyultan nézte és simogatta őket! A néhány napos kislibát is ügyesen sétáltatták a fűben.
Amikor végignéztük a nagy udvaron élő állatokat, kimentünk és leültünk a padokra. Meséltem nekik a kutyák és macskák háziasításáról és a különböző állatcsoportokról. Megbeszéltük, hogy mi az a társállat és melyek a gazdasági állatok. Az állatkísérletekről és cirkuszi állatokról is szót ejtettünk.
Végül az elhangzott információk anyagából egy totót töltöttek ki, amire az első három helyezett ajándékot kapott: 1-1 pólót, és 1-1 falinaptárat. Minden résztvevő 1 tollal és 1 zsebnaptárral térhetet haza a totó kitöltéséért és hogy jó szívvel emlékezzenek a napra.
Végül átadták az alapítvány részére összegyűjtött adományt, mely egy gyermeknapi-disco bevétele volt. A gyerek-disco ebből a célból lett megszervezve. Néhány gyermek még plusz adományt is adott ezen felül.
Egészében szerintem minden gyermek egy szép, élmény-gazdag délelőttöt töltött nálunk, de nyugodtan mondhatjuk, hogy mi is és az állatok is nagyon jól éreztük magunkat a gyerekseregben.


Pál Anna
Noé Állatotthon AlapítványMegosztom a Facebookon