Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Speciális programok
Macskamentés
MiniMenhely-program
Boxermentés
Bulldogmentés
Cane corso mentés
Csau-csau mentés
Rókamentés
Lómentés
Linda
Keverék kutya
(P)RÉMSÉG
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Kihelyezett biológia órák az Állatotthonban
2004.06.21.

2004. június hónapban a Hősök tere Általános Iskolából egy harmadik és egy negyedik osztály jött el hozzánk látogatóba. Minden gyermek hozott magával valamilyen "ajándékot": konzervek, száraztápok, pokrócok, labdák kerültek elő a hátizsákokból. Egy kis beszélgetés után nagy izgalommal várták, hogy az állatok közé mehessenek.

A tanulók nagy érdeklődéssel szemlélték az állatokat. Valószínűleg csak kevés gyermek látott közelről ennyi kutyát, macskát, baromfit, disznót, tehenet, kecskét, emut, mosómedvét. A háromlábú és sérült kutyák történetét feszülten és döbbent arccal figyelték a gyerekek. Néhány történet megismerése után már ők kérték, hogy meséljem el a többi állat történetét is. Csak kevés budapesti gyermek mondhatja el, hogy ő malacot, kecskét, bocit simogathatott.
Talán a nap fénypontja az lehetett, amikor két frissen kikelt kiscsibét foghattak a kezükben. Mindenki ellágyultan nézte és simogatta őket! A néhány napos kislibát is ügyesen sétáltatták a fűben.
Amikor végignéztük a nagy udvaron élő állatokat, kimentünk és leültünk a padokra. Meséltem nekik a kutyák és macskák háziasításáról és a különböző állatcsoportokról. Megbeszéltük, hogy mi az a társállat és melyek a gazdasági állatok. Az állatkísérletekről és cirkuszi állatokról is szót ejtettünk.
Végül az elhangzott információk anyagából egy totót töltöttek ki, amire az első három helyezett ajándékot kapott: 1-1 pólót, és 1-1 falinaptárat. Minden résztvevő 1 tollal és 1 zsebnaptárral térhetet haza a totó kitöltéséért és hogy jó szívvel emlékezzenek a napra.
Végül átadták az alapítvány részére összegyűjtött adományt, mely egy gyermeknapi-disco bevétele volt. A gyerek-disco ebből a célból lett megszervezve. Néhány gyermek még plusz adományt is adott ezen felül.
Egészében szerintem minden gyermek egy szép, élmény-gazdag délelőttöt töltött nálunk, de nyugodtan mondhatjuk, hogy mi is és az állatok is nagyon jól éreztük magunkat a gyerekseregben.


Pál Anna
Noé Állatotthon AlapítványMegosztom a Facebookon