Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Speciális programok
Macskamentés
MiniMenhely-program
Boxermentés
Bulldogmentés
Cane corso mentés
Csau-csau mentés
Rókamentés
Lómentés
Linda
Keverék kutya
(P)RÉMSÉG
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Noé Állatotthon Alapítvány - Asta Klub
2004.05.21.

A Noé Állatotthon Alapítvány 2004-től állatvédelmi oktatást indít általános- és középiskolás korú gyermekek számára.
Az oktató-csoport neve: ASTA.
Ez egy mozaik szó: állatvédelmi szemléletformálás tudatos alakítása.
A szó azonban más jelentést is takar: Asta egy 15 éves, daganatos németjuhász szuka, mely január óta lakik otthonunkban.

Alapítványunk egyik célkitűzése a felnövekvő nemzedékkel megismertetni az állatokat "testközelből", ezáltal megelőzni a további drámai és embertelen állatkínzásokat, a kóbor állatok növekvő létszámát, az állattartók felelőtlenségét.
Alapítványunk az állatotthon helyszínén és az iskolákban egyaránt vállal állatvédelmi oktatást saját oktató anyaga alapján. • Eddig áprilistól júliusig több, mint 110 gyermek hallgatott általunk tartott állatvédelmi előadást.

 • Kihelyezett biológia órákat tartottunk két általános iskolai osztálynak.

 • Az Evangélikus Fasori Gimnáziumban 55 gyermeknek tartottunk előadást két, az állatotthonunkban élő kutya közreműködésével.

 • A Rogers alternatív iskolából öt tanulót fogadtunk 4 napos gyakorlatra, mellyel elősegíteni szándékoztuk a gyermek és állat harmonikus kapcsolatát. A gyerekekkel megismertettük az állatotthon lakóit, egyúttal az állatvédelem különböző témáiról beszélgettünk. A 4 napos gyakorlat alatt a tanulók az első napon általuk kiválasztott kutyákkal foglalkoztak.

 • Július elején egy állatvédelmi tábort szerveztünk általános iskolai tanulók részére. A táborban 11 gyermek vett részt, a gyermekek többsége azóta visszajár látogatóba, vagy önkéntes segítőként.

  Terveink:

 • Az Állatotthon területén minden pénteken délutánonként állatvédelmi szakkört indítunk, melyre az előzetes felmérések alapján igény van a gyermekek körében.

 • Minél több iskolába eljutni, megismertetni a gyermekekkel a körülötte élő állatokat, a gazdasági és vadon élő állatokat. Igény esetén más állatvédelmi témákat is megemlíteni.

  Pl.: az Állatvédelmi Törvény megismerése.

 • Iskoláknak akár hétvégi időpontokban is szervezünk látogatásokat, hogy megismerkedjenek a különböző állatokkal, nemcsak a kutyával és a macskával, hanem a kevésbé ismert gazdasági és más társállatokkal is.

 • A jövőben is tervezünk tábort, melyre az érdeklődők jelentkezését szeretettel várjuk.

 • Terveinkben szerepel még, hogy szociálisan, mentálisan, szellemileg és fizikailag sérült gyermekek részére olyan foglalkozásokat tartunk, melyen testközelbe kerülnek állatainkkal, főleg azokkal, amelyek nagy türelemmel "viselik" a gyermekek közeledését.

Végül szeretettel várunk minden érdeklődőt, iskolák jelentkezését, melyek szívesen résztvennének bármely programunkon.
Egyúttal várjuk cégek, szervezetek támogatását is.

Érdeklődni: Pál Anna: 06-70-58-65-543Megosztom a Facebookon