Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Noé Állatotthon Alapítvány - Asta Klub
2004.05.21.

A Noé Állatotthon Alapítvány 2004-től állatvédelmi oktatást indít általános- és középiskolás korú gyermekek számára.
Az oktató-csoport neve: ASTA.
Ez egy mozaik szó: állatvédelmi szemléletformálás tudatos alakítása.
A szó azonban más jelentést is takar: Asta egy 15 éves, daganatos németjuhász szuka, mely január óta lakik otthonunkban.

Alapítványunk egyik célkitűzése a felnövekvő nemzedékkel megismertetni az állatokat "testközelből", ezáltal megelőzni a további drámai és embertelen állatkínzásokat, a kóbor állatok növekvő létszámát, az állattartók felelőtlenségét.
Alapítványunk az állatotthon helyszínén és az iskolákban egyaránt vállal állatvédelmi oktatást saját oktató anyaga alapján. • Eddig áprilistól júliusig több, mint 110 gyermek hallgatott általunk tartott állatvédelmi előadást.

 • Kihelyezett biológia órákat tartottunk két általános iskolai osztálynak.

 • Az Evangélikus Fasori Gimnáziumban 55 gyermeknek tartottunk előadást két, az állatotthonunkban élő kutya közreműködésével.

 • A Rogers alternatív iskolából öt tanulót fogadtunk 4 napos gyakorlatra, mellyel elősegíteni szándékoztuk a gyermek és állat harmonikus kapcsolatát. A gyerekekkel megismertettük az állatotthon lakóit, egyúttal az állatvédelem különböző témáiról beszélgettünk. A 4 napos gyakorlat alatt a tanulók az első napon általuk kiválasztott kutyákkal foglalkoztak.

 • Július elején egy állatvédelmi tábort szerveztünk általános iskolai tanulók részére. A táborban 11 gyermek vett részt, a gyermekek többsége azóta visszajár látogatóba, vagy önkéntes segítőként.

  Terveink:

 • Az Állatotthon területén minden pénteken délutánonként állatvédelmi szakkört indítunk, melyre az előzetes felmérések alapján igény van a gyermekek körében.

 • Minél több iskolába eljutni, megismertetni a gyermekekkel a körülötte élő állatokat, a gazdasági és vadon élő állatokat. Igény esetén más állatvédelmi témákat is megemlíteni.

  Pl.: az Állatvédelmi Törvény megismerése.

 • Iskoláknak akár hétvégi időpontokban is szervezünk látogatásokat, hogy megismerkedjenek a különböző állatokkal, nemcsak a kutyával és a macskával, hanem a kevésbé ismert gazdasági és más társállatokkal is.

 • A jövőben is tervezünk tábort, melyre az érdeklődők jelentkezését szeretettel várjuk.

 • Terveinkben szerepel még, hogy szociálisan, mentálisan, szellemileg és fizikailag sérült gyermekek részére olyan foglalkozásokat tartunk, melyen testközelbe kerülnek állatainkkal, főleg azokkal, amelyek nagy türelemmel "viselik" a gyermekek közeledését.

Végül szeretettel várunk minden érdeklődőt, iskolák jelentkezését, melyek szívesen résztvennének bármely programunkon.
Egyúttal várjuk cégek, szervezetek támogatását is.

Érdeklődni: Pál Anna: 06-70-58-65-543Megosztom a Facebookon