Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Bigó és a megakadt csont esete
2015.02.11.Akarva akaratlanul bizony vannak kedvenceink. Gyakran nehéz megmondani, hogy mitől alakul így, egyszerűen csak megtörténik és kész. Bigó is az egyike ezeknek. Talán a szomorú sorsa, hogy betegen került hozzánk még kölyök korában, aztán örökbe fogadták, de a gazdája meghalt és így visszakerült. Talán a sok-sok év amióta velünk van, talán a hűséges lelke ... nem tudnánk megfogalmazni pontosan, de így van.

Ezért nagyon megijedtünk amikor észrevettük, hogy a kissé már öregedő kutyusnak szemmel láthatóan valami nagy baja van. Néhány nap alatt szó szerint összezuhant, hirtelen 2 nap alatt több kilót lefogyott, nem evett, nyálzott, hányt és lázas volt. Azonnal orvoshoz vittük, ahol labor és ultrahang vizsgálatok után orvosaink úgy döntöttek, hogy muszáj altatásban átvizsgálni kívül és belül. A műtőasztalon derült ki, hogy a nyelőcsövében, a gyomorszájhoz közel eső, mély részen, egy csont ékelődött be. Egy amúgy ártatlan lapos csirkemellcsont. A megduzzadt nyelőcső nyálkahártya és a bevérzések egyértelműen mutatták, hogy ez az állapot már napok óta fennállt és ettől került ennyire rossz állapotba. Két orvosra is szükség volt a csont kimozdítására, hogy ne okozzanak újabb, nagyobb sérülést a nyelőcsövében. Végül a gyomor irányába sikerült kifordítani, elmozdítani és arról az oldalról a gyomrot megnyitva eltávolítani. Erre mondják banális eset, mely biztosan az életébe került volna, ha nem vesszük időben észre.

Szegény Bigó így sem úszta meg egyszerűen, hiszen a gyomormetszés és a nyelőcső sérülés miatt csak nagyon-nagyon lassan kezdhet újra enni - inni és egész hátralévő életében le van tiltva minden nemű csontos finomságról. :(

Bigó már hazajöhetett, még mindig nagyon nyálzik, de ez ebben az állapotban elfogadható, gyenge, sokat pihen. Nagyon óvatosan speciális állatorvosi táppal etetjük, szó szerint falatonként, és a napi engedélyezett adagjával maximum egy kis csivava lakna jól ... :O

Még nincs túl a nehezén, ez a fajta sérülés és műtét aránylag hosszú gyógyulású és nagy odafigyelést és folyamatos ellenőrzést igényel. Mindezt természetesen megkapja a NOÉ kórház részlegén. Mindemellett naponta hordjuk vissza infúzióra az állatkórházba.

Arra gondoltunk, hogy hátha most, hátha valaki éppen ezeket a sorokat olvassa és megtetszik neki Bigó és úgy érzi, Ő az akire eddig várt, talán a szerencsétlenségében ragyog fel idősödő kutyánk szerencsecsillaga ... mi reménykedünk és hiszünk benne, hogy mindenkiért előbb vagy utóbb eljön az igazi gazdi.

Ha nem tudod örökbefogadni, de támogatnád a műtétjét és a gyógykezelését, megteheted ezt virtuális örökbefogadással az adatlapján keresztül: ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!

Vagy közvetlen bankkártyás utalással
http://adhat.hu/niok/online-donation/163662

Bankszámlaszámunk:
11710002-20083777

Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU15 1176 3103 1310 6883 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPVHUHB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.

PayPal utalással
info@noeallatotthon.hu

a megjegyzés rovatba kérjük beírni Bigó!

Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán, melyre mostantól SMS is küldhető!!!!!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 250 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a T-Home és T-Mobile, valamint a Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.

Ne feledjétek, már majdnem a hajrájában vagyunk a NOÉ kórházának felújítására kiírt gyűjtésnek. Bigó is ebben a részlegben lábadozik, sajnos most még nem a legjobb körülmények között.
Kérjük, támogassátok azzal Bigó és a többi sok-sok beteg, lábadozó állatunkat, hogy megteremtitek a lehetőségét a biztonságos gyógyulásuknak.
Ezen a linken lehet adományozni: http://www.adjukossze.hu/kezdemenyezes/Adomanyozz_ELETET
Két perc az egész, biztonságos és ellenőrizhető, csupán egy bankkártya szükséges hozzá!
A gyűjtésről bővebb információ: http://noeallatotthon.hu/index.php?pid=2&cid=2089

Hálásan köszönjük!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában