Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Berni – avagy egy újévi fogadalom
2015.01.19.

Ez a cikk már régen esedékes, egyrészt mert én is szeretném, ha valaki végre felfigyelne Bernire, másrészt pedig mert megkaptam feladatnak. Mégsem olyan könnyű megfogalmazni azt, hogy rátaláltam egy kutyára a NOÉ leghátsó kenneljeiben, aki akkor még rettegve nézett rám, aki menekült, ha meg akartuk fogni, aki maga alá pisilt az első alkalmakkor, és aki ma már önbizalommal teli (néha túltelített is egy picit), és vidám, és csupa mosoly, és aki az egyik legcsodálatosabb kutyává vált. Szóval Ő lenne Berni.Berni legelőször 2010-ben került hozzánk, mikor a XV. kerületben bóklászva valaki megtalálta. Akkor ideiglenes befogadóhoz költözött, ahol hamarosan végleges státusza lett. 2013-ban azonban újdonsült gazdái költözés miatt megváltak tőle. Berni ekkor került vissza hozzánk újra, félősen, bizalmatlanul. Nem értette, miért ez a sok ember, sok kutya, hová lett a biztos pont az életéből? Az addig is kissé félénk kutya lassacskán teljes paragéppé változott. Ez volt 2013 júliusában.2013 októberében elkezdtem új itthoni ideiglenest keresni, ekkor jött a felvetés, hogy Berni talán jó lenne. Nem ismertem, tudtam, hogy van ilyen nevű kutyánk valahol a menhely másik végében, de nem tudtam róla szinte semmit. Majd bementem hozzá…
Annyira félt, hogy hosszú próbálkozás után ketten tudtuk megfogni úgy, hogy sarokba szorítottuk. Maga alá pisilt..Majd kihoztam. A pórázt már akkor is tökéletesen ismerte, és egész szépen eljutottunk a zárt gazdasági udvarig, ahol már várt az akkori Noés lieblingem, Csonti. Egy hosszabb ismerkedés után elengedtem Bernit, aki rohanni kezdett.Nem menekült, csupán távolabbról akart ismerkedni. Ha közelítettem, akkor hátrált, de néha közelebb jött nézelődni. Csonti tökéletes volt arra, hogy segítsen. Tudta magától, mi a lényeg, biztatta, barátkozott és tökéletes példát mutatva megértette Bernivel, hogy nem eszem meg.
Bár pórázzal együtt engedtem el, a megfogása nap végén komoly kihívás volt, hisz aki járt már nálunk tudja, hogy a gazdasági udvar nagy terület. Majd Berni a kenneléhez vezető kapuhoz menekülve sarokba szorult. Csak úgy tudtam elcsípni, hogy ráléptem a póráz végére. Így még ismerkedtünk picit, kezdett oldani, kaptam egy félénk puszit is, de tudtam, hogy pár nap múlva minden elölről kezdődik majd. Így is volt…Majd eljött az idő, mikor egyedül is meg bírtam fogni a kennelben, később a gazdaságin és a minin póráz nélkül követett, majd eljutottunk odáig, hogy mindenhová követett póráz nélkül. Kötődni kezdett, és bízni. Tökéletesen láthatta mindenki, hogyan nyílt ki napról napra..Mert ezért csináljuk mind. Mert leírhatatlan érzés kinyitni egy ilyen zárt „dobozt” hogy azután minden oldalát és a belőle áradó csodákat megismerjük.Csonti nagyon sokat segített ebben, és Berni az Ő segítségével azt is megértette, hogy a kutyáktól sincs miért tartania. Ma már magabiztos, néha már-már nagyszájú, de egyáltalán nem félős. Vidám, csupamosoly kutya, aki imád fürdeni, labdázni, imádja, ha van valami dolog, igazi munkakutya. Emberekkel még minimálisan bizalmatlan, de annyi mindenen ment át, hogy ez szerintem érthető.

Valójában könnyű elnyerni a szívét, hisz nem kér semmi mást, csak némi türelmet, bizalmat és szeret. Én is csak ennyit adtam neki, és én már láthatom az IGAZI Bernit. Ami csodálatos és mégis minden alkalommal mikor vele vagyok, kissé elszorul a szívem. Ez az álomkutya imád, én vagyok számára a biztos pont, de csak heti 1-2 alkalommal. Majd vissza kell vinnem a kennelébe és magára kell hagynom napokra…. Most vele van Csivit, aki szintén a NOÉs falka tagja, és egy másik sztori, és aki szintén biztos pont számára, mégis szeretném családban tudni.Megérdemel egy családot, ahol szeretik, ahol övé a kanapé egyik vége és ahol végre révbe érhet. Nagy utat tett meg, nagy utat tettünk meg együtt, és bár egyik kutyának sem kellene menhelyen lennie, neki különösképp nem. Megdolgozott a családért, amit megérdemel, és én szeretném neki megadni idén. Ez a 2015-ös célok egyike. Berninek család kell!Berni ADATTLAPJA I T T ! ! !

További szuper képek Berniről I T T ! ! !

HandiMegosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában