Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

VIGYÁZAT, tűzijátékok, petárdák! HELYETTED SENKI NEM VIGYÁZ RÁ!
2014.12.29.


Minden évben figyelmeztetünk, ennek ellenére a szilveszteri petárdázáskor, tűzijátékozáskor állatok ezrei rohannak világgá - sokan közülük a kocsik kerekei alatt, vagy sintértelepeken végzik vagy sosem jutnak haza.

HELYETTED SENKI NEM VIGYÁZ RÁ!
NAGYON FÉLNEK!
Tartsd pórázon!
Helyezd biztonságba!
TE VIGYÁZZ RÁ!


Ismételten és nyomatékosan arra kérjük a gazdákat, hogy december 31-én és január 1-jén egész nap tartsák kedvencüket biztonságos helyen, bezárva. Nemcsak a petárdák, de az egyéb, kisebb-nagyobb hanghatással járó pirotechnikai termékek is sokkolóan hathatnak házikedvenceinkre. Budapest legnagyobb állatotthonaként, kérjük az állattartókat: fokozottan figyeljenek oda négylábú társaikra az ünnepek alatt és már Szilveszter előtt gondoskodjanak az állatok biztonságáról.Kérjük, hogy kedvenceiket tartsák biztonságos, zárt helyen. Karácsony után lehetőleg már CSAK PÓRÁZON sétáltassanak, és ha tudják, hogy az állat félős, jó előre gondoskodjanak számára nyugtatóról, melyet az állatorvostól szerezhetnek be. Ne hagyjuk magukra kedvenceinket ebben a kritikus időszakban!Mindez nem csak erkölcsi kötelessége az állattartónak, de törvényi is, hiszen a 41/2010. (II. 26.) Kormányrendelet kimondja, hogy
17/A. § Az állatban félelmet keltő, erős fény- vagy hanghatással járó tevékenységek, időjárási jelenségek teljes időtartama alatt, különösen az év azon szakában, amikor a polgári célú pirotechnikai tevékenységek felügyeletéről szóló jogszabály szerinti pirotechnikai termékek engedély, bejelentés nélkül is felhasználhatók, az állat tartójának gondoskodnia kell az állat félelmében történő elszökésének megakadályozásáról és törekednie kell az állat megnyugtatására.Mind a kutyák, mind a macskák nyakában folyamatosan legyen e néhány nap során nyakörv és a gazda adatait tartalmazó biléta. Ideiglenes bilétának tökéletesen megfelel egy kulcsfeliratozó biléta is!A legbiztonságosabb megoldás a 2013. január 1-től minden kutya számára kötelező mikrochip. A kutya gazdája maga ellenőrizheti az interneten (PETVETDATA: petvetdata.hu), hogy a az állat adatai szerepelnek-e az internetes nyilvántartásban.A Noé Állatotthon Alapítvány külön bejelentő email címet üzemeltet az érintett időszakban és folyamatosan fogadja az állatukat elvesztők és a becsületes megtalálók bejelentéseit a

petardazas@noeallatotthon.hu


címen, hogy segítsen visszajuttatni otthonaikba a világgá szaladt kedvenceket. Önkénteseink egész éjjel és a következő napokon is segítik a kutyák hazajutását. A bejelentéseket megosztjuk facebook oldalunkon is, a www.facebook.com/noeallatotthon oldalon. Ahogy tavaly, reméljük idén is sikerül nagyon sok bajba jutott kedvencet hazajuttatnunk.


Az elküldött email lehetőség szerint tartalmazza, az elvesztés/megtalálás helyét, idejét, az állat fajtáját, méretét, becsült korát, nemét, különös ismertetőjelét, ha van, illetve azt, volt-e rajta nyakörv, biléta, valamint az elvesztő/megtaláló elérhetőségét és FÉNYKÉPET!

A NOÉ Állatotthonban erre a kritikus időszakra kialakítottunk néhány ideiglenes karanténhelyet azoknak a kutyáknak, akiket azonnal nem sikerül hazajuttatni. Szilveszteri bajbajutott kutyák elhelyezése KIZÁRÓLAG TELEFONOS EGYEZTETÉS UTÁN LEHETSÉGES, a rendelkezésre álló férőhelyek függvényében!

Bejelentés, egyeztetés 2015. január 1-én 9 órától
06 30 221 12 99 vagy 06 70 38 39 480!


Felhívjuk a megtalálók figyelmét, hogy az amúgy is teltházzal üzemelő állatotthonok, alapítványok, egyesületek Szilveszterre általában olyan mértékben túlzsúfolttá válnak, hogy a petárdázás során bejelentett állatokat már nem áll módjukban befogadni, ezért feltétlenül fontos, hogy az eredeti gazdákat próbálják megtalálni és a talált állatok adatait jelentsék be a fenti elérhetőségeken!

Az elveszett állatok gazdáinak javasoljuk, hogy Budapest területén feltétlenül keressék fel személyesen a Fõvárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi (Ebrendészeti) Telepét (1097 Budapest, Illatos út 23/A. - http://www.ebtelep.hu/), készítsenek plakátokat, vidéken pedig érdeklődjenek az önkormányzattal szerződésben álló ebbefogónál/gyepmesteri telepen, illetve a helyi állatvédő szervezeteknél!

Az elveszett-talált kutyák hazajuttatását több állatvédő szervezet összefogásával, azok önkéntesei segítik, kérjük a megtalálókat legyenek türelemmel és az elvesztőket, hogy mielőbb kezdjék meg kedvencük keresését fenti lehetőségeken.Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában