Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Jószándékból menhelyre, avagy örökbefogadható 4 hullámos papagáj
2014.12.18... Négy gengszter, négy gengszter, négy gengszter,
Csak négy kell, pont így jó. ...

Valószínűleg ezt a dalt dúdolták Sanyi, Főnök, Menta és Citrom gazdái is, amikor nem kicsit meggondolatlanul felduzzasztották a hullámos papagáj létszámukat négyre. Mi lett az eredménye, hogy a kis színes, cserfes cukipofák most itt csücsülnek nálunk megszeppenve, bebörtönözve. Normál esetben karantén és összeszoktatás után beköltözhetnének a NOÉ papagáj röpdéjébe, de ebben a történetben sajnos szinte semmi nem normális ... pedig alapvetően minden jószándékból történt, de mint tudjuk a pokolba vezető út is ...

De nézzük az elejétől, hogy is van ez: Sanyit állatbarátok az utcán találták, befogadták hazavitték. Nagyon rendes dolog volt ez, mivel Sanyiról kiderült, hogy angolkóros, így nem tud repülni. De úgy látták hogy mindig gubbaszt, talán magányos?
Nos, úgy döntöttek, hogy igen, magányos, és vettek mellé egy társat, akarom mondani pontosabban két társat, egy összeszokott pár személyében (nem, mi sem értjük), ők Főnök és Citrom.
Két meglepő fordulat is következik:
1. Főnök a tojó :)
2. az összeszokott pár nem alkotott Sanyival szerelmi háromszöget. Sanyi továbbra is magányosan gubbasztott... (bocsánat, de én nem vagyok meglepve). Ráadásul az új hímről Citromról kiderült, hogy szintén beteg, pajzsmirigy problémája van. Ami nagyon egyszerűen egy kis jód pótlással szinten tartható, de mindenképpen speciálisabb ellátást igényel az átlagnál.

Mit csinál ilyenkor a jószándékú állatbarát? Igen, beszerez egy újabb papagájt, egy fiatal tojót Mentát. De jaj, a kis céda nincs elég szociális érzékenységgel megáldva, így a fruskája nem ült le gubbasztani Sanyi mellé, hanem összebandázott a cserfes, lepcses repülőkkel ... És Sanyi továbbra is magányosan gubbasztott..

A további elfuserált "tegyük boldoggá Sanyit" kísérleteknek az szabott gátat, hogy a 4 gengszter igen csak nagy zajjal, hellyel és piszokkal járt, így rövid úton mindenkinek mennie kellett a háztól ...

Nem tudom mennyire volt követhető, de annál van a jó megfejtés, aki úgy számolt, hogy egy befogadott papagájból lett 4 menhelyi árva, csupa jószándékból.

Tehát most ott tartunk, hogy van 4 hullámos papagájunk, akiknek új otthont keresünk, de nagyon átgondolva. Az ideális a következő lenne:

1. Sanyit (aki ugye nem tud repülni) kényelmes és biztonságos kalitkába szeretnénk adni, sok foglalkozással és törődéssel egyedülinek, vagy egy egyke tojó mellé. Röpdébe, csapatba nem illeszthető be. Kezelésre nem szorul, gyógyszert nem szed, tökéletesen boldogul, ügyesen eszik, iszik, mászik. UPDATE: Sanyi már gazdára talált!

2. Főnök, Citrom és Menta együtt keres új családot, akár egy meglévő csapatba szoktatással.

3. Főnök és Citrom együtt és Menta külön, de semmi esetre sem egykének.
Citrom kezelése jelenleg annyi, hogy az ivóvízébe 1 csepp Betadine-t kell cseppenteni, a többieknek nem árt, neki viszont szükséges a jódpótláshoz. A három röpképes madár tartásánál abszolút előnyt élvez a volieres tartás.
Kizárólag csak felelős gazdijelöltek jelentkezését várjuk az info@noeallatotthon.hu címünkre!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában