Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

A Szőrmének Arca Van
2014.11.18.A NOÉ Állatotthon Alapítvány és az Állatvédőrség is csatlakozott A SZŐRMÉNEK ARCA VAN kampányhoz, melyet Szabó Balázs indított. Balázs volt az, aki korábban kitalálta és elindította a 11 vers kampányt a facebookon, mely hatására az egész oldal magyar versekbe borult. Minden jel arra mutat, hogy A Szőrmének Arca Van tiltakozó, figyelemfelhívó, oktató kampánynak szintén hasonló sikere lesz.A "11 vers" után Szabó Balázs ezúttal A Szőrmének Arca Van névvel indított állatvédő kampányt a legnagyobb közösségi oldalon. Jóllehet kezdeményezése elsősorban a szőrme iránti keresletet kívánja visszaszorítani Magyarországon, állatvédő mivoltában éppúgy szól a hazai állatmenhelyek áldatlan helyzetéről vagy az állatkínzások szigorúbb büntetéséről. A Szőrmének Arca Van kampányhoz csatlakozott a két legnagyobb magyar állatvédő szervezet, a Noé Állatotthon Alapítvány és az Állatvédőrség is.

Miért is harcol "A SZŐRMÉNEK ARCA VAN "kampány?

Hogy Magyarországon csökkenjen a kereslet a szőrme iránt; azaz egyre kevesebben járjanak szőrmebundában, használjanak szőrme kiegészítőket és felnőjön egy olyan generáció, aki már tudja, hogy a mosómedve bunda, csak a mosómacinak áll jól.A kampány a tervek szerint messze túlmutat a szőrmekérdésen. Fel kívánja hívni a figyelmet a tudatos döntés, tudatos vásárlás fontosságára, hiszen az egyik legfontosabb üzenete, hogy NE VÁSÁROLJUNK OLYAN TERMÉKET, AMI ÁLLATOK SZENVEDÉSÉVEL JÁR! És ez éppen úgy igaz a szőrmére, a nagyüzemi állattartásra, a húsfeldolgozásra, az élő állatok szállítására, az állatkísérletekre, az állatokon való tesztelésekre, az állatkínzásokra, de a felelőtlen állatszaporításra is! Kiemelt szerepet kap a kampányban az oktatás, a szemléletformálás felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Mindehhez szükséges a megfelelő platformok megtalálása, kialakítása a médiában és a közoktatásban is!


A NOÉ Állatotthonnak korábban már volt egy átfogó, nagyszabású szőrmeellenes kampánya, melyről részletek megtalálhatóak a www.noeallatotthon.hu/szorme weboldalon. Ezért sem volt kérdés egyetlen pillanatig sem az alapítvány csatlakozása a mostani kampányhoz.

November 28-a a Szőrme Ellenes Világnap, melyhez az egész világon csatlakoznak állatvédő szervezetek, magánszemélyek és szinte minden nagyvárosban lesznek megmozdulások a szőrme iránti kereslet visszaszorítására. A Szőrmének Arca Van kampány szervezői is készülnek erre a napra, a magyarországi eseményekről részletek hamarosan a kampány oldalán:
www.facebook.com/ASzormenekArcaVan


Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában