Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Kölyökáradat a NOÉ Állatotthonban :( Egy megoldás van: az IVARTALANÍTÁS!!!
2014.11.14.

Ősz van.

Ilyenkor drasztikus mértékben megnő a segítségre szoruló kölyökkutyák száma. Egész almokat dobnak utcára, tesznek menhelyek, állatorvosi rendelők elé, vagy egyszerűen kiteszik őket egy forgalmas helyen dobozva vagy anélkül, hatalmas veszélynek téve ki őket.

Ezek az almok nagyrészt családban születnek. Olyan helyen, ahol már tartanak kutyát, szuka kutyát. Csak a felelős állattartás fogalmával nincsenek tisztában. Azzal, hogy az ő felelősségük ezeknek a kis apróságoknak a világra jövetele. Ők azok, akik a felesleges szaporulat megszületését meg tudják akadályozni előrelátással és megfelelő hozzáállással.

A megszületett apróságok eleinte nagyon cukik, édesek. Mosolyt csalnak mindenki arcára. Lehet őket babusgatni, szeretgetni, stb. De meg is nőnek, ami annyit jelent, hogy kb. 3 hetes koruktól jönnek-mennek, rágcsálnak, pisilnek, kakilnak, rendetlenkednek, egyszóval nagyon sok munkát generálnak.

Sokan ilyenkor szembesülnek azzal, hogy nem olyan könnyű kutyát elajándékozni vagy örökbe adni. Még ha születéskor volt is ígéret, hogy ennek a szomszédnak, annak az ismerősnek majd kell, mire 'eladó sorba' kerülnek a kicsik, jó páran visszalépnek, és ott marad a sok kis rosszaság. Ilyenkor kezdődik az eszeveszett telefonálgatás, hogy valahol azonnal elhelyezzék a kutyákat. VALAKI OLDJA MEG AZ Ő PROBLÉMÁJÁT! DE AZONNAL ÁM!!!

Persze jön a menhelyek pocskondiázása, hogy 'minek gyűjtik akkor a rengeteg pénzt'. Jönnek a hazugságok: utcán találtam, megmentettem őket, azonnal segítsenek az elhelyezésükben. Ha nem kapnak azonnal segítséget, akkor jön a menhely elé kirakás, utcára dobás és egyéb alternatív megoldások (nem kívánunk újabb ötleteket adni).

Jelenleg 9 kölyökcsalád vár gazdira a NOÉ Állatotthonban. Mindegyik nemkívánatos szaporulatból született. Ők már itt vannak, természetesen gondoskodunk róluk. Hatékonyak azonban csak akkor lehetünk, ha nem a probléma megoldásra, hanem a megelőzésre helyezzük a hangsúlyt.

Vagyis az IVARTALANÍTÁS fontosságára!!!Jelenleg gazdikereső kölyök kutyák a NOÉ Állatotthonban:

Oros család - 4 kölyök


Angyal család - 2 kölyök


Patak család - 2 kölyök


3. műszak család - 5 kölyök


Piranha család - 3 kölyök


Makk család - 2 kölyök


Aszfalt család - 6 kölyök


Matyóhímzés


és van még egy most beérkező 9. család, akiknek a fotózása
még meg sem történt, mert annyira frissek. Ők a Kőműves család 3 kölyökkel.

Ahogy a fenti lista is mutatja, kölyök kutya van dögivel. Persze leginkább a fekete vagy fekete-cser, felnőtt korában közepes termetűvé cseperedő, teljesen átlagos kinézetű, de persze azért cuki kölyökkutya.

Reméljük, hogy egyiküknek sem kell átélnie azt, amit a Gyáli gyerekeknek, Gyulának és Győzőnek, akik MiniMenhely részlegünk védencei kölyök koruk, vagyis 2009 óta... :(Gyáli Győző adatlapja

Gyáli Gyula adatlapja

Ahogy írtuk már korábban, az egyetlen megoldás a megelőzés, vagyis az IVARTALANÍTÁS. Ez nem lehet anyagi kérdés. Aki kutyát tart vagy fogad örökbe, gondoskodnia kell a felelős tartásáról, aminek része a felesleges szaporulat elkerülése, amit legegyszerűbben az ivartalanítással lehet megelőzni.

Országos szinten, rendszeresen szerveznek ivartalanítási akciókat, amikből alább felsorolunk néhányat a teljesség igénye nélkül:

Zöld Zebra Állatvédő Egyesület - Akció 2014. november 30-ig tart
Zöld Zebra ivartalanítási akció


Komlói állatvédők


MancsRancs aktuális akció


Rex kedvezményes ivartalanítás rászorulók kedvenceinek

Macskamentők Alapítvány


Dr. Lukács Zoltán - Budapest, XVI. kerület
Téli ivartalanítási akció

Macska ivartalanítási akció Bicskén

Kedvezményes ivartalanítási akció Újpesten és Krisztinavárosban a Mancsok Rendelőben

Tehát a legfontosabb: keress egy kedvezményes akciót és


Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában