Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Esti boldogság :)
2014.10.16.Kétségbeesett telefonhívást kaptunk, hogy egy valószínűleg idős kutyus fekszik a 17. kerületben egy utca közepén. A megtalálók nem hagyták magára, hiszen az úttest közepén a sötétben biztosan elgázolták volna. És bármennyire próbálkoztak lábra nem tudták állítani. Szervezés, telefonálgatás következett. Önkéntesünk azonnal kocsiba ült és robogott megnézni szegényt. Bár komoly külsérelmi nyomok nem látszódtak rajta, felállni valóban nem tudott, ellenben valószínűleg leginkább riadalmában villogtatta a fogsorát. De egy mindenre elszánt állatbarátot ilyen apróság nem tántorít el. A kutyus néhány perc alatt kocsiba került és irány az első chipleolvasó. És de jó, bizony chipes.
Kiderült, hogy a neve Hana és 13 éves, 2 napja veszett el a 16. kerületből, amely a chipregisztrációjára is bejegyzésre került. És ezekben a pillanatokban már robognak is érte! A gazdájának ma nagyon messzire külföldre kellett utaznia, de mielőtt elment gondoskodott róla, hogy a chipen olyan telefonszám szerepeljen, mely éjjel - nappal elérhető.

Mi ebből a tanulság?
1. a chip szó szerint életet menthet, ha valós adatokkal regisztrálva van!
2. igenis chipezni kell az öreg kutyusokat is, nem csak azért mert kötelező, hanem azért is,mert ha elvesznek nekik még nagyobb szükségük van a gyors segítségre!

Hanának ma szerencséje volt és mi reméljük, hogy csak nagyon elfáradt és átfagyott a nagy kalandban, és nincs nagyobb baja!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában