Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Szakáll új élete :)
2014.10.04.

Az elsők között voltál, akit megismertem a Noén 4 évvel ezelőtt. Kölyökbundádat már akkor régen levetetted, s nem is értettem, hogy mit keresel még a menhelyen, hiszen babaként kerültél be, hát hogy nem vett észre téged senki?

Dús ébenfekete bundáddal, félős bizalmatlan tekinteteddel kitűntél a többiek közül, de mégsem akadt meg a látogatók szeme rajtad. Te nem nyüzsögtél a nyílt napokon, hogy igenis neked kell az a jutalomfalat, csak a háttérben bújtál meg. Az önkéntesek szerettek, voltak, akik külön figyelmet fordítottak rád, szeretgettek, fésülgettek, s Te ott vártad őket minden szombaton a kapuban, s ha jöttek, egy tapodtat sem tudtak nélküled megtenni, követted őket hűségesen mindenhova.

Örültél, hogy van kit várnod a hétvégeken, s ezzel gyorsabban teltek a szürke hétköznapok is. Sajnos ők nem vihettek haza magukhoz, így ez a különleges kapcsolat maradt meg köztetek, s így teltek az napok, a hónapok, az évek…….
Aki kilátogatott a NOÉ állatotthonba, az biztos találkozott veled, ahogy a kapuban őrt álltál, és vártál az igazira...Aztán egy levelezésben felmerült a neved. Tátott szájjal s könnyes szemekkel láttuk leírva, hogy felőled érdeklődnek, és pár kérdezz-felelek után azt, hogy Téged szeretnének örökbe fogadni. Nem érdekli őket, hogy már 8 éves vagy, nehezebben mozogsz, félénk a természeted, a pajzsmirigyeddel is vannak problémák, Téged akarnak! Beléd szerettek, amikor személyes találkozó során belenéztek a szemedbe. Meglátták benne a lehetőséget, a CSODÁT!

Várt rád egy nagy utazás, de kit érdekel, ha a messzi távolban szerető gazdi, szerető (volt Noés és nem Noés) kutyatársak, barátok, játék, móka és kacagás vár Rád!
Eleinte félénken simultál bele a neked szánt fekhelybe, nem értetted, mi történik körülötted. Nem ettél, nem ittál, s nem akartál kimenni sétálni a kertbe.

Aztán jöttek a jobb hírek: „ma már evett, és séta közben elintézte a kis és nagy dolgát is” majd „tegnap este játszott kicsit a kertben és ugrált is”, majd jöttek a jobbnál jobb képek.Az a kutya, aki nehézkesen mozgott, most a kertben kergetőzik a többiekkel. Fekete bundáján csak úgy csillog a napfény, minden egyes képen látszik az a boldogság, ami a menhelyen nem igazán volt látható. Nem azért, mert ott nem szerették, de a Család az, ami csodákra képes, főleg egy-egy félősebb ebnél.

Hatalmasakat sétálnak a kutyatársakkal és baráti kutyacsapatokkal, és Szakáll nagyon élvezi :)Még a szája is kinyílt:


Érkezett néhány videó is arról, hogy Szakáll JÁTSZIK :O


Elhiszitek????? :O :) :) :)

Köszönjük a Gazdiknak, hogy őt választották, lehetőséget adva egy olyan kutyának, aki a menhelyen nőtt fel, s megvolt az esélye arra, hogy ott is fog meghalni.
Senkinek nem szabadna a menhelyen leélnie az életét, mindenkinek meg kellene tudnia, hogy milyen családban élni, de sajna csak kevesen érzik át azt a hatalmas lehetőséget, amilyen boldogságot egy sokat megélt, félős, zárkózott kutya első igazi mosolya adhat az életben.Ők tudják igazán értékelni azt, amit a Gazditól kapnak, s azt a hálát, azt a mérhetetlen szeretet, melyet ő tud adni, garantálom, hogy egy habos-babos kölyökkutya nem tudja überelni soha. Aki nem hiszi, járjon utána :)

Légy boldog Szakáll, s boldogságod tartson még hosszú-hosszú évekig!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában