Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Janika, Sárika és Törpi a liliputi birkák
2014.09.25.

Janika, Sárika és Törpi a három liliputi méretű birka a NOÉ Állatotthon gazdasági udvarának legújabb lakói.
Úgy tudjuk, tavaly kora télen születtek. Apró termetük miatt megúszták az első tavasszal esedékes húsvéti bárány státuszt és életben hagyták őket. Elkerültek egy állatsimogatóba, onnan pedig egy tanyára. A tanyáról elköltöztek, így a sorsuk megint bizonytalanná vált és újra a pörkölt árnyéka lebegett a fejük felett.
Állatbarátok megvásárolták őket, de csak átmenetei elhelyezést tudtak biztosítani a három kis növésű birkának.

Mind a hárma szelídek, emberhez, kutyához szoktak. Hallgatnak a nevükre, igénylik egymás és az ember társaságát.


Reméljük idővel csatlakoznak a már meglévő nyájunkhoz és boldogan élnek egész további életükben a NOÉ gazdasági udvarán. Most három hét karantén vár rájuk. Megfigyeljük őket és oltásokat kapnak a saját és a többi állatunk biztonsága érdekében.Szelíd természetüknek köszönhetően az Állatotthonban segítségére lehet a gyerekeknek, hogy kézzel foghatóan megtapasztalják valójában milyen puha az élőgyapjú, milyen szép és kedves állatok a juhok.

Megérkezésükkor természetesen kicsit riadtak voltak és úgy gondolták a ha a "szebbik" felüket mutatják nekünk, abból baj nem lehet.De mi pontosan tudjuk, hogy mitől döglik a légy, akarom mondani, hogy egy páros ujjú patás szívéhez a leggyorsabb és legbiztosabb út a gyomorszerű képződményein keresztül vezet, így gyors fordulatra bírtuk őket egy kis báránytáppal.Innentől kezdve már szinte minden rendben volt. Kicsit bizonytalanul ugyan de elkezdték felfedezni ideiglenes szálláshelyüket, és örömmel fogadták az érdeklődő látogatóikat.

A mininyáj legnagyobb tagja Janika, az ürü (herélt kos), de még így is sokkal kisebb, mint egy átlagos birka. Szarva nincs, de a szarvkezdemények kitapinthatóak.

ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!
Sárika mondhatni ölbárányméretű jerke, igazi babázni való kisgyapjas. A természete is ilyen, nyugodt, szeret az ember közelében lekucorodni. A kutyákat is imádja, és persze mint minden gyereket, minden érdekli.

ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!Törpi jerke, a középső a hármak között. Igazi nővérként óvja, védelmezi az apró Sárikát. Nagyon kíváncsi, barátságos és rettentően nagy haspók.

ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!Janika, Sárika és Törpi még csak az istálló elkülönített karanténhelyén tekinthetőek meg, de néhány hét múlva testközelből is meg lehet majd ismerkedni a liliputiakkal. A pocakjukat nagyon szeretik, úgyhogy örömmel fogadnak egy kis répát, salátát, sőt szívesen elmajszolják az almát is.

Tudjátok, őket hazavinni nem lehet, de ha tetszenek Neked és szívesen támogatnád Őket, illetve a gazdasági udvar többi lakóját, megtehet ezt virtuális örökbefogadással az ADATLAPJUKon keresztül!
Nagy segítség még a bárányindító táp is, mellyel a növendék növényevőinket neveljük.

Köszönjük!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában