Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Mokka kecske CT vizsgálaton járt
2014.09.11.

Mokka kecskénknek feldagadt az arca. Hiába vártunk, figyeltük, a duzzanat nem apadt le, bár gyanúsan változtatta a méretét. Volt olyan nap, hogy hatalmasnak láttuk, de olyan is volt, hogy éppen csak dudorodott valami.Orvosi team gyűlt össze, hogy kivizsgálja a rejtélyes jelenséget. Mivel éber kecske fogaihoz ujjal közelíteni nem túl biztonságos, így a röntgen sugarakat hívták segítségül, a diagnózis felállításához.Sajnos a hagyományos röntgen nem vitt minket közelebb a megoldáshoz, így CT vizsgálatot irányoztak elő Mokkának. No persze csak azután, hogy a doktorok megmérték szépséges szarvait, hogy egyáltalán szabás nélkül befér-e a sok millió forint értékű gépbe.Ha menni kell, hát menni kell. A megadott időpontban útnak indultunk a speciális vizsgálatra.Orvosai már várták, következett a bódítás és a vizsgálóba kísérték a beteget.És innentől, ha lett volna időnk biztos elállt volna a lélegzetünk. A csúcstechnológia minden eszköze a kecskénk vizsgálathoz rendelkezésére állt. Bár Mokka nem volt könnyű esett, mert hol túl éber volt és ki akart ficánkolni a gépből, hol annyira bealudt, hogy elernyedt fejét szinte lehetetlen volt rögzíteni.
Azért sok lúd disznót győzz alapon, végül minden a terv szerint alakult és elkészültek a felvételek.Ha már ilyen szépen aludt, akkor sor kerülhetett egy közelebbi szájüreg vizsgálatra is. A vizsgálat során kiderült, hogy a változó méretű duzzanat nagyságát valószínűleg a probléma miatt felgyülemlő ételmaradék mennyisége befolyásolja.

A felvételek számunkra csupán csak érdekesek, de Mokka orvosai számára újabb kérdéseket vetettek fel.Sajnos újabb vizsgálat szükséges és megint altatásban. A CT nem mutatott tályogot, nincs csontdaganat, nincs látható komolyabb fogászati probléma, de valami gond biztosan van. Fog és száj specialista Dr. Papp Georgina fogja átnézni az egész szájüregét. Laphám karcinómát, esetleg befúródott idegen testet, vagy bármi egyéb elváltozás után fog kutatni.

Mokka továbbra is jól van, eszik, látható fájdalmai nincsenek. Köszöni a kitüntetett figyelmet és a különleges elhelyezést a gazdasági udvaron, ahol mindig van valami finomság, és nem lehet unatkozni, mert mindig történik valami. :)Mokka nem csak szép, de nagyon kedves, aranyos kecske vénasszony. Imádja a simogatást, a finom falatokat, minden érdekli, szívesen kekeckedik a kutyákkal. Szeretnénk ha teljesen egészséges lenne. Ha Te is támogatnád a gyógyulását, megteheted akár Mokka virtuális örökbefogadásával az adatlapján keresztül: ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!

Haszonállataink is támogatásra szorulnak, ha betegek kezeljük őket, orvoshoz visszük, vagy éppen a doktor jön hozzánk, a lehető legjobb minőségű élelemmel látjuk el őket, biztosítjuk kényelmüket és boldogságukat. Ez mind-mind pénzbe kerül, tehát, ha tetszenek Neked ezek az állatok, akik a legtöbbször egész életüket nyomorúságos körülmények között élték le és a NOÉra a vágóhíd elől menekültek, kérjük, akármilyen apró adománnyal támogasd az ellátásukat.

közvetlen bankkártyás utalással
http://adhat.hu/niok/online-donation/163662Bankszámlaszámunk:
11710002-20083777


Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPV-HU-HB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.

EURO számlánk:
11763103-13106883


Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU15 1176 3103 1310 6883 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPVHUHB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.PayPal utalással
info@noeallatotthon.hua megjegyzés rovatba kérjük beírni Mokka a kecske!

Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán, melyre mostantól SMS is küldhető!!!!!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 250 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a T-Home és T-Mobile (jelenleg csak telefonhívás!), valamint a Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.

Köszönjük!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában