Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Szabadlábra helyezett mezei nyuszik
2014.09.01.

Márciusban érkezett az első mezei nyuszi baba, akiről bevalljuk, akkor azt hittük, hogy üregi nyúl kölyök. Mentségünkre legyen szólva, apróságnak nagyon hasonlít a két faj.Őt még kettő néhány napos apróság követett. Az egyiket önkéntesünk kutyái találták meg, beszakadt koponyával. A másikat pedig tűzoltók menekítették ki egy tűzből, még a kicsi bajsza is megperzselődött.

Mesterséges táplálásukat, nevelésüket a Rágcsainfó vállalta, és bár mezei nyuszi kölyköt igen nehéz felnevelni, ezeknek az apróságoknak sikerült.Az édes kis nyuszikból egy pillanat alatt lakli kamaszok váltak.

Egyre inkább kiütközött vad természetük. Hiszen többek között az a különbség az üregi és a mezei nyuszik között, hogy a mezei nyuszik nem szelídülnek meg. Hiába neveli őket emberi kéz, kamasz korukban elvadulnak és az ember közelsége hatalmas stressz már a számukra. Így, hacsak nincs egészségügyi akadálya, őket mindenképpen repatriálni, azaz szabadon engedni kell.

Amint nem kellet már emberi kézzel nevelni őket, elkezdődött felkészítésük a szabadon engedésre. Speciálisan kialakított, az emberi környezettől elzárt helyen növekedtek tovább. Gyorsan félőssé, rebbenékennyé váltak, de pont ez volt a cél. Ez nagyon fontos lépés volt, hogy felkészüljenek a szabad, önálló életre.

Ettől kezdve már csak titokban, sötétben volt lehetőség figyelni őket, és néha elkapni egy-egy édes pillanatot.Most pedig eljött a nagy nap, a repatriálás napja. Keserédes érzés útjukra engedni Őket. Hiszen az ember tudja, hogy így helyes, ez lesz nekik a legjobb, sőt csak ez jó nekik. De olyan nehéz "elengedni a kezüket" és saját magukra és a jó sorukra bízni őket.A mi három nyuszinkkal Maxival, Midivel és Minivel együtt szabadult még egy négyesiker banda is. Reméljük mindannyiuknak hosszú, boldog életük lesz! Nyuszik szerencsére, kalandokra és boldog életre fel!!!!!

Köszönjük szépen a Rágcsainfonak, hogy mint már annyiszor, a kis mezei nyuszik nevelésében, és szabadon engedésében a segítségünkre voltak!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában