Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Mokkának feldagadt az arca, begyulladt a foga
2014.08.05.

Mokka feje feldagadt. Vagy pocoknak akarja álcázni magát, vagy egy barackot rejteget a szájában, vagy valami gond van belül ... Orvosi team jött megvizsgálni a vénasszonyt.Nagytudású orvosaink szakértelméről, segítőkészségéről és lelkesedéséről már nagyon sokszor meséltünk Nektek. Olyan szerencsések vagyunk, hogy minden fajra, minden problémára megvan az az segítőkész szakorvos, aki lehetetlen nem ismerve segít védenceinknek.Minden pozitív tulajdonságuk mellet, sajnos egy valamire képtelenek nincs röntgen látó képességük ... Ráadásul, az Álmoskönyv szerint egy kérődző párosujjú patás őrlőfogai közé dugni az ujjadat, nem túl jó ómen, feltéve, ha vannak még további terveid az ujjaddal. Nos ennek a két ténynek a tükrében nem volt más választás a valódi röntgen sugarakat kellett segítségül hívni. És mint tudjuk, ha nagyállat mobil röntgen akkor Kerekes doktor, ha speciális állatunk vizsgálata, akkor Liptovszky doktor és, ha fog probléma gyanú, akkor Papp Georgina doktornő. Össze is állt Mokka orvosi drímtímje.Gyors tapogatódzó vizsgálat. Szegény Mokka puklija csak úgy járt kézről kézre. Közben persze gyakori szemöldök ráncolások, jelentőségteljes hümmögések és összenézések ... na ilyenkor rándul szegény gondozó gyomra először görcsbe. Toporog egyik lábáról a másikra, és próbál a gondolatolvasás képességét azonnal kifejlesztve, némi információhoz jutni ... természetesen nem sok sikerrel.Miután mindenki megnyomorgatta szegény Mokka buciját, kezdődött a felkészülés a röntgenhez. Egy állat esetében, főleg, ha nem egy túliskolázott ebzetről, hanem egy kecskeasszonyságról van szó, ott lebeg a kérdés: altatás, vagy valahogy elérhető az a néhány másodperces teljes mozdulatlanság, ami az értékelhető röntgen felvételekhez feltétlenül szükséges. Ha csak lehet a bódítást szeretjük elkerülni, így elindult a sakkozás, hogy kinek hány keze van és mit tud vele fogni, fixálni és mindez elegendő lesz-e Mokka jobb belátásra bírásához.
Nehezíti az ügyet, hogy a kósza röntgen sugarak kivédésére érdemes ólommellényt húzni, amiből leginkább két darab áll a rendelkezésre.

A doktor urak ügyesen megoldották, Mokka segítőkész volt, és sikerült éberen elvégezni a vizsgálatot. A mobil röntgen előnye nem csak abban rejlik, hogy házhoz jön a készülék, de egy az autó csomagtartójába telepített óriás szkenner és laptop segítségével azonnal értékelhető képet kaphatunk.Ehhez nem kell más csak egy kis áram és egy kockás pokróc ... na jó a pokróc csak a vakító napsugarak ellen kellett.Megérkezett a kép és a jó doktorok újra kezdték ... egyik a másik után bújt be a varázspokróc alá, jelentőségteljesen guggoltak, egymásra pillantottak, hümmögtek ...Megint mi történt? Az amúgy is már majdnem a végletekig aggódó gondozó újabb gyomorgörccsel próbál némi inforációhoz jutni. Jóságos doktoraink meglátva a kétségbeesett arckifejezést azonnal segítenek és a röntgen kép egyik pontjára mutatva kérdezik: Látod? Na ott van a baj! ... Persze látom, de mit is????
Nos, Mokka egyik őrlőfoga gyökerénél lehet a gond a röntgen felvétel szerint.
Ti látjátok? Na ugye? Mi is! :PTeljes extázis uralkodott el az orvos team-en, és végre nem csendben, cinkos pillantásokkal, hanem hangosan, kimondott szavakkal kezdték megbeszélni a jövőt ... műtét? gyógyszeres kezelés? újabb vizsgálat? Mokka nem fiatal és a kérődzőknek amúgy is jól jön, ha megvan minden foguk, így a többség az újabb vizsgálat felé hajlott. Ok hogy vizsgálat de milyen? Merült fel bennünk, laikusokba kérdés. És Ők, mint a legtermészetesebb dolog rávágták: CT! Ja értjük, mert az olyan természetes és egyértelmű, hogy egy jól fejlett kecskét elviszünk és betesszük a CT-be ... Kérdő tekintetünkre érkező válasz: van egy mérőszalagotok? Az van persze. És már mérik is a kecske szarvát.Mérés után, öröm és boldogság ... befér a CT-be! Tehát, ha mi vállaljuk, hogy elvisszük, ők vállalják, hogy elvégzik a vizsgálatot. A CT pontosabban meg tudná mondani a baj helyét, mértékét és milyenségét. Így nagyobb az esélye a gyógyulásnak is. Naná, hogy vállaljuk, hamarosan indulunk Mokkával a vén kecskénkkel ...

folyt. köv.

Mokka nem csak szép, de nagyon kedves, aranyos kecske vénasszony. Imádja a simogatást, a finom falatokat, minden érdekli, szívesen kekeckedik a kutyákkal. Szeretnénk, ha újra boldog és egészséges lenne. Ha Te is támogatnád a gyógyulását, megteheted akár Mokka virtuális örökbefogadásával az adatlapján keresztül: ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!

Haszonállataink is támogatásra szorulnak, ha betegek kezeljük őket, orvoshoz visszük, vagy éppen a doktor jön hozzánk, a lehető legjobb minőségű élelemmel látjuk el őket, biztosítjuk kényelmüket és boldogságukat. Ez mind-mind pénzbe kerül, tehát, ha tetszenek Neked ezek az állatok, akik a legtöbbször egész életüket nyomorúságos körülmények között élték le és a NOÉra a vágóhíd elől menekültek, kérjük, akármilyen apró adománnyal támogasd az ellátásukat.

közvetlen bankkártyás utalással
http://adhat.hu/niok/online-donation/163662Bankszámlaszámunk:
11710002-20083777


Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPV-HU-HB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.

EURO számlánk:
11763103-13106883


Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU15 1176 3103 1310 6883 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPVHUHB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.PayPal utalással
info@noeallatotthon.hua megjegyzés rovatba kérjük beírni Mokka a kecske!

Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán, melyre mostantól SMS is küldhető!!!!!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 250 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a T-Home és T-Mobile (jelenleg csak telefonhívás!), valamint a Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.

Köszönjük!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában