Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

ACÉL, a CÉL az ÉLET!
2014.07.25.

Legújabb mentvényünk az Illatos útról érkezett. Ezer meg egy éves, de biztosan bőven 10 év feletti, törpeuszkár féle gyönyörűség. Borzasztó páncélszerű elhanyagolt szőre volt, melytől még az Illatos úton megszabadították.A maradék még most is teljesen össze van ragadva a széklettől és a vizelettől, és gondolhatjátok, hogy a srác bukéja sem elhanyagolható!
A bőre szó szerint rohad, a szőre szinte nincs, a fogai borzasztó állapotban vannak, a talppárnáiról hiányzik a bőr. Mind a két szeme hályogos, valószínűleg egyáltalán nem lát. Orvosi kivizsgálása, kezelése azonnal megkezdődött.

Mindezek ellenére kedves, bújós, érdeklődő, bár természetesen rémült és szeppent. Azért egy-egy csóvára már futotta! Az általános állapota borzasztó, nagyon kell neki a drukk. Az első cél most szó szerint az életben maradás!!!! Az öregfiú az Acél nevet kapta, hogy keményen küzdjön velünk együtt! Mert Ő tipikusan az a kutya, akiért itt az Állatotthonban mindenkinek azonnal megdobbant a szíve. és mindenki szó szerint szerelemre gyúlt iránta. Mit tegyünk, ha ilyen fura ízlésünk van, az ilyen bűzös, kopottakra, akiket már jól megrágott és kiköpött az idő és az élet vasfoga, bukunk menthetetlenül ...Átesett az első orvosi vizsgálaton, az eredmény, sajnos egyáltalán nem meglepő, de elkeserítő. Nagyon durva szívbetegség hallatszik, a szemelyi hályogosak, száraz-szem betegsége van és valószínűleg teljesen vak. Feltehetően nagyot hall, bár a fülei még egészen rendben vannak. A fogai és szája katasztrófa. A bőre, mely a páncélszerű, fekáliától és vizelettől összetapadt szőrpáncélja alatt teljesen befülledt, gyulladt, hámlik, mindennapi fürdető kezelésre szorul. A nyírás után szőr csak nyomokban van rajta. A talppárnáin nincs bőr és folyamatosan rágja a lábait, melynek pontos okát még fel kell deríteni. A hab a tortán pedig a féloldali rejtett heréje.Nem csupán a szaghatás miatt, hanem egészségügyi okból is az egyik első és legfontosabb volt a fürdés, mely során több áztató kezeléssel sikerült a bőrére tapadt, rothadó kakiréteget eltávolítani. De hála a gyógysamponnak és a mindenre elszánt kezeknek kb. 1 órás fürdés után, habos-babos, mandulaillatú kiskutya vált belőle.Az első laboreredmények estére lesznek meg és akkor tudnak az Őt kezelő orvosok tovább lépni. Biztosan vár még rá szívultrahang, szemészeti szakvizsgálat, belgyógyászati kivizsgálás. Továbbra is nagyon kell a drukk és a támogatás, hiszen olyan gyenge és beteges, hogy, ha megrázza magát elesik.Teljesen szobatiszta, figyel minden hangra, olyan azonnal bele lehet szeretni típus. Mi tényleg reménykedünk, hogy összekaparjuk még az öregfiút és lesz még jó néhány boldog gazdis éve egy szerető családban. Ez sajnos még nem aktuális, de ha Neked is megtetszett, akkor virtuális örökbefogadással már most támogathatod az adatlapján keresztül ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!

Előre is köszönjük a támogatást és a drukkokat, folyamatosan jelentkezünk Róla hírekkel!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában