Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Adj plazmát és a NOÉ védenceit támogatod!
2014.07.10.

Most egyszerre két célt is segíthetsz!

Adj vérplazmát és ezzel nem csak a rászoruló betegeknek segítesz, de a NOÉ Állatotthon védenceinek is. A Plazmaszolgálat jóvoltából, most július hónapban, minden hétfőn, minden vérplazma adó után 300 Ft támogatást juttat el a szolgálat adományként alapítványunkhoz.A vérplazmaadás nem egyezik meg teljesen a teljes véradással, sokkal gyakrabban adható, évente akár 33 alkalommal, összesen 25 litert.

Önkéntes, egészséges 18 és 60 év közötti személyeket várnak. Jelentkezéskor szükség van érvényes személyi igazolványra, jogosítványra vagy útlevélre, a lakcímkártyára és a biztosítási kártyára is.

Jelenleg két helyszínen van lehetőség plazmaadásra:
- 1093 Czuczor utca 10. III. emeletén (A Nagycsarnok háta mögött a Corvinus Egyetem új épületében)
- Corvin Irodaház (1082 Kisfaludy u. 38. 4. emelet)

A plazma vétele tulajdonképpen egy gyógyszeralapanyag gyártási folyamat, mely úgynevezett gépi plazmaferezis eljárással történik steril, egyszerhasználatos eszközökkel. Ez azt jelenti, hogy ugyanúgy, mint a véradás során egy vénát szúrnak és ezen keresztül szakaszosan vért vesznek, melyet zárt rendszerben a legmodernebb készülék automatikusan szétválaszt, a plazmát egy műanyag palackban összegyűjti, és a vörösvértesteket a donornak visszaadja.

Egy alkalommal maximálisan 750 ml plazma levételére kerülhet sor. Az orvosi vizsgálattal együtt egy jó órát vesz az egész igénybe! A donoroknál ingyenes orvosi és laboratóriumi szűrővizsgálatokat végeznek.

Európában több évtizedes hagyománya van a plazmaferezis állomásoknak, és ez a tevékenység jól megfér a véradással, kiegészítik egymást. Annyira fontos ez a tevékenység, hogy az Európa Tanács külön a plazmaferezisre vonatkozó irányelveket fogalmazott meg, és ezeket rendszeresen frissíti a tudomány mindenkori állásának megfelelően. A hazai plazmaferezis állomás létrehozása az Uniós elvárásoknak való megfelelést is biztosítja.

A donorok folyadékpótlást, 2000 Ft költségtérítést, kis csokoládét, apró meglepetéseket kapnak és most ebben a hónapban a NOÉ Állatotthont is támogatják!

Bővebb információ a http://www.plazmaadas.hu/ oldalon található.

Illetve a plazmaadási kisokosban:

Köszönjük, hogy most EGYSZERRE KÉT JÓ ÜGYET IS TÁMOGATSZ!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában