Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Panka a szarvasborjú
2014.06.23.

Pankát a szarvasborjút a Börzsönyben találták állatbarátok. Az Ő esetében sajnos teljesen jogos volt az emberi beavatkozás, miután az alig 2 hetes apróságot kóbor kutyák megtámadták. Az anyja pont nem volt a közelben, vagy annyira megijedt a támadástól, hogy rövid időn belül nem tért vissza. A sokkos apróságot nem lehetett magára hagyni, így az akkor még karban elférő kis pöttyöst hazavitték.
Szerencsére nagy baja az ijedtségen és a sokkon kívül nem lett. Felmelegítették és kecsketejjel megkezdték a mesterséges táplálását.

Panka azóta a NOÉ Állatotthonban cseperedik. Naponta több,mint 6 liter kecsketejet megiszik.Legjobb barátja és támasza Felhő bárányunk, akit szintén mama nélkül mi neveltünk cumisüveggel. Felhő sajnos egyáltalán nem érzi magát birkának, így az időközben hozzánk került családjával nem ápolja a rokoni szálakat, hogy finoman fogalmazzak nyájon kívül helyezte magát. Viszont nagyon sokat segít nekünk Pankával, aki azonnal beleszeretett a gyapjas, kedves kisjószágba. És bár a mamája nincs mellette, hogy a hosszú, sötét és félelmetes éjszakákon hozzábújhasson, de van egy igazi gyapjú társa, akitől sok mindent elleshet az élet nagy dolgairól (könnyű neki van kb. 2 hónap előnye :) ), és biztonságot is nyújt számára.
Panka mindenki szívét rabul ejti, itt éppen Tóth Verát varázsolta elPanka már mindig az emberek segítségére szorul majd, a mesterséges táplálás miatt olyan szoros kötelék és függőség alakult ki az emberek és közte, hogy soha nem lehet szabadon engedni. Szerencsés, mert nálunk a NOÉ Állatotthonban biztonságban és kényelemben élhet egész életében.De a vadon élő állatok, bármennyire is aranyosnak tűnnek, bármennyire is szeretnénk megszeretgetni, megvédeni és oltalmazni őket nem alkalmasak háziállatnak. Ezért óva intünk mindenkit attól, hogy otthon nevelgessen őzgidát, szarvasborjút, vadmalacot, vagy egyéb vad apróságot. Felcseperedve ezek az állatok akár komoly veszélyt is jelenthetnek, tartásukhoz speciális hely és szakértelem szükséges.

Panka lesz az egyik nagykövete és segítsége a NOÉ Állatotthon vadon élő állatokkal kapcsolatos felvilágosító munkájának. Az első bemutatkozása az RTL Klub 8:08 Mindne reggel műsorában volt.

NE SZEDD ÖSSZE AZ ÁRVÁNAK HITT VADÁLLAT KÖLYKÖKET!

Az elmúlt napokban egyre több bejelentést kapunk árvának hitt kicsikről. Őzgidákról, szarvasborjakról, mezei nyulakról, vaddisznókról, borzokról és rókákról. Az anyjuk nélkül minimális az esélyük, ha mégis sikerül cumisüveggel felnevelni őket, akkor szinte lehetetlen a visszavadításuk, a biztonságos helyen történő szabadon engedésük.


Ezért arra kérünk Mindenkit, hogy ne nyúljon hozzá az elárvultnak hitt apróságokhoz. Akár mennyire is úgy tűnik egyedül van, árva és védtelen, akár mennyire is nehéz ellenállni a kísértésnek, hogy megsimogassuk, magunkhoz öleljük, betakargassuk a féléken pislogó apróságokat - ezt soha ne tegyük!

Cikkünk a vadapróságokról és arról, hogy mikor mit tegyünk, ha belebotlunk egy picibe elolvasható I T T ! ! !

Egy szarvasborjú nevelése nem csak szakértelmet és rengeteg időt igénylő munka, de elégé költséges is. Panka jelenleg napi 6 liter kecsketejet fogyaszt és ahogy nő, márpedig komoly ütemben növekszik a kislány, úgy fogyaszt egyre többet. Így könnyen kiszámolható, hogy csupán az etetése havi szinten el fogja érni a 100.000 Ft.
Panka ugyan szó szerint örökbe nem fogadható, de virtuális örökbefogadással támogathatod a nevelését, oltásait és egyéb speciális igényei kielégítését.
Panka virtuális örökbefogadása az adatlapján keresztül lehetséges I T T ! ! !

Köszönjük!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában