Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Utcán talált nyuszikák :(
2014.05.19.

Két apró, szó szerint halálán lévő nyuszival érkezett ma a NOÉ Állatotthonba egy kedves, állatbarát házaspár. A nyuszikat ilyen állapotban az utcán találták. Az alig egy tenyérnyi apróságokba szinte már csak hálni járt a lélek.Vészesen kihűltek és szinte nem is voltak maguknál. Bár láttuk, hogy a szemükkel hatalmas a baj, a legfontosabb az életmentés volt. Azonnal infralámpa alá tettük őket, melléjük meleg vizes palackot helyeztünk. Gyors segélyként melegített cukros infúziót kaptak. Hála a gyors beavatkozásnak, néhány órán belül nagyon sokat javult az állapotuk. Természetesen azonnal orvosi kezekbe kerültek, és mint már annyiszor most is Papp Georgina doktornő (Rágcsainfó / Rágcsamentők) sietett a segítségünkre, akinél nem számít, hogy vasárnap, ünnepnap, éjszaka vagy hajnal van. Ha egy állat van bajban, akkor Ő segít! Köszönjük!
Jelenleg az elsődleges cél a kis kék nyuszik állapotának stabilizálása, a többi holnap, holnapután kiderül. Sajnos az már szinte biztosnak látszik, hogy a két tapsifülesnek összesen van 1 szeme ...
És hogy kerül két ilyen ici-pici gyönyörűség az utcára? A kérdés nem csak teljesen jogos, de jó is! Mi úgy gyanítjuk, hogy Ők is a Húsvét áldozatai. Valószínűleg megvásárolták őket, majd a túl fiatal, még most is szinte csak elválasztási korban lévő nyuszik megbetegedtek, így szabadultak meg tőlük rövid úton.
Nekik a körülményekhez képest most szerencséjük van - már, ha élve kikerülnek ebből a kalandból, de mennyien lehetnek akik az anyuktól elszakítva, túl fiatalon, az anyagi haszon reményében esnek az emberi felelőtlenség áldozatául. Bűnös aki eladta, bűnös aki megvette, és bűnös, aki kirakta Őket ... ez a bűncselekmény halmaz sajnos szinte biztos, hogy megtorlatlanul marad. De a jövő babáinak még van esélye! SENKI NE VÁSÁROLJON ÉLŐ ÁLLATOT AJÁNDÉKBA!!!!! Se születésnapra, se Karácsonyra, se Húsvétra ... soha! Aki kisállatra vágyik, az felelős döntését követően tudni fogja hova forduljon: felelős tenyésztőhöz, vagy egy menhelyhez, ahol örökbefogadhat és ez teljesen fajfüggetlen!!!!!

Itt az adóbevallás, május 20-ig lehet rendelkezni a személyi jövedelemadó felajánlható 2 X 1%-ról. Nektek csak egy perc, nekünk a túlélés! Ugye idén sem felejtkeztek meg rólunk?
ADÓ 1 %NOÉ Állatotthon Alapítvány - Magyarország legnagyobb állatotthona
Adószám: 18169696-1-42Köszönjük!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában