Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Egy ház lakóit mentették a NOÉsok egy 'veszélyes' rézsiklótól
2014.04.24.

Lakossági bejelentést kaptunk a minap, hogy egy 'veszélyes kígyó' keveredett egy társasház kertjébe nagy rémületet keltve ezzel a ház lakóiban. Természetesen segítettünk, és megmentettük...már csak az a kérdés, hogy vajon ki volt nagyobb veszélyben a lakók vagy a kígyó? :)

Aki, mint kiderült, nem is kígyó, hanem rézsikló.A rézsikló Európában elterjedt kígyófaj, Magyarországon védett állat. Eszmei értéke 50.000 Ft.

Átlagosan 50–70 centiméter hosszúra nő meg. A mi rézsiklónk kb. 35 cm-es volt. Teste szürkés, barna, sárgás vagy bronzvörös; hasa téglavörös, vörösessárga vagy kékesszürke. A rövid, háromszög alakú fejen az orrnyílástól a szemen át kétoldalt egy-egy sötét csík húzódik az állkapocs végén is túl. Első pillantásra összetéveszthető a keresztes viperával, de a rézsikló karcsúbb, pupillája pedig kerek (és nem vágott, mint a viperáé)

A rézsikló változó testhőmérsékletű állat, ezért októbertől március-áprilisig száraz, viszonylag meleg helyeken telel. Előbújva főleg gyíkokkal táplálkozik, de alkalomadtán más kígyófajokat (például fiatal keresztes viperákat) és rágcsálókat is elfog, a fiatal egyedek pedig az ízeltlábúakat pusztítják. A kisebb termetű áldozatot élve, a nagyobbat gyűrűivel megfojtva nyeli le egészben. A vadászatot hosszabb emésztés követi.

A gondozásunkba került rézsikló teljesen egészséges volt, sérülés nem volt rajta, így nem volt akadálya a szabadon engedésének, amit meg is tettünk.

A rézsikló egy szemvillanás alatt tovatűnt a bokrok alatt.

Légy boldog siklóka! Legyen szerencséd :)Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában