Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Meggy mókuska a gondozásunkban
2014.04.23.

Meggyecskét Salgótarján mellett találták állatbarátok. Kieshetett a fészekből szegény, és annyira picike volt, hogy az életben maradásra esélye sem volt emberi segítség nélkül, így a NOÉ Állatotthon segítségét kérték az elhelyezésében.

Súlyos hasmenéssel került a gondozásunkba, azonnal állatorvosi felügyelet alá helyeztük.A speciális etetésnek hála Meggy jobban van, és kezdi összeszedni magát.

Meggy még jó ideig szopizni fog. Ez idő alatt állatorvosaink gondoskodnak róla. A szopizási idő befejezésekor átköltözik Budakeszire egy ideiglenes befogadónk kertjébe, ahol szeptemberben, folyamatos szoktatást követően, szabadon engedjük majd.Természetesen folyamatosan beszámolunk majd sorsának alakulásáról. Reméljük, hogy a repatriálás jól sikerül majd, és sikerül őt visszavadítani a természetbe.

Tavaly is volt egy pici mókuskánk, aki kiesett a fészekből. Misit azonban nem sikerült visszaengednünk idegrendszeri sérülése miatt. A TV2 Mokka című reggeli műsorában ő szerepelt Almási Kata kolléganőnkkel.
Meggy megmentéséről 2014. április 15-én a Blikk magazin is beszámolt.


Fontos tanács állatbarátoknak!!!
Ha valaki fészekből kiesett mókust talál, és összeszedi, akkor azonnal forduljon szakemberhez: vigye egy vadasparkba, állatkertbe, vagy a NOÉ állatotthonba, mert a rossz táplálás vagy nem megfelelő ellátás könnyen az állat életébe kerülhet, vagy maradandó károsodást okozhat neki.
A vörös mókus veszélyeztetett faj, fogságban tartása szigorúan tilos! A korábban szelíd, kézzel nevelt példányok is elvadulnak és harapnak az ivarérettség elérését követően.
Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában