Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Adományozási beszámoló
2016.01.18.

Adományozási beszámoló a 2022. évi adományokról és azok felhasználásáról

,

Képes beszámoló a 2022 évi. adományok felhasználásáról elolvasható ITT!!!!!,

Túl vagyunk a NOÉ Állatotthon fennállásának 30 éves évfordulóján. Ez alatt az idő alatt rengeteg minden történt velünk. Megéltünk sok örömöt, átéltünk sok csodát és persze sírtunk is. Volt világméretű gazdasági válság, éppen hogy túlvagyunk történetünk első világjárványán, most pedig háború dúl mellettünk.

A COVID, a háború és a kedvezőtlen gazdasági folyamatok napjainkban mindennél nagyobb kihívás elé állítják a civil szervezeteket, így minket is. Sajnos radikálisan csökkentek az adományok és érezhetően visszaesett az örökbefogadások száma. Mindeközben újabb és újabb kihívásokkal kell szembe néznünk: szívférgesség, parazitafertőzések, „rezsis” állatok visszakerülése, „bent ragadt” kölykök szocializációs nehézségei stb. Nem volt könnyű a 2022-es év, de már látjuk, hogy igazából csak előszobája volt egy hosszabb nehéz időszaknak. Muszáj ehhez alkalmazkodni, muszáj emiatt átgondolni és átszervezni az életünket.

Ami nem változott, hogy továbbra is nagyon szorosan együttműködünk a többi állatvédő szervezettel és más civil szerveződésekkel. Alapító tagjai vagyunk az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetségének. A Szövetség keretein belül, amikor felhívást kaptunk, részt vettünk jogszabályelőkészítési folyamatokban, lobbitevékenységet folytatunk az állatvédő szervezeteket érintő szabályozások (pl. benzinár, rezsi mértéke, stb.) pozitív alakítása érdekében. Sok tonna adományt gyűjtöttünk és juttattunk ki a háború sújtotta Ukrajnába. Illetve itt Magyarországon is segítjük a háború elől menekülőket, a BOK csarnokban működő Animal Aid Budapest segélyponton.

2022-ben is részt vettünk több szaporítótelep, állatgyűjtögető horror tanyák felszámolásbán. Néhány szörnyű helyszín, a teljesség igénye nélkül: Budafok, Bugac, 11. kerület... megannyi helyszín, a legtöbb helyen évek óta sínylődő állatok. Ezeket a helyszíneket csak közösen, több szervezettel együtt lehet felszámolni.

Sajnos továbbra is tarol a szívférgesség és a giardia nevű parazita fertőzés. A bekerülő kutyák túlnyomó része érintett egyikben, vagy másikban, sok esetben mind a kettőben. A modern, fertőtleníthető kölyökkaranténak és a szigorú karanténozási és fertőtlenítési szabályainknak hála a kutyáknál a parvo megbetegedés visszaszorult. Viszont sajnos egyre gyakrabban kerülnek a gondozásunkba cica-parvoval (panleukopenia) fertőzött kiscicák.

Továbbra is rengeteg balesetes, sérült és beteg állatnak kérnek tőlünk segítséget az ország minden pontjáról. Ahogy hellyel és anyagiakkal bírjuk megpróbálunk minél több életet megmenteni. Nehezíti a helyzetünket, hogy az adományok radikális visszaesése mellett, az állatorvosi költségek, még a jelentős kedvezményeink mellett is megsokszorozódtak. Nem beszélve a gyógytápok árairól. Ott tartunk, hogy 10-12kg speciáls hypoallergen, vagy egyéb diétás táp ára 30-40.000Ft.

A nehézségek nyilván nem csak minket sújtanak, tömve vannak a gyepmesteri telepek, hordákban portyáznak a kóbor kutyák. Kétségbeesetten kérlelik egymást az állatvédők, hogy ki az akinél van még egy talpalatnyi hely, akinek van még egy kis pénze állatorvosra. Ebben az időszakban nekünk is nagyon át kell gondolni, hogy mennyit tudunk vállalni, akkor is ha a nemet mondás minden esetben szívszaggató.

2022-ben 956 állat került a gondozásunkba, ebből 704 kutya vagy cica. A többiek baromfik, disznók, kecskék, birkák, szarvasmarha, sérült madarak, vagy egyéb vadonélő fajok egyedei. 706 kutyát és cicát sikerült új családba örökbeadnunk. A vadonélő fajok egyedeit, ha egészségi állapotuk megengedi, akkor gyógyulásuk után szabadon engedjük, sokan önszántukból maradnak a NOÉ Állatotthon közelében. A gazdasági állatok és azok akik nem repatriálhatóak pedig végleges lakóinként élik tovább velünk az életüket.

Jelen helyzetben a fejlesztések üteméből lényegesen vissza kellett venni. A nagy beruházásokat vagy leállítottuk, vagy csak nagyon lassan haladunk velük. Ilyen például a hátsó részleg vizesblokkja, az alap kész van, ahogy tudunk pici anyagi erőforrást átcsoportosítani, úgy haladunk vele lépésről lépésre.

Természetesen vannak olyan nem halasztható karbantartások, átalakítások, melyek az állatok biztonsága és ellátása érdekében muszáj kivitelezni. Folyamatosa újítjuk fel a kenneleket, erősítjük meg az elválasztásokat. A hűtőkonténer, a főzőüstök, az etetők rendszeres karbantartást, időről időre cserét igényelnek.

Sikerült befejezni a szénatárolót. Ez már halaszthatatlan volt, hiszen lovainknak és egyéb növényevőinknek a széna fő tápláléka. Igyekszünk mindig a legjobb minőséget beszerezni a számukra, a tárolás viszont eddig nagy probléma volt. Ha megázik, akkor berohad és már nem lehet megetetni. Éves szinten nagyjából 3 millió forint értékű szénát etetünk meg.

És persze folyamatosan javítjuk, cseréljük, a közel 30 éves kennelsorainkat, kifutóinkat, hogy a nálunk rövidebb vagy hosszabb időt eltöltő állatok kényelemben, biztonságban lehessenek.

Az álmainkat és terveinket természetesen nem adjuk fel, bár tudjuk, hogy 2023 extra nehéz év lesz Elsősorban szeretnénk befejezni a megkezdet projekteket, de nagyon szeretnénk egy modern, jól takarítható galambdúcot a mostani galambos faház helyére. Külső karanténunk felújítása, modernizálása is megoldásra vár, ahogy a felnőtt karantén is. Bővíteni szeretnénk a cicás karantén és gyengélkedő részlegünket. És óriási tervünk egy teljesen új, modern kórházépület felépítése.

Menhelysegítő programunk továbbra is teljes gőzzel működik. Több ezer kg kutya és cicatáppal, macskaalommal, gumikesztyűvel tudtuk egész évben folyamatosan segíteni a kisebb menhelyeket. Gyógyszerek, gyógyászati segédszközök kerültek kiosztásra igény szerint.

Volt sok szívszorító eset, amikor magunk sem hittük a látottakat. A bekerülő és a nálunk élő védenceinkről szóló hírek elolvashatóak ITT: Történetek Állatainkról

2023. január 1-én az alapítvány védenceinek száma 1.194 volt.

Hálásan köszönjük támogatóinknak, önkénteseinknek a rengeteg segítséget. Nagyon nehéz időszakban vagyunk, országosan hatalmas gondokkal küzd az állatvédelem. A radikálisan visszaesett támogatások, a csökkenő örökbeadás számok mellett minden segítség szó szerint életmentő ebben az időszakban.

A 2022. évi marketing és pr célú költségek:Ebben az évben 2,5 millió forintot költöttünk az Állatotthon és az állatvédelmi munkánk megismertetésének promótálására, promóciós anyagok készítésére


A NOÉ Állatotthon Alapítvány által kezdeményezett célzott adománygyűjtésekről, beteg, sérült állatok támogatásáról, a fejlesztésekhez kapcsolódó adománygyűjtésekről, az Alapítvány honlapjain és közösségi média felületein (facebook, instagram, tiktok, stb) ad folyamatos tájékoztatást. A célzottan érkező adományok felhasználása a törvényi és etikai kötelezettségnek megfelelőn a felhasználásuk az adományozók akarata szerint történik.

,Adományozási beszámoló a 2021. évi adományokról és azok felhasználásáról

Képes beszámoló a 2021 évi. adományok felhasználásáról elolvasható ITT!,

A 2022-ben pont 30 éve működő NOÉ Állatotthon jelenleg már bőven több, mint 1200 szőrös, tollas, kopasz állat ideiglenes vagy végleges otthona. Számunkra mindegy, hogy pici cuki, vagy nagy morgós, fehér vagy fekete, szép vagy csúnya, baba vagy matuzsálem, az állatainkban egy biztosan közös, hogy bajba kerültek és mentésre szorultak. Kutyák, cicák, gazdasági állatok, vadon élő fajok, egzotikus állatok, mind olyanok, akik emberi segítségre szorulnak felnevelésük, gyógyulásuk vagy akár egész életük idejére.

Sajnos a COVID-19 világjárvány a mi életünkben is bőven hozott kihívásokat. Az év első felében zárt kapuk mögött működtünk. Nem jöhettek a látogatók, elmaradtak a programok, nem volt kutyasétáltatás és nem tudtunk külső helyszínekre sem menni. Az örökbeadások a megváltozott körülmények mellett is zajlottak, bár sajnos az év második felében érezhető volt némi visszaesés.

Továbbra is büszkén vállaljuk, hogy az örökbefgadás a NOÉ Állatotthontól szabályokhoz kötött. Sok esetben többkörös ismerkedés szükséges, van, akiket házhoz viszünk és a kapcsolattartás alapvető elvárás. Bár visszatérően ér minket emiatt kritika, mi akkor is ragaszkodunk ehhez. Hiszen az általunk megmentett, meggyógyított, sok esetben cumisüvegből felnevelt állatoktól nem szabadulni akarunk, hanem végleges, felelős családokat keresünk a számukra.

Minden évnek megvan a maga kiemelt kihívása. A 2021-es év nagyon hasonló volt az előzőhöz. A zárt kapuk mögötti működés és a pandémia mellett meredeken emelkedik a szívféreggel fertőzött kutyák száma. Ott tartunk, hogy több mint 80 aktív kezelésre szoruló szívférges kutyánk van és köztük több az extrém súlyos eset is. Sőt sajnos már az 1 év alatti kölykök is érintettek.

Nem szeretnénk elkiabálni, de az új, modern baba-mama karanténunknak és a szigorú karanténozási szabályainknak, valamit az új oltási protokollnak köszönhetően, mintha a kutyusaink esetében a parvo visszább szorult volna. Ugyanez sajnos nem elmondható a kiscicákról, ahol a panleukopenia, vagyis a cicaparvo továbbra is szedi áldozatait. A 2021-es év egyik megkeserítője a giardia és az isospora nevű egysejtű paraziták, mely gyakorlatilag minden állatfajt érintenek. A kezelés nehéz és drága, az arra fogékonyak akár hetekig, hónapokig is vesztegzár alá kerülnek miatta.

Ami nem változik, az a rengeteg sérült, balesetes állat. Sokszor akár napokig fekszenek segítség nélkül az utak mellett az árokban, vagy ha haza is vonszolják magukat, a tulajdonosuk egyszerűen fogja és bénán, vérző testtel, súlyosan megsérülve visszaköti őket a lánc végére. A gyepmesteri telepek tömve vannak, a civil szervezetek próbálják üríteni ezeket a sok esetben haláltáborokat, de szinte képtelenség ezzel lepést tartani. Naponta sok bejelentés, segítségkérés érkezik, a szívünk megszakad, hogy képtelenség mindenkin segíteni. Azért minden héten minimum 2 súlyosan beteg vagy sérül állat érkezett az ország egész területéről. Mindennaposak voltak a csontműtétetek, lágyszöveti sérülések és beavatkozások, szemészeti és bőrgyógyászati problémák. Súlyos parazita fertőzések, vírusos megbetegedések. Felsorolni is lehetetlen milyen és mennyi állatorvosi segítséget igénylő eset került hozzánk. Az állatorvosi és gyógyszer, gyógytáp költségünk havonta meghaladja a 6 millió forintot.

Rengeteg baba és kölyökállat érkezik. Kutyusaink baba-mama karanténja folyton tele és a várólista végtelen hosszú. Babacicákat kizárólag elhivatott ideiglenes befogadóinkhoz tudunk elhelyezni, akik folyamatosan teltházzal segítenek nekünk. Az egyik alom még ki sem repült és máris cumiztatják a következőket. Bár egyre több helyen elérhetőek a különböző ivartalanítási akciók, sőt már az ingyen lehetőségek is szinte az egész országban elérhetőek, mégis rengeteg a nemkívánt szaporulat, akik megszületésük pillanatában mentésre szorulnak.

2021-ben 1134 állat került a gondozásunkba, ebből 804 kutya vagy cica. A többiek baromfik, disznók, kecskék, birkák, szarvasmarha, sérült madarak, vagy egyéb vadonélő fajok egyedei, sőt nem várt csomagként az egyik reggel egy 7 tagú nutria család várt bedobozolva minket a kapuban. 756 kutyát és cicát sikerült új családba örökbeadnunk. A vadonélő fajok egyedeit, ha egészségi állapotuk megengedi, akkor gyógyulásuk után szabadon engedjük, sokan önszántukból maradnak a NOÉ Állatotthon közelében. A gazdasági állatok és azok akik nem repatriálhatóak pedig végleges lakóinként élik tovább velünk az életüket.

2021. a nagy összefogások, a beadványok készítésének, egyeztetéseknek az éve is volt. És bizony vannak eredmények, vannak sikerek és bíztató jelek. Nyáron megalakult az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetsége, melynek a NOÉ Állatotthon Alapítvány alapító tagja. A szövetség céljai között szerepel többek között, az állatvédelemmel kapcsolatos legégetőbb problémák felkarolása és a megfelelő hatóságok és döntéshozók felé történő javaslatok benyújtása.

A jogalkotók részéről 3 nagyon fontos jogi csomag került elfogadásra, melyek mindegyikében konzultációs szerepet kaptunk. Többek között bekerült a Büntető Törvénykönyvbe a szaporítás fogalma és büntethetősége, az állatviadalok résztvevőinek büntethetősége, a visszaesők komolyabb büntethetősége. Megszületett az évek óta nagyon várt "kóborállatrendelet", mely elsősorban az iszonyú körülmények között működő gyepmesteri telepek működését és a bekerülő állatok „kezelését” szabályozza. Valamint az év utolsó napjaiban jogszabályba foglalták, hogy az állatvédelem 1,5milliárd forintos támogatásban részesül 2022-ben.

Bár továbbra is nagyon kell figyelnünk, hogy az alapműködésünkön túl milyen „extra” kiadásokat engedhetünk meg magunknak, de néhány nagyon fontos fejlesztésre, modernizációra sikerült kigazdálkodnunk a keretet, vagy finanszírozást találnunk.

Megújult a BullBox részlegünk egyik oldala, mely nagyjából 10 éve egy konténerből lett kialakítva. Sajnos eljárt már felette az idő, a védencek és a fertőtlenítő szerek vasfoga és nem várhatott tovább a felújítása. A speciális elhelyezésre szoruló kutyák egy hőszigetelt, csempézett és rozsdamentes rácsokkal ellátott, csodaszép, modern és nagyon jól fertőtleníthető részleget vehettek bírtokba. A felújítás költségeinek egy részét, a Miniszterelnöki Kabinetiroda által nyújtott támogatásból finanszíroztuk. Köszönjük!

Nagyjából 30 éves vágyunk már egy szénatároló, mely alatt végre védetten és biztonságban tudhatjuk a növényevőink fő táplálékát, a drága szénát. Minden évben próbáljuk a legjobb minőséget beszerezni számukra, de utána állandó fejfájást okoz, hogy miként tudjuk megvédeni az esőtől, nehogy penészes legyen és tönkre menjen. 2021-ben végre belevághattunk ez elkészítésébe és az évvégére már áll a hatalmas felépítmény fém váza a beton alapon. A befejezése ugyan 2022-es projekt lesz, de mind méretében, mind fontosságában egy óriási fejlesztés ez nekünk.

Tovább korszerűsödött a baba-mama karantén, elkészült és munkába állt az összes férőhely. Felkerültek a hővédő fóliák, melyek az ózonos fertőtlenítésben is nagy szerepet kapnak. Miután rengeteg a bekerülő kölyök, így ez az egyik legkiemeltebb karantén részlegünk.

Beázás elleni védelemként elkészült a cicás irodakonténer tetőszerkezete. Az alapanygok nagy részét már korábban beszereztük, hála egy nagylelkű támogatónknak. Mivel a munkálatokat saját magunk csináltuk most is, így ez a rész most készülhetett el.

A meglepetés csomagként érkezett nutriacsalád speciális igényeinek megfelelően átalakult a régi majomkifutó külső tere és kaptak egy csodás, vízforgatós medencét, melyet mind ők, mind a bent cseperedő kacsák is boldogan vettek birtokba.

Megújult a zöldségelőkészítő beton aljzata is. Itt válogatjuk, tisztítjuk, aprítjuk növényevőink részére a nekik szánt élelmet. Sajnos a korábbi beton már nem bírta a terhelést, megrepedt és felpattogzott, ezért azt fel kellett vésni és új betonnal kellett ellátni.

Belevágtunk egy vizesblokk kialakításába a hátsó részen. Eddig itt csak mobil wc-t tudtunk biztosítani a látogatóknak, most viszont elkezdtünk kialakítani egy stabil mosdóhelyiséget. Terveink szerint pelenkázó és mozgássérült wc is kialakításra kerül majd. 2021-ben az alapokat tudtuk megcsinálni, de nagyon szeretnénk, hogy a következő rendezvényszezonra elkészüljön.

És persze folyamatosan javítjuk, cseréljük, a közel 30 éves kennelsorainkat, kifutóinkat, hogy a nálunk rövidebb vagy hosszabb időt eltöltő állatok kényelemben, biztonságban lehessenek.

Persze most is tele vagyunk tervekkel, vannak amelyeket már régóta dédelgetünk és mindig jönnek újabb álmok. Elsősorban szeretnénk befejezni a megkezdet projekteket, de nagyon szeretnénk egy modern, jól takarítható galambdúcot a mostani galambos faház helyére. Külső karanténunk felújítása, modernizálása is megoldásra vár, ahogy a felnőtt karantén is. Bővíteni szeretnénk a cicás karantén és gyengélkedő részlegünket. És óriási tervünk egy teljesen új, modern kórházépület felépítése.

Imádott menhelysegítő programunk a világjárvány miatt most elsősorban élelem, gyógyszer és egyéb hasznos adományok biztosításában tudott tovább élni. Több ezer kg kutya és cicatáppal tudtuk egész évben folyamatosan segíteni a kisebb menhelyeket. Gyógyszerek, gyógyászati segédszközök kerültek kiosztásra igény szerint.

2022. január 1-én az alapítvány védenceinek száma 1.281 volt.

Hálásan köszönjük támogatóinknak, önkénteseinknek a rengeteg segítséget. Köszönjük, hogy annak ellenére, hogy a múlt év nagyrészében távol voltunk egymástól mégis kitartanak mellettünk és a védenceink mellett. Évről évre a biztos alaphátteret a személyi jövdelemadójukat felajánlók biztosítják nekünk, amiért szintén nagyon hálásak vagyunk. Arra kérünk mindenkit, hogy ne hagyják veszni ezt a támogatási lehetőséget és rendelkezzenek 2022. május 20-ig személyi jövedelemadójuk 1%-ról!


A 2021. évi marketing és pr célú költségek:Ebben az évben 3,5 millió forintot költöttünk az Állatotthon és az állatvédelmi munkánk megismertetésének promótálására, promóciós anyagok készítésére


A NOÉ Állatotthon Alapítvány által kezdeményezett célzott adománygyűjtésekről, beteg, sérült állatok támogatásáról, a fejlesztésekhez kapcsolódó adománygyűjtésekről, az Alapítvány honlapjain és közösségi média felületein (facebook, instagram, tiktok, stb) ad folyamatos tájékoztatást. A célzottan érkező adományok felhasználása a törvényi és etikai kötelezettségnek megfelelőn a felhasználásuk az adományozók akarata szerint történik.

,

Adományozási beszámoló a 2020. évi adományokról és azok felhasználásáról

Képes beszámoló a 2020 évi. adományok felhasználásáról elolvasható ITT!,

2020 a mi életünkben is hatalmas kihívásokat tartogatott. A COVID-19 világjárvány miatt az év nagy részében zárt kapuk mögött kellett túlélnünk. Elmaradtak a rendezvények, az adománygyűjtési lehetőségek szinte teljesen megszűntek. Az örökbefogadások természetesen nem álltak meg, hiszen a bajbajutott állatok száma sem csökkent, sőt a második hullámra erősen megnövekedett.

Ebben a nehéz időszakban, amikor a tárgyi adományaink extra mód visszaestek és a pénzbeli támogatások is jelentősen csökkentek még fontosabb, hogy felelősen gondolkozzunk. Sosem felejtkezhetünk meg arról a közel 1300 állatról, akik éppen a gondozásunkban vannak, akikért egy életre felelősséget vállaltunk. Továbbra sem adunk le a színvonalból, biztos hátteret, a lehető legjobb elhelyezést és legmagasabb szintű állatorvosi ellátást kapják a megmentett állataink.

A 2020-as év a pandémia, a parvo, a szívférgesség és a giardia négyesésnek fenyegetésében telt. Továbbra is a bekerülő kisállatok, almok – legyen szó kutyáról vagy kiscicáról – érintett a parvoban. A kismacskák köznyelven parvonak nevezett panleukopenia vírusos megbetegedése pontosan ugyanolyan rettegett betegsége, mint a kutyaparvo. Hatalmas a veszteségi arány, a gyógyuláshoz folyamatos orvosi kontroll, aktív kezelés és fáj ezt mondani, de szerencse is kell. Havi állatorvosi költségeink jelentős részét a parvoval való küzdelem teszi ki, nem beszélve a veszélyről ami a többiekre leselkedik, a fertőtlenítési protokoll folyamatos fejlesztéséről, karanténozás nehézségéről.

Szintén behurcolt betegség, mely mind a kutyák mind a cicák nagyon nagy részét érinti a giardia. Ez egy, a bélcsatornában élősködő egysejtű parazita. Véres hasmenés, rosszullét, legyengült immunrendszer esetében rosszullét, sőt babáknál akár halál is lehet a vége. Kiirtani nagyon nehéz, az orvosság drága, a kezelési protokoll nehéz.

Már eljutottunk oda, hogy 10 bekerülő kutyából 4-5 biztosan érintett a szív és/vagy a bőrférgességben. 2020-ban 5 kutyánk esett át szívféreg eltávolító műtéten. Rengetegen állnak aktív kezelés alatt. De nagy sikereink is vannak, sok-sok gyógyult kutyánk bizonyítja, hogy megéri a teljes körű kivizsgálás és a legmodernebb protokollok alkalmazása.

Megállás nélkül érkeztek a bajbajutott, balesetes, beteg állatok, az ország egész területéről. Végtagtörések, tépett, szakított, elfertőződött sebek, kopasz, vérző, szenvedő állatok. Mind – mind az emberi felelőtlenség, gonoszság, elhanyagolás áldozatai. Naponta kapjuk a kétségbeesett segítségkéréseket magánszemélyektől, állatvédőktől. Látjuk az utak szélén elgázoltakat, a gyepmesteri telepeken halálra ítélteket, a születésük pillanatában bajba kerülő felesleges szaporulatokat, a tulajdonosaik által magukra hagyott, elhanyagolt megkínzottakat. Szinte lehetetlen lépésttartani, de megpróbáljuk. Havi állatorvosi, gyógyszer és gyógytáp számláink meghaladják a 6 millió forintot.

1.1 Általános célú feladatok:

Az Alapítvány célja a társadalom, a helyi közösség és az egyén közös érdekeinek kielégítésére irányuló állatvédelmi, természetvédelmi és környezetvédelmi tevékenységek ellátása (általános alapítványi valamint közcélú tevékenységek végzése keretében).

Ezt a célt az alapítvány az alábbi főbb tevékenységek útján kívánta elérni 2020. évben:

a.) Az állatotthon fejlesztése, bővítése

Bár a világjárvány miatt nagyon figyelnünk kell minden kiadásra, tervezzük a költségeinket, hiszen rengeteg állatért tartozunk felelősséggel, mégis sikerült jó néhány fejlesztést megvalósítanunk. Tovább épült, szépült, modernizálódott az állatotthon. Ezek a fejlesztések rendkívül fontosak, egyrészről az állataink kényelme, jóléte és biztonsága szempontjából, másrészről a sikeres mentések kivitelezésében, harmadrészről visszavárjuk a látogatókat és szeretnénk, hogy ők is jól érezzék magukat nálunk.

Tovább fejlesztettük a kutyás baba-mama karantén kennelsorunkat. EZ a legkényesebb hely az állatotthonban, hiszen az oltatlan csöppségekre rengeteg veszély leselkedik. Ezért építettük tavaly és ezért fejlesztettük most tovább. Szép fedést kapott az egész karantén részleg, modern világítás teszi lehetővé a legmagasabb szintű ellátásukat és minden kölykös karanténkennel kapott modern, lezárható fólia fedést. Egyrészről a fertőtlenítéshez, másrészről hidegben így még komfortosabban tudjuk elhelyezni őket is.

Beszereztünk egy nagy teljesítményű ózongenerátort a leghatékonyabb fertőtlenítéshez. Mióta megérkezett szinte folyamatosan munkában van. A gyengélkedő részlegeket, karantén kenneleket, kórházi helyiségeket csírátlanítja, fertőtleníti. Hatalmas előrelépés ez a fertőző betegségek elleni küzdelmünkben.

Támogatónknak hála hozzájuthattunk több modern, ledtechnikával működő világítótesthez, így elkezdődhetett az állatotthon helyiségeinek világítás modernizációja. Aki kezelt már állatot félhomályban, az pontosan tudja, hogy mennyire fontos lépés ez.

További modern, hőszigetelt, tisztántartható, fertőtleníthető kutyaházakat sikerült munkába állítanunk. Támogatóinknak hála ezek közül több fűthető is, így mégtöbb érzékeny, idősödő, vagy kölyök kutyánk melegben lehet a hideg időszakokban is.

Megújult, megszépült, elképesztően modern lett az időskutya melegedőnk is, NOÉs becenevén az Öregedő. Ebben a házban kerülnek elhelyezésre azok az idős kutyáink akik nyáron már nem tudják elviselni a kánikulát, télen nem bírnák ki a hideget, vagy krónikus betegségük miatt folyamatos ápolásra, kezelésre szorulnak. Csodaszép, takarítható, kényelmes, világos lett.

Kialakításra került egy új részleg, mely a RandeVau nevet kapta. Amikor megálmodtuk még nem gondoltuk, hogy a vírus miatt milyen fontos része lesz az életünknek. Ez egy olyan biztonságos szép, elkülönített terület, ahol a gazdijelöltek és leendő kutyusaik szabadon, póráz nélkül, nem zavartatva a többi állattól ismerkedhetnek. Direkt egy olyan részen alakítottuk ki, mely kívülről megközelíthető, hogy a család már meglévő kutyája is be tudjon menni. Most, amikor nem fogadhatunk látogatókat, hatalmas segítség lett ez a hely az ismerkedésben és sikeres örökbeadásokban.

b.) A telepen elhelyezett állatok élelmezése, ápolása, egészségügyi ellátása, az ideiglenesen befogadott állatok örökbe adása

Természetesen továbbra is az állatok mentése a fő tevékenységünk. Csak kutya és cica 1100 felett érkezett a NOÉ Állatotthon gondozásába 2020-ban. És közel 1000 állatot sikerült új családba juttatnunk. A kutyusok és cicák mentésén túl természetesen egyéb állatok is érkeztek, kecskék, juhok, disznók, galambok, baromfik, szarkák, varjak, lovak… felsorolni is nehéz. Ők gyógyulásuk, rehabilitálásuk után vagy szabadon lettek engedve, vagy öröklakóként élnek boldogan nálunk. Úgyhogy 2020-ban bőven meghaladta a mentett állatok száma az 1500-at. Azt vettük észre, hogy már nincs kiscica, kiskutya szezon, megállás nélkül érkeznek a legkisebbek is. Minden kéz, minden sarok, minden doboz rejt egy-egy cumistát.

Az állatok élelmezését pénzbeni térítés ellenében és eledel adományokból biztosítottuk.

2021. január 1-én az alapítvány védenceinek száma 1.278 volt.

Hogy a 2020-as igen nehéz év ellenére is megdöntöttük a saját befogadási és örökbeadási számainkat, hogy tovább tudtunk épülni, szépülni, hogy ennyi állat meggyógyulhatott és kaphatott új esélyt, ezt nagy részben köszönhetjük azoknak a támogatóinknak, akik legutóbb is nekünk ajánlották fel személyi jövedelemadójuk 1%-át. Hálásan köszönjük Nektek, hogy ismét mellénk álltatok és a felajánlásotokkal újra biztos alapot teremtettek a a jövőbeli munkánk hoz.

c.) Balesetet szenvedett, vagy más módon sérült, bajba jutott állatok mentése, állatorvosi ellátása

Megállás nélkül érkeztek a bajbajutott, balesetes, beteg állatok, az ország egész területéről. Végtagtörések, tépett, szakított, elfertőződött sebek, kopasz, vérző, szenvedő állatok. Mind – mind az emberi felelőtlenség, gonoszság, elhanyagolás áldozatai. Naponta kapjuk a kétségbeesett segítségkéréseket magánszemélyektől, állatvédőktől. Látjuk az utak szélén elgázoltakat, a gyepmesteri telepeken halálra ítélteket, a születésük pillanatában bajba kerülő felesleges szaporulatokat, a tulajdonosaik által magukra hagyott, elhanyagolt megkínzottakat. Szinte lehetetlen lépésttartani, de megpróbáljuk. Havi állatorvosi, gyógyszer és gyógytáp számláink meghaladjá a 6 millió forintot.

d.) Oktatás, szemléletformálás

A vírushelyzet miatt sajnos visszaesett a szemléletformáló rendezvények, valamint a gyerekcsoportok/látogatások száma.

1.2 A telep általános helyzete:

Az állatotthon esztétikai állapota évre-évre javul, próbáljuk akadálymentesíteni a területet, illetve környezetbarát felhasználóvá válni magunk is.

1.3 A 2020. évi marketing és pr célú költségek:

Ebben az évben 3,5 millió forintot költöttünk az Állatotthon és az állatvédelmi munkánk megismertetésének promótálására, promóciós anyagok készítésére

2.1. Az alapítvány bevételei

lsd. beszámoló

A közhasznú szervezet képviselője, vezető tisztségviselői pénzbeli juttatásban nem részesültek, tevékenységüket állatszeretetből, társadalmi munkában végezték.

2.2. Pályázat

2020-ban újabb elemmel bővült a program, a MagnetBank KAP pályázatán sikerült forrást szereznünk a „zöldebb menhelyekért” projektünkhöz. Ennek keretében a saját faiskolánkból 170 fűzcsemetét tudtunk adni országosan 11 menhelynek. A gyorsannövő fák már 1-2 éven belül hathatós segítséget fognak nyújtani az árnyékolásban, a környezetvédelmi értéke mellett.

A NOÉ Állatotthon Alapítvány által kezdeményezett célzott adománygyűjtésekről, beteg, sérült állatok támogatásáról, a fejlesztésekhez kapcsolódó adománygyűjtésekről, az Alapítvány honlapjain és közösségi média felületein (facebook, instagram, tiktok, stb) ad folyamatos tájékoztatást. A célzottan érkező adományok felhasználása a törvényi és etikai kötelezettségnek megfelelőn a felhasználásuk az adományozók akarata szerint történik.


Adományozási beszámoló a 2019. évi adományokról és azok felhasználásáról

Képes beszámoló a 2019 évi. adományok felhasználásáról elolvasható ITT!,

1.Az Alapítvány célja a társadalom, a helyi közösség és az egyén közös érdekeinek kielégítésére irányuló állatvédelmi, természetvédelmi és környezetvédelmi tevékenységek ellátása (általános alapítványi valamint közcélú tevékenységek végzése keretében).

Ezt a célt az alapítvány az alábbi főbb tevékenységek útján kívánta elérni 2019. évben:

a.) Az állatotthon fejlesztése, bővítése

Számunkra nagyon fontos a környezet, a természet védelme. És nem csak beszélni, tenni is szeretünk érte. 2018-ban a központi nagy istálló tetejére napelemeket telepítettünk, melyeket 2019-ben sikerült tovább bővíteni.

A 2019-es év egyik meghatározó problémája a kegyetlen fertőző betegségek - parvo és szopornyica - elleni küzdelem volt. Teljesen világossá vált, hogy muszáj lépnünk valamit radikálisat, mert sajnos a bekerülő kölykök nagy része parvosan érkezik, a felnőttek pedig a szopornyica miatt vannak veszélyben. Bár a NOÉ Állatotthon több modern karantén részleggel is rendelkezik, de ezek ellen a fertőző betegségek ellen szinte csak a tűz véd. Így átgondoltuk az éves terveinket és belevágtunk egy új, akár tűzzel is fertőtleníthető karanténrészleg építésébe. Mivel az élet nem áll meg, ahogy készültek a kennelek, úgy máris költöztek be a lakók. Csak decemberben nem kevesebb, mint 65 kölyök kutya érkezett a gondozásunkba.

Támogatóinknak hála szinte az összes fűtendő helyiségben (pl. kórház, fertőző, boxer és bulldog menedék, macskás karantén, stb) sikerült a korábbi elavult és már csak döcögősen működő légkondicionálót új, modern, energiatakarékosra cserélnünk. Ez azért nagyon fontos, mert az állatotthonban nincs gáz, a fűtés / hűtés kérdést csak így tudjuk megoldani.

Nagylelkű segítőnknek hála cicáink idén is kaptak egy hatalmas újdonságot. Sikerült megvásárolni és telepíteni egy iroda-raktár konténert. Nagyon fontos fejlesztés, mivel így a cicák örökbefogadása végre biztonságos környezetben zajlik és az élelmüket is el tudjuk helyezni.

Kutyusaink gyengélkedő részlege új gipszkarton álmennyezetet kapott. És megtörtén az aktuális egészségügyi festés is. Valamint az idős kutya melegedőnket is elkezdtük felújítani. Bevezetésre került a víz, csatorna került kialakításra és fix épített kennelek készültek. Egy nagy lépés itt még hátra van, az épület alapig tartó szigetelése.

Tovább zajlott az Állatotton akadálymentesítése, tekintve, hogy 8,5 hektáron kell megoldani, így van még mit tenni ez ügyben. Sikerült bővíteni a kerti kiülők számát is. Ezek a nyugodt pihenő pontok nagyon jó szolgálatot tesznek esőben, napsütésben.

Idén is sikerült több fűthető faházat üzembe helyeznünk az állatotthon több pontján. Kaptak a fázós boxerek, a baba-mama részleg és több öreg kutyusunk is melegben aludhat már ezen a télen.

MacskaLand részlegünket is továbbfejlesztettük. Egyik fő támogatónk, a Prevital segítségével egy óriási mászókát hódíthatnak meg és több hőszigetelt cicaház is a rendelkezésükre áll.

Nagyon sok minden megvalósult, ahogy sok-sok minden maradt erre az évre is, a teendők sosem fogynak el. Van néhány álmunk mely most már évek óta húzódik, nagyon reméljük, hogy ebben idén nagyot tudunk előre lépni. Elsődleges cél most, hogy a rehabilitációs kennelsor elkészüljön. Cicás karanténrészlegünket is szeretnénk bővíteni.

b.) A telepen elhelyezett állatok élelmezése, ápolása, egészségügyi ellátása, az ideiglenesen befogadott állatok örökbe adása

Sok minden közepette mégis a fő dolog az állatok mentése. Idén is bőven 1.000 felett volt a bekerülő állatok száma. A többségük persze kutyus és cicus, de bőven akadtak egyéb teremtmények is. Rengeteg egészen apró, állandó gondoskodást igénylő. Konkrétan voltak olyan hónapjai az évnek, hogy minden szabad kézben cumi, fecskendő, csipesz volt, egy-egy apróság táplálásához.

Volt sok szívszorító eset, amikor magunk sem hittük a látottakat.

Közel 900 állatot sikerült meggyógyítanunk, felnevelnünk és új családba juttatnunk, illetve repatriálnunk. A többiek a NOÉ Állatotthon végleges, vagy ideiglenes lakói lettek.

Sok volt a könny, túl sok. Nagyon sokan kerültek be már menthetetlen állapotban és az elöregedő állományunk miatt több régi, idős védencünket elvesztettük. Ezek a legborzasztóbb pillanatok, amit nem lehet megszokni, amit nem lehet feldolgozni, csak a többiek miatt tovább kell lépni ... de mindannyiuk a legkisebbtől a legnagyobbig, a legújabbtól a legrégebbiig bennünk élnek tovább...

Az állatok élelmezését pénzbeni térítés ellenében és eledel adományokból biztosítottuk.

c.) Balesetet szenvedett, vagy más módon sérült, bajba jutott állatok mentése, állatorvosi ellátása

2020. január 1-én az alapítvány védenceinek száma 1.216 volt.

2019-ben tovább romlott a helyzet szívférgesség fronton, azt mondhatom, hogy 10 bekerülő kutyából most már inkább 3, mint 2 pozitív szív- vagy bőrféregre. A szűrés, diagnosztizálás és gyógykezelés elképesztően sokba kerülnek. Ez a betegség erősen negatív irányban befolyásolta az állatorvosi költségeinket. De jó hír a rosszban, hogy sikeresen vesszük fel a harcot és úgy tűnik, hogy megvannak a működő gyógyítási protokollok, így egyre nagyobb az esély a teljes gyógyulásra. Ki szívműtéttel, ki injekciós kezeléssel, mások lassabb gyógyszeres terápiával, de sikeresen gyógyulgatnak. Szerencsések vagyunk a legjobb szakorvosok állnak védenceink rendelkezésére, így több gyógyult és gyógyulófélben lévő kutyánk is van.


d.) Oktatás, szemléletformálás

A vírushelyzet miatt sajnos visszaesett a szemléletformáló rendezvények, valamint a gyerekcsoportok/látogatások száma.

1.2 A telep általános helyzete:

Az állatotthon esztétikai állapota évre-évre javul, próbáljuk akadálymentesíteni a területet, illetve környezetbarát felhasználóvá válni magunk is.

1.3 A 2019. évi marketing és pr célú költségek:

Ebben az évben 3,3 millió forintot költöttünk az Állatotthon és az állatvédelmi munkánk megismertetésének promótálására, promóciós anyagok készítésére


2.1. Az alapítvány bevételei

lsd. beszámoló

A közhasznú szervezet képviselője, vezető tisztségviselői pénzbeli juttatásban nem részesültek, tevékenységüket állatszeretetből, társadalmi munkában végezték.

2.2. Pályázat

Alapítványunk 2019-ben sikeresen pályázott a MagNet Bank KAP programjára, valamint a kerületi Önkormányzat által kiírt pályázatra.

Egyszerűsített beszámoló és közhasznúsági melléklet

A NOÉ Állatotthon Alapítvány által kezdeményezett célzott adománygyűjtésekről, beteg, sérült állatok támogatásáról, a fejlesztésekhez kapcsolódó adománygyűjtésekről, az Alapítvány honlapjain és közösségi média felületein (facebook, instagram, tiktok, stb) ad folyamatos tájékoztatást. A célzottan érkező adományok felhasználása a törvényi és etikai kötelezettségnek megfelelőn a felhasználásuk az adományozók akarata szerint történik.
Adományozási beszámoló a 2018. évi adományokról és azok felhasználásáról

1. Az Alapítvány célja a társadalom, a helyi közösség és az egyén közös érdekeinek kielégítésére irányuló állatvédelmi, természetvédelmi és környezetvédelmi tevékenységek ellátása (általános alapítványi valamint közcélú tevékenységek végzése keretében).

Ezt a célt az alapítvány az alábbi főbb tevékenységek útján kívánta elérni 2018. évben:

a.) Az állatotthon fejlesztése, bővítése

Egy vadonat új cicakifutót adtunk át, melynek a neve MacsKaLand lett. Itt elsősorban olyan cicák kapnak helyet, akik árván maradtak, vagy valamilyen tragédia miatt otthontalanná. Ez a kifutó úgy lett kialakítva, hogy a látogatók egész évben önállóan is látogathatják a csodaszép, simogatásra vágyó bársonytalpúakat. Felújítottuk a Kisgazdasági udvar aljzatát, megújultak a növényevők által használt etetők. Sár és csúszás-menetesítettük a lovak által használt alsó kapu környékét. Befejeződött az oktatóközpont vízelvezetése, körbe kaviccsal lett feltöltve.

Az első legelőn elkészült a kehes lovak beállója, így minden időjárási körülmény között lent tudnak maradni a füves legelőn, ez nagyon fontos volt a betegségük megállítása miatt. Idősödő disznóinknak elkészült egy kényelmes és biztonságos elkerített udvar, istálló résszel és hatalmas kerttel. Ők azok, akik már a nagykondával nem tudják felvenni a versenyt az élelemért és a megfelelő alvóhelyért.

Hátsó kórházrészlegünk - mely elsősorban a fajtamentések védenceinek ad helyet - belső villágítása megújult, végre tényleg látjuk mit csinálunk :) Illetve ugyanennek a részlegnek a körudvara több egymástól elszeparálható részre lett osztva és minden részre fűthető kutyaházak is lettek telepítve. Ez lehetővé teszi, hogy a betegeket biztonságosan mozgathassuk egész nap.

Sikerült egy nekünk új állatorvosi autót és egy állatmentéshez használható autót is hadrendbe állítanunk. Utóbbit egy anonimitását kérő nagylelkű támogatónk egyszemélyi felajánlásából.

Tovább zajlott az istálló tetejére telepített napkollektor rendszer üzembe helyezése és elindult egy nagy fejlesztés, a rehabilitációs kennelsor alapja elkészült.


b.) A telepen elhelyezett állatok élelmezése, ápolása, egészségügyi ellátása, az ideiglenesen befogadott állatok örökbe adása

Sok minden közepette mégis a fő dolog az állatok mentése. Idén is bőven 1.000 felett volt a bekerülő állatok száma. A többségük persze kutyus és cicus, de bőven akadtak egyéb teremtmények is. Rengeteg egészen apró, állandó gondoskodást igénylő. Konkrétan voltak olyan hónapjai az évnek, hogy minden szabad kézben cumi, fecskendő, csipesz volt, egy-egy apróság táplálásához.

Az állatok élelmezését pénzbeni térítés ellenében és eledel adományokból biztosítottuk.

c.) Balesetet szenvedett, vagy más módon sérült, bajba jutott állatok mentése, állatorvosi ellátása

Állatmentőnket rendszeresen hívták az utak mentén elütött kóbor állatok mentéséhez, ezen kívül gyepmesteri telepekről és vidéki menhelyektől is vettünk át azonnali műtéti beavatkozásra szoruló állatokat, továbbá hatósági eljárás keretei között is érkezett foglalásból származó állat.

2018-ban is folytatódott a NOÉ Állatotthon menhelysegítő programja. Célja hogy olyan nehezebb anyagi helyzetben lévő menhelyeknek nyújtsunk segítő kezet, ahol a szándék, a felelős gondolkozás, magatartás megvan, de a lehetősége az anyagi körülmények korlátozottak. Mit mondjunk nagyon nem kell keresgetni, az államilag egyáltalán nem finanszírozott honi állatvédelemben rengeteg segítség elkél. Programunkban elsősorban a kisebb vidéki menhelyeken élő kutyák oltásában, chipezésében és parazitamentesítésében tudtunk segítséget nyújtani. Illetve szukakutyák ivartalanításában, kiemelten az esetleg vemheseket. 2018-ban közel 20 alkalommal kaptak menhelyek élelmet, oltásokat, chipet. 2018-tól bekerült a programba a kombinált oltás is. Támogatott menhelyeink a teljesség igénye nélkül: Püspökladány, Törökszentmiklós, Kisvárda, Nyírmada, Ózd, Mezőkövesd, Békéscsaba, Orosháza az Ebremény. Terveink szerint 2019-ben tovább fejlődik a program és újabb elemmel bővül a támogatás, a menhelyek fertőtlenítéséhez kívánunk hozzájárulni. Hosszú évek óta nagyon jó kapcsolatban vagyunk a Hangyaközösséggel. Nekik köszönhetően, ahova idén az oltási - chipezési programmal nem jutottunk el, táp, fertőtlenítő, tisztítószer és egyéb adományainkat el tudtuk juttatni.

Közel 900 állatot sikerült meggyógyítanunk, felnevelnünk és új családba juttatnunk, illetve repatriálnunk. A többiek a NOÉ Állatotthon végleges, vagy ideiglenes lakói lettek.
Sajnos idén extra sok védencünktől búcsút kellett vennünk. Nagyon sokan kerültek be már menthetetlen állapotban és az elöregedő állományunk miatt több régi, idős védencünket elvesztettük. Ezek a legborzasztóbb pillanatok, amit nem lehet megszokni, amit nem lehet feldolgozni, csak a többiek miatt tovább kell lépni ... de mindannyiuk a legkisebbtől a legnagyobbik, a legújabbtól a legrégebbiig bennünk élnek tovább ...

2019. január 1-én az alapítvány védenceinek száma 1.124 volt.

2018-ban tovább romlott a helyzet szívférgesség fronton, azt mondhatom, hogy 10 bekerülő kutyából átlag 1 biztosan pozitív szív vagy bőrféregre. A szűrés, diagnosztizálás és gyógykezelés elképesztően sokba kerülnek. Ez a betegség erősen negatív irányban befolyásolta az állatorvosi költségeinket. De jó hír a rosszban, hogy sikeresen vesszük fel a harcot és úgy tűnik, hogy megvannak a működő gyógyítási protokollok, így egyre nagyobb az esély a teljes gyógyulásra. Ki szívműtéttel, ki injekciós kezeléssel, mások lassabb gyógyszeres terápiával, de sikeresen gyógyulgatnak.

d.) Oktatás, szemléletformálás

Nem tétlenkedett oktatási csoportunk sem, hiszen szinte minden nap fogadunk az állatotthonban gyerekcsoportokat, óvodásoktól az egyetemistákig. Sérült gyerekeket és felnőtteket, nyugdíjasokat és hátrányos helyzetűeket látunk vendégül minden héten. Rendszeresen kijárunk óvodákba iskolákba, nyugdíjas otthonokba, ahol védenceink örömet is vidámságot jelentenek, az oktatók pedig a felelős állattartásról, az állatok helyzetéről beszélgetnek kicsikkel és nagyokkal.

Az Állatotthonban 2018-ban több, mint 40 csoportot fogadtunk és közel 50 helyen voltunk előadást tartani. Reméljük, ezzel mi is hozzájárulhatunk egy olyan nemzedék felnövéséhez, akiknek az állatok, a természet szeretete és tisztelete természetes és megkérdőjelezhetetlen.


Évközben több alkalommal szerveztünk – sikerrel – szemléletformáló rendezvényeket:
- örökbefogadó- és segítő napokat,
- NOÉ cicás örökbefogadó Napot,
- Kulisszák mögötti sétát,
- Jótékonysági MacsKávézót,
- NOÉ-s Találkozó és Örökbefogadó Napot,
- Húsvéti nyuszisimogatót,
- Állatok Világnapi rendezvényt,
- Állatok Karácsonyát, továbbá 15 nagyszabású rendezvényen vettünk részt Budapest szerte.


1.2 A telep általános helyzete:

Az állatotthon esztétikai állapota évre-évre javul, nagyobb fejlesztéseket is tudunk eszközölni. Segítőnapok keretében lefestésre kerültek a fakerítések, kennelek, játszótér fa játékai.
Csapatépítő tréningek helyszínévé váltunk, így egy-egy alkalommal jónéhány fa és bokor került elültetésre az állatotthon területén.

1.3 A 2018. évi marketing és pr célú költségek:

Ebben az évben 5,29 millió forintot költöttünk az Állatotthon és az állatvédelmi munkánk megismertetésének promótálására, promóciós anyagok készítésére

2.1. Az alapítvány bevételei

lsd. beszámoló

A közhasznú szervezet képviselője, vezető tisztségviselői pénzbeli juttatásban nem részesültek, tevékenységüket állatszeretetből, társadalmi munkában végezték.

2.2. Pályázat

Alapítványunk 2018-ban sikeresen pályázott a MagNet Bank KAP programjára.

Egyszerűsített beszámoló és közhasznúsági mellékletA NOÉ Állatotthon Alapítvány által kezdeményezett célzott adománygyűjtésekről, beteg, sérült állatok támogatásáról, a fejlesztésekhez kapcsolódó adománygyűjtésekről, az Alapítvány honlapjain és facebook oldalán ad folyamatos tájékoztatást. A célzottan érkező adományok felhasználása a törvényi és etikai kötelezettségnek megfelelőn a felhasználásuk az adományozók akarata szerint történik.

Adományozási beszámoló a 2017. évi adományokról és azok felhasználásáról

Az Alapítvány célja a társadalom, a helyi közösség és az egyén közös érdekeinek kielégítésére irányuló állatvédelmi, természetvédelmi és környezetvédelmi tevékenységek ellátása (általános alapítványi valamint közcélú tevékenységek végzése keretében).

Ezt a célt az alapítvány az alábbi főbb tevékenységek útján kívánta elérni 2017. évben:

a.) Az állatotthon fejlesztése, bővítése

Idősödő bikánknak, Bitangnak életbevágóan fontos volt, hogy legyen egy zárt, szélvédett helye. Elkészült egy új tágas röpde a papagájoknak és díszmadaraknak, ahol nem csak kényelemben élhetnek egész évben, de a látogatóink is megcsodálhatják őket a nagy üvegablakokon keresztül. Tovább folytattuk az Állatotthon akadálymentesítését, újabb betonjárdák készültek el. Néhány régebben húzódó, halaszthatatlan dolognak is a végére jártunk: burkolat került a büfé teraszára és lett egy új irodakonténerünk, és az oktatóközpont környezete is megújult.

És talán a legnagyobb lépés, hogy megkezdődött az állatotthon megújuló energiával történő ellátása. Ennek keretében napkollektorokat telepítettek a központi istálló tetejére. A teljes kivitelezés ugyan áthúzódik 2018-ra, de így is nagyon boldogok vagyunk, hogy beindulhatott ez a korszerűsítés.

Tovább zajlott a régi, közel 25 éves kennelek felújítása, modernizálása. Rozsdamentes, horganyzott kemény kerítés elemekkel erősítettünk meg jó néhány kifutót. Ezek nem csak sokkal időt állóbbak, de biztonságosabbak, a kis fogaknak, mancsoknak, karmoknak is jobban ellenállnak.

Nagyon sok minden megvalósult, ahogy sok-sok minden maradt erre az évre is, a teendők sosem fogynak el. Van néhány álmunk mely most már évek óta húzódik, nagyon reméljük, hogy ebben idén nagyot tudunk előre lépni. Elsődleges cél most egy a kutyáknak készülő rehibiltációs kennelsor.


b.) A telepen elhelyezett állatok élelmezése, ápolása, egészségügyi ellátása, az ideiglenesen befogadott állatok örökbe adása

Az évet 1.121 védenccel kezdtük és 2017. december 31-én 1.124 állat állt a gondozásunkban!

Közel 900 állatot sikerült meggyógyítanunk, felnevelnünk és új családba juttatnunk, illetve repatriálnunk.

Az állatok élelmezését pénzbeni térítés ellenében és eledel adományokból biztosítottuk.

c.) Balesetet szenvedett, vagy más módon sérült, bajba jutott állatok mentése, állatorvosi ellátása

Állatmentőnket rendszeresen hívták az utak mentén elütött kóbor állatok mentéséhez, ezen kívül gyepmesteri telepekről és vidéki menhelyektől is vettünk át azonnali műtéti beavatkozásra szoruló állatokat, továbbá hatósági eljárás keretei között is érkezett foglalásból származó állat.

d.) Oktatás, szemléletformálás

Nem tétlenkedett oktatási csoportunk sem, hiszen szinte minden nap fogadunk az állatotthonban gyerekcsoportokat, óvodásoktól az egyetemistákig. Sérült gyerekeket és felnőtteket, nyugdíjasokat és hátrányos helyzetűeket látunk vendégül minden héten. Rendszeresen kijárunk óvodákba iskolákba, nyugdíjas otthonokba, ahol védenceink örömet is vidámságot jelentenek, az oktatók pedig a felelős állattartásról, az állatok helyzetéről beszélgetnek kicsikkel és nagyokkal.

Az Állatotthonban 2017-ben több, mint 40 csoportot fogadtunk és közel 65 helyen voltunk előadást tartani. Reméljük, ezzel mi is hozzájárulhatunk egy olyan nemzedék felnövéséhez, akiknek az állatok, a természet szeretete és tisztelete természetes és megkérdőjelezhetetlen.


Évközben több alkalommal szerveztünk – sikerrel – szemléletformáló rendezvényeket:
- örökbefogadó- és segítő napokat,
- NOÉ cicás örökbefogadó Napot,
- Kulisszák mögötti sétát,
- Jótékonysági MacsKávézót,
- NOÉ-s Találkozó és Örökbefogadó Napot,
- Húsvéti nyuszisimogatót,
- BoxE.R. Majális és Boldog Bulldog Bulit,
- Állatok Világnapi rendezvényt,
- Állatok Karácsonyát, továbbá 15 nagyszabású rendezvényen vettünk részt Budapest szerte.


1.2 A telep általános helyzete:

Az állatotthon esztétikai állapota évre-évre javul, nagyobb fejlesztéseket is tudunk eszközölni. Segítőnapok keretében lefestésre kerültek a fakerítések és felújítottuk az összes kutyaházat. Csapatépítő tréningek helyszínévé váltunk, így egy-egy alkalommal jónéhány fa és bokor került elültetésre az állatotthon területén.

1.3 A 2017. évi marketing és pr célú költségek:

Ebben az évben 6,66 millió forintot költöttünk az Állatotthon és az állatvédelmi munkánk megismertetésének promótálására, promóciós anyagok készítésére

2.1. Az alapítvány bevételei

lsd. beszámoló

A közhasznú szervezet képviselője, vezető tisztségviselői pénzbeli juttatásban nem részesültek, tevékenységüket állatszeretetből, társadalmi munkában végezték.

2.2. Pályázat

Alapítványunk 2017-ben sikeresen pályázott a MagNet Bank KAP programjára.

Egyszerűsített beszámoló és közhasznúsági melléklet,
KOZ2016 nyomtatvány,

A NOÉ Állatotthon Alapítvány által kezdeményezett célzott adománygyűjtésekről, beteg, sérült állatok támogatásáról, a fejlesztésekhez kapcsolódó adománygyűjtésekről, az Alapítvány honlapjain és facebook oldalán ad folyamatos tájékoztatást. A célzottan érkező adományok felhasználása a törvényi és etikai kötelezettségnek megfelelőn a felhasználásuk az adományozók akarata szerint történik.

Adományozási beszámoló a 2016. évi adományokról és azok felhasználásáról

Képes beszámoló a 2016 évi. adományok felhasználásáról elolvasható ITT!Az Alapítvány célja a társadalom, a helyi közösség és az egyén közös érdekeinek kielégítésére irányuló állatvédelmi, természetvédelmi és környezetvédelmi tevékenységek ellátása (általános alapítványi valamint közcélú tevékenységek végzése keretében).

Ezt a célt az alapítvány az alábbi főbb tevékenységek útján kívánta elérni 2016. évben:

a.) Az állatotthon fejlesztése, bővítése

Vágyálmunk volt egy oktatóközpont. Nos boldogan jelenthetjük, hogy a Celanese Magyarország nagyon komoly támogatásával sikerült megvalósítanunk. Mostantól a színpad dupla funkciót tölt be. Kibővült, sikerült leburkolni és kapott egy tartós ponyva tetőt és oldalfalakat. Így hidegebb időben is védelmet nyújt, befűthető, de mivel mindez mobil, így megtarthatta az eredeti funkcióját is.

Az oktató központhoz megújult oktatási program is dukál, ennek fejlesztése jelenleg zajlik, szakemberek bevonásával. Reméljük, hogy szeptemberre, az új tanév kezdetére már ezzel segíthetjük az új nemzedékek oktatását.

Halaszthatatlan fejlesztésként valósult meg a hűtőkamránk megújulása. A korábbi, ezer éves, állandóan javítgatott konténer helyére felépült egy modern, megbízható hűtőkamra. A kamrához kapcsolódó tároló nyílászáróját a Danubius Ablaktól kaptuk! Nagyon fontos fejlesztés, hiszen ebben tároljuk a húsevőinknek szánt hústermékeket, melyeket hőkezelés után kapnak.

Tovább fejlődött a zöldség-előkészítő és raktározó részleg. Újabb részt tudtunk lebetonozni és rá került a raktár és barkács konténer. A megújult részen helyett kapott egy kis barkácssarok is, ahol ügyes kezű segítőink végzik a napi karbantartásokat, fejlesztéseket.

Nem túl látványos, de annál fontosabb fejlesztésként elkészült a központi istálló föld alatti vízelvezető rendszere. Ez biztosítja, hogy mostantól esőben és erős olvadás után is megközelíthető a gazdasági udvar alsó fele, a istálló, a kis testű kennelsor és a karantén.

Tovább folytatódott az állatotthon akadálymentesítése, a betonjárdák eljutottak egészen a hátsó részig. Ez a munka nem áll meg, van még mit tenni idén is.

Kiépült a hátsó rész és hátsó kapu fényellátása, a villanyvezeték elvezetéshez oszlopokat állítottunk és reflektorokat helyeztünk üzembe.

A hátsó kapu mellett egy lakókonténer került kialakításra, ahova az egyik kollégánk komfortos, kulturált körülmények közé tudott költözni, ezzel biztosítva a hátsó rész éjjel-nappali felügyeletét.

A gazdasági udvar felső istállóját kibővítettük. Pontosabban a tetejét hátra felé meghosszabbítottuk, így még több fedett hely jut a disznóságainknak és a birkáknak. Bőven kihasználják, hiszen több konda él egymás mellett a gazdasági udvarunkon, akik szeretnek valamennyire elkülönülni egymástól.

Mind a két istállónak és a bikabeállónak is sikerült lecserélni a tetejét. Időszerű volt a tél beállta előtt ezt megtenni, nehogy az elöregedett anyagok miatt beszakadjon valamelyik.

Rozsdamentes, horganyzott kemény kerítés elemekkel erősítettünk meg jó néhány kifutót. Például a macskáknál, a rókarezervátumnál. Ezek nem csak sokkal időt állóbbak, de biztonságosabbak, a kis fogaknak, mancsoknak, karmoknak is jobban ellenállnak.

Igaz még csak félkész, de már ideiglenes használatban van a kórházudvaron felépült idős kutya melegedő. Újabb hatalmas álmunk vált ezzel valóra. A szigetelt faházat egy magán támogatónk segítségével sikerült megvalósítanunk, míg a nyílászárókat állandó támogatónk, akikre mindig számíthatunk, a Danubius Ablak bocsátotta a rendelkezésünkre. A melegedő belső kialakítása még hátra van, most egy átmeneti megoldásban lakik benne 8 idős kutyus.

Az állatok biztonságos ellátása, orvoshoz juttatása, az élelmük beszerzése miatt muszáj volt egy új autót vásárolnunk. Az új autó belső kialakítása, külső arculata és engedélyeztetése megtörtént.


b.) A telepen elhelyezett állatok élelmezése, ápolása, egészségügyi ellátása, az ideiglenesen befogadott állatok örökbe adása

Az évet 1.121 védenccel kezdtük és 2016. december 31-én 1.124 állat állt a gondozásunkban!

Közel 900 állatot sikerült meggyógyítanunk, felnevelnünk és új családba juttatnunk, illetve repatriálnunk.

Az állatok élelmezését pénzbeni térítés ellenében és eledel adományokból biztosítottuk.

c.) Balesetet szenvedett, vagy más módon sérült, bajba jutott állatok mentése, állatorvosi ellátása

Állatmentőnket rendszeresen hívták az utak mentén elütött kóbor állatok mentéséhez, ezen kívül gyepmesteri telepekről és vidéki menhelyktől is vettünk át azonnali műtéti beavatkozásra szoruló állatokat, továbbá hatósági eljárás keretei között is érkezett foglalásból származó állat.

d.) Oktatás, szemléletformálás

Nem tétlenkedett oktatási csoportunk sem, hiszen szinte minden nap fogadunk az állatotthonban gyerekcsoportokat, óvodásoktól az egyetemistákig. Sérült gyerekeket és felnőtteket, nyugdíjasokat és hátrányos helyzetűeket látunk vendégül minden héten. Rendszeresen kijárunk óvodákba iskolákba, nyugdíjas otthonokba, ahol védenceink örömet is vidámságot jelentenek, az oktatók pedig a felelős állattartásról, az állatok helyzetéről beszélgetnek kicsikkel és nagyokkal.

Az Állatotthonban 2016-ban több, mint 37 csoportot fogadtunk és közel 70 helyen voltunk előadást tartani. Reméljük, ezzel mi is hozzájárulhatunk egy olyan nemzedék felnövéséhez, akiknek az állatok, a természet szeretete és tisztelete természetes és megkérdőjelezhetetlen.


Évközben több alkalommal szerveztünk – sikerrel – szemléletformáló rendezvényeket:
- örökbefogadó- és segítő napokat,
- NOÉ cicás örökbefogadó Napot,
- Kulisszák mögötti sétát,
- Jótékonysági MacsKávézót,
- NOÉ-s Találkozó és Örökbefogadó Napot,
- Húsvéti nyuszisimogatót,
- BoxE.R. Majális és Boldog Bulldog Bulit,
- Állatok Világnapi rendezvényt,
- Állatok Karácsonyát, továbbá 15 nagyszabású rendezvényen vettünk részt Budapest szerte.


1.2 A telep általános helyzete:

Az állatotthon esztétikai állapota évre-évre javul, nagyobb fejlesztéseket is tudunk eszközölni. Segítőnapok keretében lefestésre kerültek a fakerítések és felújítottuk az összes kutyaházat. Csapatépítő tréningek helyszínévé váltunk, így egy-egy alkalommal jónéhány fa és bokor került elültetésre az állatotthon területén.

1.3 A 2016. évi marketing és pr célú költségek:

Ebben az évben 2,78 millió forintot költöttünk az Állatotthon és az állatvédelmi munkánk megismertetésének promótálására


2.1. Az alapítvány bevételei

lsd. beszámoló

A közhasznú szervezet képviselője, vezető tisztségviselői pénzbeli juttatásban nem részesültek, tevékenységüket állatszeretetből, társadalmi munkában végezték.

2.2. Pályázat

Alapítványunk 2016-ban sikeresen pályázott a MagNet Bank KAP programjára, amelynek keretei között több mint 1.067.000 Ft -ot nyert ivartalanítási akciónk.


Egyszerűsített beszámoló és közhasznúsági mellékletA NOÉ Állatotthon Alapítvány által kezdeményezett célzott adománygyűjtésekről, beteg, sérült állatok támogatásáról, a fejlesztésekhez kapcsolódó adománygyűjtésekről, az Alapítvány honlapjain és facebook oldalán ad folyamatos tájékoztatást. A célzottan érkező adományok felhasználása a törvényi és etikai kötelezettségnek megfelelőn a felhasználásuk az adományozók akarata szerint történik.

Adományozási beszámoló a 2015. évi adományokról és azok felhasználásáról

Képes beszámoló a 2015 évi. adományok felhasználásáról elolvasható ITT!Az Alapítvány célja a társadalom, a helyi közösség és az egyén közös érdekeinek kielégítésére irányuló állatvédelmi, természetvédelmi és környezetvédelmi tevékenységek ellátása (általános alapítványi valamint közcélú tevékenységek végzése keretében).

Ezt a célt az alapítvány az alábbi főbb tevékenységek útján kívánta elérni 2015. évben:

a.) Az állatotthon fejlesztése, bővítése

Halaszthatatlan volt már a több száz beteg állatot ellátó kórház és gyengélkedő részlegünk teljes felújítása.
A megújult részlegben 14 épített, biztonságos, egyedi világítással és szennyvíz elvezetéssel ellátott kennel biztosítja a betegek szakszerű és biztonságos elhelyezését. Az egész részleg vegyszer és kopásálló műgyantával borított, a könnyű tisztíthatóságért és fertőtleníthetőségért.

A gyengélkedő részleg körül, egy nem is olyan kis részt leválasztottunk, hogy lábadozó betegeink is levegőzhessenek kicsit ha az állapotuk megengedi.

Teljesen új részlegünk, a speciálisan kis testű kutyáknak kialakított kennelsor.

A fajtamentések "egészségháza" is megújult. A BullBox menedék egyik oldalát is sikerült modernizálnunk. A belső kennelek új műgyanta borítást kaptak. Kialakításra kerültek újabb férőhelyek kis testű kutyáknak és a már rozsdásodásnak indult front elemeket is sikerült kicserélni.

Lovak éjszakai helyének kialakítása.

Gazdasági udvarunk felső sarkában disznó rehabilitációs részleget alakítottunk ki.

Szintén égető és tovább nem halogatható fejlesztés volt a karantén részleg fejlesztése. Támogatóinknak köszönhetően munkába állíthattunk fedett, egymástól telMegosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában