Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Pepe, a makákó - Melegben, de az életért küzdve !
2013.11.22.

Megrázó napon vagyunk túl Angyalok és még csak reménykedhetünk, hogy egy élet megmenekült ...

Pepét, a makákót borzasztó körülmények között találtuk Kőszegen. Nem hiába rohantunk ma lóhalálában, valószínűleg tényleg az utolsó pillanatban érkeztünk. Az apró lyuk ahol tartották elképesztő állapotban volt. Szerencsétlen majom teste csupa ürülék és vizelet, nem csoda, ha dideregve, vacogva várta sorsa jobbra fordulását. Úgy tűnt tegnap este valami eltört benne, úgy tűnt feladta nem tud tovább harcolni az életéért, ezért is dobtunk el mindent és a hétvégi tervezett költözés helyett ma azonnal és rohantunk hozzá.
Részletesebb fényképes, videós beszámoló holnap. Most csak gyorsan ez a néhány kép:
1. a koszos, bűzös, apró sötét lyukban, mely évek óta az "otthona" volt.
2. már elaltatva, gyors orvosi vizsgálat: súlyosan alultáplált, az általános állapota nagyon rossz, teste tele sebekkel, fekélyekkel, fogai rohadtak, kitörtek, lába nem mozognak. Előkészítés a hosszú hazaútra, az úton nyugodtan aludt, puha, meleg takaróval betakarva,
3. a NOÉ Állatotthonban extra gyorsan elkészült az új ideiglenes otthona, ahol biztonságban lábadozhat,
4. az ébredés pillanatai, a rémült, meggyötört pillantás.

A tulajdonosa halott, az özvegyének pedig igen kevés kapcsolata van a valósággal ... boncolgatni persze lehetne, hogy ki hibázott, hogy idáig jutott a dolog. Valószínűleg kicsit mindenki akinek tudomása volt a létezéséről ... Reméljük össze tudja még szedni magát! Rajtunk most már nem múlik. Fullextrás lakosztály berendezve, meleg, szeretet, gondoskodás, szakértelem biztosítva - már csak neki kell akarnia, reméljük nem feladós fajta!

AZ előzményekről röviden: Pepe, a makákó mentése indul !

Pepe reményeink szerint további életét velünk, a NOÉ Állatotthonban fogja leélni. Állatkertek, vadasparkok nem tudják felelősen fogadni az egyedi kezelést igénylő, imprinting nevelt, 24 éves öreg, beteg majmot. Jelenleg szó szerint az életéért küzdünk, de hosszútávon esetleg szeretnénk megpróbálni összeszoktatni Lindánkkal,a páviánhölgyünkkel - de ez még tavaszig biztos nem lesz téma.
Az érvényes hatályos jogszabályok szerint ma Magyarországon magánszemély nem tarthat főemlőst. A majmok nem játékszerek, erősek, intelligensek, lobbanékonyak, veszélyesek ...
Bővebb beszámoló és további hírek hamarosan.

Hatalmas köszönet a szombathelyi állatvédőknek, akik nem hagyták sorsára őt és megpróbáltak megoldást találni neki, a Szombathelyi Zöld-hatóságnak, akik felismerték, hogy nagy a baj és extra sürgősséggel kiadták a NOÉ Állatotthon részére az ideiglenes tartási engedélyt és dr. Liptovszky Mátyás doktor úrnak, aki persze most is, mint mindig azonnal ugrott, jött és segített. Mint minden sikeres mentés, ez is egy igazi csapatmunka volt!

Aki szeretné Pepét támogatni, az megteheti az alábbiak bármelyikén - nagyon köszönjük Angyalok, hisz tudjátok CSAK VELETEK SIKERÜLHET!

Bankszámlaszámunk: OTP 11710002-20083777

Közvetlen bankkártyás adományozással:
Adhat.hu

Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán:
Hívd a 13600-as telefonszámot, majd az automata bejelentkezése után add meg a kiválasztott szervezet kódját (63)! Egy telefonhívás értéke 250 Ft. (ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára)
SMS küldésre egyelőre nincsen lehetőség.
Jelenleg a T-Home és T-Mobile, valamint a Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.

Köszönjük Angyalok !Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában