Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Pepe, a makákó mentése indul!!!
2013.11.21.

Hétfőn kétségbeesett telefonhívást kaptunk egy szombathelyi állatorvostól egy bajban lévő makákóval kapcsolatban. Pepe egy öreg makákó hím, immár 24 éves. Egy idős, kőszegi férfi volt a gazdája, aki engedéllyel tartotta őt otthonában, de idén tavasszal sajnos meghalt. Pepe a teleket mindig meleg helyen töltötte, de a férfi családja, idős, beteg felesége nem tudja ellátni az állatot és félnek is tőle, hiszen a gazdája ölelgette, simogatta, hozta-vitte magával, de az ő kapcsolatuk baráti: különleges és egyedi volt.

Most, hogy jönnek a hidegek, a feleség kétségbe esett, hogy mi lesz a majommal. A helyi állatvédőktől kért segítséget. Közben Pepe állapota egyre romlott: szőre hiányos, fogai rosszak, izületei kötöttek, egyik hátsó lábát alig tudja mozgatni, és a hidegben nagyon-nagyon fázik.

Itt élt:


A Zöldhatóság októberben lefoglalta, de azonnali karanténhely hiányában az állapotára tekintettel helybenhagyással otthagyta, és sürgősséggel elkezdett helyet keresni számára. Persze semelyik mentőhely és állatkert sem fogadja. Öreg, beteg, imprinting majom, nem kell senkinek. Ez a faj kolóniában él, egy egyedet beilleszteni egy már meglévő falkába lehetetlenség. Emiatt minden mentőhelytől elutasító választ kaptak.

Az időjárás hidegre fordultával extra sürgős lett az ügy, hiszen még néhány nap a hidegben, és nem lesz kit megmenteni....

A TV2 Tények című műsora is foglalkozott Pepe kálváriájával: http://tv2.hu/musoraink/tenyek/138864_fazik_a_sapkas_makako.html

Ekkor került a képbe a NOÉ Állatotthon. A hatóság extra gyorsasággal intézkedett, tegnap az utolsó aláírás is rákerült az ideiglenes tartási engedélyre, így elkezdtük szervezni Pepe szállítását új otthonába, a NOÉ Állatotthonba. Persze ez részünkről is igényelt némi előkészületet, hiszen ki kellett alakítanunk a helyét egy meleg helyiségben, fel kellett készülnünk a fogadására. Hétvégére terveztük a költöztetését, de egy ma reggeli telefon mindent felülírt: Pepe nagyon rosszul van, azonnal menjünk érte.Nem haboztunk: a NOÉs csapat Dr. Liptovszky Mályás állatorvossal karöltve kocsiba vágta magát, és elindult Pepéért.

Most az a legfontosabb, hogy mielőbb melegbe kerüljön, felmérjük az egészségügyi állapotát és próbáljuk stabilizálni. Nagyon kell a drukk Angyalok, hogy ez az idős, beteg makákó jobban legyen, hiszen Pepe 24 évesen idős ugyan, de ennek a fajnak az egyedei akár 30-40 évig is elélnek, tehát lehet még néhány szép éve nálunk.

Pepe állapotáról és költözéséről folyamatosan beszámolunk majd nektek.

Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában