Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Őzikék a NOÉ-ban
2013.10.31.

A Budaörsi Rendőrkapitányságtól érkezett segítségkérés a héten. Egy pátyi magánházhoz mentek ki intézkedni - teljesen más ügyben - és a rendőri intézkedés kapcsán két illegálisan tartott őzzel találták szembe magukat. A törvényi szabályozás szerint a vadászható fajok közé tartozó őzek a Magyar Állam tulajdona, fogságban csak külön engedéllyel, hivatalos helyről, származási igazolással ellátva tarthatóak. A magánház tulajdonosa nem tudta igazolni az őzek eredetét, így ellene a rendőrhatóság többek között lopás vétsége miatt is eljárást indított. Elmondása szerint a pár kb. 2 éves, a sutát maga nevelte kézzel, a bakot pedig vásárolta, hogy legyenek kis őzek.Őzbakot tartani nem csak tilos, de szó szerint életveszélyes is. Az ivaros bakok, főleg a párzási időszakban bárkinek, bárminek nekimennek, felöklelik - nem tisztelnek semmit. Ennek a baknak ugyan lefűrészelték az agancsát, de ettől még veszélyes.

A rendőrség első körben a helyi vadásztársasághoz, vadászati hatósághoz fordult, akik köszönték szépen de nem kértek a szelíd, félszelíd állatokból ... hiszen szabadon engedésük szinte lehetetlen és az embertől nem félő állatok szinte biztos, hogy rövid időn belül konfliktusba keverednének, akár súlyos sérüléseket is okozhatnak.

A következő lehetőségként a Budakeszi Vadaspark merült fel, ahol nem tudták fogadni a párt karanténhely híján. Ugye nem meglepő, hogy ha nagy baj van, akkor mindig a NOÉ - természetesen most is szaladtunk. Így lett nagyobb a NOÉ család két őzikével.

A két gyönyörű állat jelenleg karanténban van, még nem látogatható. Speciális helyet kell majd nekik kialakítani, ahol nyugalomban, biztonságban élhetnek. Sajnos egyáltalán nem kizárt, hogy igazából nem ketten, hanem hárman érkeztek hozzánk, de ez még a jövő zenéje ...Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában