Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Garázda vaddisznó Újpesten
2013.10.25.

Az Újpesti Rendőrkapitányság, az Újpesti Önkormányzat és az Állatmentő Liga (https://www.facebook.com/AllatmentoLiga) együttműködésében 2013 nyarától Budapesten elsőként működik Állatvédelmi Járőrszolgálat, amelyhez állatotthonunk is csatlakozott, mint háttérszervezet.A közös akció első védence Rugó, a fővárosba tévedt vaddisznó. Nem tudni, hogy honnan jött, néhányan a Dagály strandnál látták kikecmeregni a Dunából, de feltűnt a Duna Pláza környékén is.

A "kövér" hölgy Újpesten tartotta rettegésben a közlekedőket, sőt feldöntött egy biciklist is.

Az Állatvédelmi Járőrszolgálat a riasztást követően azonnal a helyszínre sietett és a kiérkező rendőrökkel, valamint a Járőrszolgálattal együttműködve egy gyártelep területére terelték a fenevadat :)

A rendőrök és a polgárőrök biztosították a helyszínt a további sérülések elkerülése érdekében, illetve próbálták a cocát :) is a lehető legkevesebb stressznek kitenni. Az állatkert alkalmazásában álló állategészségügyi technikus Verőczey Tamás rendőrségi kísérettel érkezett a helyszínre, majd altatólövedékkel meglőtte a disznót. A kilövés után iparkodni kellett, hisz csupán 30 perc állt rendelkezésre, hogy szállításra alkalmas állapotba hozzák és az Állatotthonba szállítsák.Mivel sérülést okozott, illetve ő is megsérült, így kettő hétig karanténban kell tartanunk, hogy megtudjuk, nincs-e valami betegsége. A nehezén már túlvan, nem pusztult bele a kaland okozta stresszbe, sőt eszik is rendesen, csak nagyon fél mindenkitőlA kéthetes karantén után Rugót szeretnénk szabadon engedni, amennyiben az állatorvos máshogy nem rendelkezik.

Köszönjük a segítséget mindenkinek, aki segített a mentésben.Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában