Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Ilyen volt az első saját Állatok Világnapja a NOÉban
2013.10.22.

Számunkra, állatímádók számára az év egyik legfontosabb napja október 4., az Állatok Világnapja. Mindig rengeteg állatos program csoportosul e neves nap köré, amiből nekünk is mindig jutott bőven. Idén nagylevegőt vettünk és saját programmal vártuk látogatóinkat, támogatóinkat. Egy teljes nap, ami az állatokról és az őket szerető és tisztelő emberekről szólt.

Október 6-án, vasárnap vártuk azokat, akik a jó levegőn, családias környezetben szerettek volna egy laza, szórakoztató, mégis hasznos napot eltölteni. Nagyon izgultunk, hiszen ilyen még nem volt a NOÉ-n és az időjósok sem kecsegtettek minket túl sok jóval még a hét közepén.

Végül vasárnap reggelre a felhők, a bizonytalanság és a kétségek szétoszlottak, csodálatos időben vártuk az érdeklődőket. Akik nem hagytak minket csalódni, igen szép számmal jöttek kicsik és nagyok, saját kedvencekkel, korábbi NOÉs védencekkel, gyerekekkel és nagyszülőkkel.Egy különleges játszóházzal vártuk a gyerekeket, ahol hagyományos játékokon próbálhatták ki ügyességüket. Mondanunk sem kell, hogy a játékok nem csak a gyerekeket szórakoztatták egész nap, de a felnőttek és a kutyák is sorban álltak egy-egy jópofa feladatnál.A lovak kedvelőinek, azoknak akiket érdekelnek a lovas sportok, a lovaglás lehetőségük volt egy kicsit belekóstolni a Monetvigo Szabadidő Centrum (http://www.montevigo.hu/) jóvoltából. Az ügyesebb gyerekek már itt megtanulhattak néhány fogást, sőt egy-két fejlesztő gyakorlatot is kipróbálhattak.Partnerünk, a Rákoscsabai Kutyaiskola (http://rakoscsabai.kutyasuli.hu/) támogatásával szakképzett oktató segítségével lehetett kipróbálni az agility kutyás sportot, az Állatotthonba felállított ideiglenes pályán. Az agility nem csak a gyorsaságról és profi versenyzésről szól, de nagyon hasznos lehet a kutya-gazdi kapcsolat fejlesztésében és remek móka két és (három)négylábúaknak egyaránt.Abszolút újdonságként találtuk eredetileg kifejezetten gyerekeknek, az interaktív NOÉs pontgyűjtő versenyt. A nap bebizonyította, hogy az ötlet szuper volt, csak egy valamit hagytunk ki a számításból,a játékos kedvű felnőtteket. De sebaj, szívesen oldották meg a gyerekeknek szánt gyakorlati és szellemi feladatokat ők is. Sőt öröm volt nézni, ahogy az apukák "puskáztak" a srácokról egy-egy nehezebb kérdésnél.
A játék lényege az volt, hogy az Állatotthon területén több helyszínen felállítottunk játékpontokat, ahol az adott állatra, állatokra vonatkozó, velük kapcsolatos kérdésekre, feladatokra kellett jól válaszolni, ügyesen teljesíteni. Ilyen pont volt a rókáknál, lovaknál, a gazdasági udvaron, Lindánál a páviánnál, cicáknál és kutyáknál. Minden helyszínen a helyes megfejtésekért bélyegzőlenyomat járt. Akinek sikerült összegyűjteni mind a 6 pecsétet, annak apró ajándékkal kedveskedtünk.

Természetesen a nap fénypontja a keverék kutya szépségverseny volt. Három kategóriában vártuk a nevezőket, akik jöttek is igen szép létszámmal. Neveztek saját kutyussal és NOÉs védenccel is. Külön öröm volt számunkra, hogy nem csak azok nevezték NOÉs kedvencüket aki már rég óta patronál egy-egy kutyust, de olyanok is részt vettek a mulatságba, akik most látogattak ki hozzánk és erre az egy alkalomra választottak valakit a bentlakók közül.A három kategória:
KEVERÉKKUTYÁK:FEKETE KUTYÁK:

FOGYATÉKOS KUTYÁK:

Mind három kategóriában rengeteg nevező volt és nem üres szó, ha azt mondjuk szegény zsűrinek hihetetlen nehéz dolga volt.
Nem győztük hangoztatni, hogy itt mindenki gyönyörű, értékes és tökéletes, de ez egy olyan kegyetlen játék, ahol muszáj sorrendet állítani és végül egy valaki győzhet.

Ezen a napon a legszebb a legszebbek közül Kuktácska lett, akit a NOÉ Állatotthon Minimenhely részlegétől fogadtak örökbe. Kuktát az Illatos útról mentettük teljesen vak és gyengén hal, de örökbefogadóinak hála egy boldog, habos-babos minikuvasz. :)Hatalmas sikert aratott a Budapesti Önkéntes Mentőegylet - Katasztrófa Elhárítási Csoportjának kutyás bemutatója, akik többek között ember keresést szimuláltak vállalkozó szellemű gyerekek segítségével. Mondani sem kell, volt jelentkező bőven. :)
A NOÉs rendezvényeken már hagyomány a tombola, ahol szinte mindenki nyer. Most is rengeteg kisebb-nagyobb ajándékcsomag várta gazdáját ... nem hiába.A nap végére mindenki jól elfáradt:Így volt, jó volt, szerintünk tökéletes nap volt - még a nap is mosolygott. Köszönjük mindenkinek aki eljött a NOÉ Állatotthon Állatok Világnapi rendezvényére, aki esetleg lemaradt ne szomorkodjon, az már biztos - lesz jövőre is! :DTovábbi vidám képek a napról: http://noeallatotthon.hu/gallery/ESEMENYEK-RENDEZVENYEK/Allatok-vilagnapja-a-NOE-Allatotthonban/Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában