Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Mangó, akit "gazdája" hagyott cserben
2013.09.27.

Szeptember 12. -én este érkezett a kétségbe esett telefon, hogy egy kutyát elgázoltak a 17. kerületben, nem tud lábra állni és nagyon vérzik. Azonnal a helyszínre siettünk, ahol egy nagyobb összeverődött, aggódó tömeg - köztük a gázolóval - közepén megláttuk a sokkos, halálra rémült és még így is gyönyörű német juhász szuka kutyát, alatta egy hatalmas vértócsával.

A kutyus magánál volt, ez bizakodásra adott okot. És ráadásul a chip-leolvasó is bepittyent, tehát van benne chip. Azonnal telefon, újabb jóhír: regisztrált. Már hívjuk is a számot. Rövid úton kiderült, hogy a kutyust elajándékozták, már nem azoké, akik chipregisztráción szerepelnek. De nem kell aggódni, megvan az új tulajdonos száma, már hívjuk is. Rövid bemutatkozás után kiderül, hogy igen, valóban az övék Mangó. Elmondjuk, hogy a kutyust elgázolták, vérzik és nincs éppen túl jó bőrben, azonnal orvoshoz kellene vinni. A vonal túlvégén az első és legfontosabb kérdés: mennyibe fog ez neki kerülni? Nem tudjuk, hiszen még azt sem tudjuk pontosan mi baja szegénynek ... Ő most vidéken van és nem tud ezzel foglalkozni ... megadjuk a számunkat, mert nem húzhatjuk tovább az indulást és megkérjük, hogy ma délelőtt hívjon minket a kutya állapota miatt ...

Mangó 1 éves fajtatiszta német juhász szuka kutya. A hátsó lába súlyosan roncsolódott, eltört a csánkízülete. A vizsgáló asztalon produkált egy artériás vérzést - borzasztó nagy szerencséje, hogy nem a kocsiban történt ez meg vele, mert akkor lehet, hogy már csak múlt időben beszélhetnénk róla. Az ultrahang vért mutatott ki a hólyagjában, tehát belső sérülései lettek. Sokktalanítását azonnal megkezdték és aggodalommal telve vártuk, hogy mit hoz az éjszaka. Szerencsére reggelre jobban lett a véres vizelet elkezdett feltisztulni, de a lábműtétre ekkor még várnunk kellett.Mi egész éjjel aggódtunk érte, folyamatosan tartottuk a kapcsolatot az orvosokkal. Reggel az első dolgunk az volt, hogy kérdeztük hogy van. Ezzel az aggodalommal sajnos egyedül maradtunk, mert, hogy a kedves gazdi nem csak nem rohant érte, de azóta sem jelentkezett! Ide sok mindnet tudnék írni, de inkább nem teszem ...
Nem úgy, mint az érte aggódó megtalálók, akik személyesen jöttek el érdeklődni utána.

A kedves gazdi a jelen cikk megírásáig sem jelentkezett érte, ezúton üzenjük neki, hogy már nem is kell.

Mangó állapota azóta már stabilizálódott, túl van az első műtéten. Egy külső fixateurt kapott a lábára. Ez az elsőre igen csak rémisztő szerkezet reméljük, meghozza a várt eredményt. 8 hét múlva lehet eltávolítani, akkor fog kiderülni, hogy vár-e még rá további műtét.

Ami biztos, hogy a gyógyulása nem lesz gyors, rehabilitáció és fizioterápia vár rá. A tulajdonviszonyának tisztázására elindítottuk a hivatalos eljárást. Jelenleg ideiglenes befogadónál gyógyul és gyűjti a pozitív energiákat :)Kérjük, támogassátok sérültjeink orvosi költségeit, hisz tudjátok CSAK VELETEK SIKERÜLHET!

Bankszámlaszámunk: 11710002-20083777

Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPV-HU-HB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.

EURO számlánk: 11763103-13106883

Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU15 1176 3103 1310 6883 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPVHUHB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.

Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán:
Hívd a 13600-as telefonszámot, majd az automata bejelentkezése után add meg a kiválasztott szervezet kódját (63)! Egy telefonhívás értéke 250 Ft. (ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára)
SMS küldésre egyelőre nincsen lehetőség.
Jelenleg a T-Home és T-Mobile, valamint a Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.

Vagy közvetlen bankkártyás adományozással:
Adhat.hu

További képek
itt


Köszönjük!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában