Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Bélatelepi mentés - de csak Gammalt sikerült megmentenünk :(
2013.07.19.

A 17. kerületi önkormányzat kérésére érkeztünk a Bélatelepi úton egy elhagyott, lerobbant lakókocsihoz. A bejelentés alapján semmi jóra nem voltunk felkészülve ... a rossz sejtések azonnal beigazolódtak.


Lakossági bejelentés érkezett Rákosmente önkormányzatához, hogy egy hajléktalan élt egy tákolt lakókocsiban. A hajléktalan több, mint 2 hete eltűnt / elvitték / kórházba vagy otthona került. Senki nem tudja pontosan. Két kutyája ott maradt ellátatlanul láncra kötve, a sejtések szerint talán az egyik már meg is halt. Az rejtély, hogy miért kellett a szomszédoknak a bejelentéssel ennyit várni ...
Azonnal indultunk, hiszen ebben a hőségben akár egy nap is végzetes lehet menedék és víz nélkül.

A lakókocsihoz kikötve, annak árnyékába húzódva találtunk egy öreg, nagyon sovány, halálra rémült kan kutyát. Aki a csontszáraz tányérjai mellett feküdt elcsigázottan. Azonnal megitattuk, de annyira félt szegény, hogy szinte bele sem kortyolt a vízbe.

A másik lánc vége is a lakókocsi alatt volt, de a vészjósló csend, az életjelek teljes hiánya nem sok jóval kecsegtetett. Itt sajnos elkéstünk, a lánc végén egy már napok óta, talán egy hete! is halott kutyust találtunk. Elképzelni is iszonyú milyen kínok között halt meg, megkötve a hőségben szomjan halt.

Az életben lévő kutyust, rossz lelkiállapota miatt megfelelő óvintézkedések mellet kocsiba tettük. A kocsiban szépen megnyugodott, sőt elkezdett kommunikálni velünk. Az NOÉ Állatotthonban amint kényelembe helyeztük azonnal rávetette magát a vizes ládára és csak ivott és ivott és ivott. A táplálását óvatosan, teljes felügyelet mellett kezdtük meg. A neve Gammal lett. Most hagyjuk pihenni, mindent megkap amire szüksége van, persze elsősorban finom falatok, víz, kényelem és odafigyelés. De közben nem tudunk másra gondolni, hogy miért csak most szóltak, hogy miért közönyösek az emberek és, hogy Gammal élete talán csak azon múlt, hogy ma megfordult a szél és halott társa rothadó tetemének szagát már nem tudták elviselni a szomszédok? ...

További képek a bélatelepi mentésről ITT ! ! !Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában