Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Kacska: a pocak meggyógyult, jöhet a lábműtét!
2013.07.17.

Bemutatjuk nektek Kacskát, akinek nagy napja lesz hamarosan: MŰTENI FOGJÁK ISMÉT!

Kacskát Nagyréden találták állatbarátok, sajnos eredeti gazdája nem került elő, így 2013. márciusában a NOÉ Állatotthon védence lett.

Megtalálója elvitte állatorvoshoz, mert egyik hátsó lába kb. 5 cm-rel rövidebb, mint a másik. Kiderült sérülése nem új keletű, fájdalmai nincsenek, kezelést nem igényelt.

Kacska kb. 2012. születésű, zsemle színű, kb. spániel méretű, keverék kan kutya. Bekerülését követően sajnos komoly étkezési problémák alakultak ki nála. Rendszeresen hányt, hasmenése volt, egyre fogyott. Az első kivizsgálás és kezelés során nem derült fény a dolgok hátterére, hogy mi okozta a problémát. Sem a laboratóriumi eredmények, sem az ultrahang vizsgálat nem mutatott semmilyen elváltozást. Az állatorvosi kezelés hatására azonban egyre jobban lett, elkezdett hízni, a táplálékot sem hányta ki.

2013. júniusában azonban ismét fogyásnak indult, alig evett, de amit megevett, azt is kihányta. A kivizsgálások újrakezdődtek, vérvizsgálat, ultrahang vizsgálat, röntgen, de eredménytelenül. Infúzióval tartották életben.

Már csak a kontrasztanyagos röntgenvizsgálatban reménykedtünk, és láss csodát, a kontrasztanyag elakadt az egyik béltraktusban. Azonnal megműtötték az addigra már csontsoványra fogyott kutyát, és a képen látható 'izét' vették ki a beleiből, ami valójában egy szőr és homok gombóc.

Hogy mitől lett ott és miért? Rejtély még az orvosok előtt is. A lényeg, hogy eltávolításra került. A műtét jól sikerült, de utána még egy ideig aggódnunk kellett, nehogy szegény Kacska hashártya gyulladást kapjon, de szerencsére gond nélkül megúszta, és a gyógyulás folyamata teljes lett.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a hasi röntgen során állatorvosunk észrevette, hogy Kacska lábának kacskaságát egy összecsúszott, régi, fájdalmat nem okozó, de maradéktalanul korrigálható combcsonttörés okozta, így hamarosan vár rá egy újabb, ezúttal lábműtét, ahol ezt a kis 'bibit' is meggyógyítják majd, hogy teljes életet élhessen. EZ A MŰTÉT LESZ PÉNTEKEN!Kacska a kialakult bélproblémák miatt nem ehet csontot egész életében és gyomorkímélő táplálékot kell kapnia, etetésére nagyon oda kell figyelni.Kérjük, aki teheti, járuljon hozzá Kacska állatorvosi költségeihez.

A NOÉ Állatotthon Alapítvány bankszámla száma: OTP 11710002-20083777
Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPV-HU-HB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.

Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán:
Hívd a 13600-as telefonszámot, majd az automata bejelentkezése után add meg a kiválasztott szervezet kódját (63)! Egy telefonhívás értéke 250 Ft. (ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára)
SMS küldésre egyelőre nincsen lehetőség.
Jelenleg a T-Home és T-Mobile, valamint a Telenor, Vodafone és Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.

Vagy közvetlen bankkártyás adományozással: Adhat.hu

PayPal: noeallatotthon.hu - FŐOLDAL az oldal közepén, PayPal gomb

További képek Kacskáról ITT ! ! !

Köszönjük a támogatást, hisz tudjátok, CSAK VELETEK SIKERÜLHET!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában