Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Pempő és szerető családja!
2013.07.15.

Pempő beszámoló:

Egy hónapja hoztuk el Pempőt, reménykedve abban, hogy sikerül elnyerni a bizalmát.
Szeretnénk mindenkit megnyugtatni aki aggódott a kicsi kutyusért, hogy Pempő jól van, nagyon jól érzi magát és jó úton halad a normális élet felé.

Csupaszív Deni kutyánk, korábbi védencetek, azonnal pártfogásába vette a rémült kis kölyköt, aki azóta bálványként tekint rá. Deni óriási lelkesedéssel tanítgatja és Pempő nagyon jó diáknak bizonyul, mindenben utánozza, ami igencsak jól jön a szelidítés folyamán. Megtanult már füvet enni, ronggyal játszani és labdával a szájában vonulni (bár néha úgy tűnik, mintha nem nagyon tudná, hogy ez mire is jó).

A gazdikkal való kapcsolat is lassan, de biztosan épül. Hosszú órákig tartó, karokat görcsbe rántó simogatás és vakargatás után Pempő már követi gazdianyut a kertben és a házban egyaránt, bár utóbbiban sokkal bátrabb. Mindenhova jön utánam, szagolgat, leül vagy lefekszik mögém miközben a teendőket végzem.Egy héttel beköltözése után a földön ülve vártam a csodát, azt, hogy odajöjjön magától és ne nekem kelljen odakúsznom. A csoda megtörtént, mert minden félelem nélkül lefeküdt mellém és simogatás közben szagolgatta, nyalogatta a kezem, miközben a szemembe nézett. Azóta már ez mindennapi, sőt hazaérkezéskor csóválva fogad. Este pedig a ”gyere Pempő, megyünk be” vezényszóra teljesen önállóan feláll és bejött utánam a házba, nem kell már Denit csalinak használni ahhoz, hogy estére becsaljuk.
A nagy magabiztossággal együtt jár a zsiványság is. Nagyon jó felülni a kanapéra és a dohányzóasztalra is és nagyon vicces elcsenni egy plüsst a polcról, hurcolgatni és megpróbálni széttépni.
Mihály a kandúr, sértődve fogadta az új jövevényt. Volt egy kis pofon is, de aztán később a fa tetején végezte. Ennek ellenére kapcsolatuk korántsem annyira tragikus, mint amilyennek az elején gondoltuk, inkább csak a kíváncsiságra és a félelemre alapul.

Szóval Pempő nagyon élvezi életének azon perceit amikor nem fél, de az is nagyon érdekes, ami félelmetes.

Azért csatolok néhány vidám fotót, hogy lássátok milyen jól érzi magát a kutyus!

Üdvözlettel:
Nagy MáriaMegosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában