Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Csillag, a kétlábú kutyus
2013.07.11.

Csillag a Kisherceg Állatmentő Egyesülettől került gondozásunkba. Kobzás során mentették, hátsó két lába hiányzik.


Csillag története 2012. decemberében kezdődött. Megkereste a Kisherceg Állatmentő Egyesületet egy férfi, hogy Nyírbátorban a szomszédja elköltözött, otthagyott jó pár kutyát, akik falkába verődtek, és mindenféle kárt csinálnak nála, ezért délutánra vadászt hívott, és ha ők nem hozzák el őket, kilöveti a csapatot. Hozzátette, hogy a kutyák nincsenek emberhez szokva, és az egyik félig béna...
Természetesen azonnal kimentek feltérképezni a terepet, de meglepődve tapasztalták, hogy egy kutya sincs a megadott helyen. Féltek, hogy későn érkeztek, de egyszer csak megláttak egy fekete szőrkupacot az egyik bokorban. Ahogy közeledtek a kutya menekülni próbált, és ekkor látták, hogy ő lesz a sérült kutyus, akiről a férfi említést tett. Nem volt béna, de a két hátsó lába messziről láthatóan is sokkal rövidebb volt.

1 órás, sikertelen befogási kísérlet után eltűnt a szemük elől. Ilyen lábakkal is fényévekkel gyorsabb volt náluk

Pár nappal később elkezdett esni a hó, és úgy döntöttek másnap kimennek csapdákkal, és megpróbálják valahogy befogni legalább a sérült kutyust. Meglepő módon tapasztalták, hogy az egyik fészer szerűségben feküdt összekuporodva. Gyorsan becsukták az ajtót, így sikerült megfognia a kutyust.

Csillagnak keresztelték el. Az első útjuk az állatorvoshoz vezetett, ahol kiderült, hogy Csillag mindkét hátsó lába csonkolódott. Az egyik a térdízületnél, a másik a térd alatt pár centivel. Láthatóan nem friss sérülés volt, hiszen a bőr már megvastagodott azon a helyen.

Csillag kb. 5 év körüli kis-közepes termetű (8-9kg) mudi keverék szuka kutya. Kezdetben nagyon félénk volt, sokáig a házból se jött ki, annyira félt. Szerencsére mára a lelke rendbe jött, olyannyira megszerette az embereket, hogy nyüszítve, farokcsóválással fogad mindenkit. Férfiaktól még picit tart, de pár perc után már teljesen barátságos. Gyerekekkel, más kutyákkal is jól kijön. Cicát sem kergeti.
A Kisherceg Állatmentő Egyesület jóvoltából időközben túlesett az ivartalanításon, chipezésen, és oltásokon is. A korábbi rossz életéről a nyakbőr alatt lévő sörét is árulkodik
Csonkjával szerencsére puha talajon nincs gond, nem sebesedik ki neki, de ha embert lát képes a betonra is feljönni, sőt még lépcsőzik is, ami viszont felsérti neki.

A Kisherceg Állatmentő Egyesület csapata minden tőle telhetőt megtett Csillagért, a további gondozását azonban, esetleg a kiskocsira való pénz összegyűjtését, illetve a legalapvetőbbet a biztonságos elhelyezést, nem tudták megoldani, ezért kértek segítséget a NOÉ Állatotthontól, ahol az ilyen sérült kis apróságoknak is megoldott az elhelyezése.Mivel jó pár sérült, kocsit használó kutyus megfordult nálunk, ezért reméltük, hogy valamelyik korábban használt kocsi megfelelő lesz majd méretben Csillagnak, de sajnos nem így lett, ezért most kocsira gyűjtünk számára, hogy minél jobban és dinamikusabban mozoghasson.

További és legfontosabb célunk azonban, hogy találjunk egy olyan Angyalt, aki fogyatékosságával együtt is vállalná Csillagot, élete végéig felelősségteljesen és szeretettel gondoskodik róla.

Kérjük, aki teheti, járuljon hozzá Csillag kocsijához. A NOÉ Állatotthon Alapítvány bankszámla száma: OTP 11710002-20083777
Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán:
Hívd a 13600-as telefonszámot, majd az automata bejelentkezése után add meg a kiválasztott szervezet kódját (63)! Egy telefonhívás értéke 250 Ft. (ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára)
SMS küldésre egyelőre nincsen lehetőség.
Jelenleg a T-Home és T-Mobile, valamint a Telenor, Vodafone és Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.

Csillag gazdikeresője: ITT ! ! !

További képek Csillagról ITT ! ! !

Nagyon köszönjük :DMegosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában