Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Csónakos család Jaundino azaz Lego első napja
2013.07.08.

"Sziasztok,

Mi hoztuk el a zsemle színű csónakost, akit a Lego névre kereszteltünk el (mert mindent szétszed :)).

A kocsiban nagyon jól viselkedett, majd egész bátran birtokába vette a házat. Az első 1-2 órában kicsit nyűszítgetett, biztos hiányoztak a tesók, de utána megnyugodott, és elkezdte felfedezni a dolgokat. Kapott pár játékot is, illetve szerzett magának egy papucsot :), de ez jó befektetésnek bizonyult, mert azóta is az a fő kedvenc.

Az este egy kicsit nehezen ment, mert nap végére kicsit taknyos lett, és néha kicsit hörgött, és ritkábban még kicsit öklendezett is, mintha valami a torkán akadt volna. Már a határon voltunk, hogy elvisszük éjszakai állatorvoshoz, amikor mellé feküdve a földre egészen megnyugodott, viszont hajnali egy körül megint előjött ez az öklendezés, és jó pár percig nem is tudta abbahagyni, így végül mégis meglett első nap az éjszakai doki élmény is. :)

Végül nem volt komoly, azt mondta a doki, hogy valszeg az étrendváltozás, kicsit meg volt puffadva a hasa (bár nekünk ez nem magyarázta meg a taknyos orrot), kapott egy kis gyulladás csökkentőt, hányás csillapítót. Nagyon hősiesen viselte a szurikat, meg se nyekkent, illetve a doki azt mondta, hogy kapjon pár napig diétás kaját.

Szerencsére ezután az éjszaka hátralevő része nyugisan telt, ott aludtunk mellette, hogy biztonságban érezze magát.

Ma már végképp kiegyensúlyozott volt, elég jól érzi már, hogy merre vannak a kis cuccai, és már azt is sikerült elérni nála, hogy többségében a pelenkájára pisiljen, bár nemrég a dokijától megtudtuk, hogy nem szerencsés a pelus, mert később nehéz lesz leszoktatni róla, azt tanácsolta, hogy egyből a kertbe szoktassuk.

Most délután elvittük a saját dokijához, megnézte ő is, a nyirokcsomója kicsit meg volt duzzadva, meg maradt kicsit a taknyosság, ezért kapott egy kis antibiotikumot, amit majd kedden meg fog még orvosolni, és csak akkor jön az oltás, ha teljesen rendben lesz.

Nagyon kis aranyos, szeret játszani, és a dokikat nagyon bírja, meg enni is. :) Ma felfedeztük vele a kertet is, az is nagyon bejött neki, szeret kint lenni, csak még a szomszéd kutyáktól tart egy kicsit. :)

Már ennyi idő alatt is nagyon megszerettük, köszönjük szépen utólag is, hogy nekünk szavaztatok bizalmat. Feltettünk pár képet és videót is ide: https://www.dropbox.com/sh/w01u21ee2jo6l90/ZzWN4R-YnE

Telóról készültek, ezért nem legjobbak, majd csinálunk jobbakat is.

Üdv,
Ági + Felhő"

Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában