Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Speciális programok
Macskamentés
MiniMenhely-program
Boxermentés
Bulldogmentés
Cane corso mentés
Csau-csau mentés
Rókamentés
Lómentés
Linda
Keverék kutya
(P)RÉMSÉG
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Selyemmajom a nappaliban - II. - befejező rész
2013.07.08.

Selyemmajmocska jött, szívet tört és elköltözött ...

Mint olvashattátok 2 nappal ezelőtt egy nagyon kedves budai családhoz betoppant egy apó, fura és nagyon gyors szerzet. Miután pókhálótlanította a lakás nehezen elérhető pontjait lefülelték a kis betolakodót és segítséget kértek a NOÉ Állatotthontól.
A történet részletesen itt olvasható: ITT ! ! !

A kis majom jött és elvarázsolt mindenkit. Mivel a majmokat kötelező regisztrálni, ezért nagyon reménykedtünk benne, hogy Ő is rendelkezik egyedi azonosítóval és így nagyon gyorsan haza tudjuk juttatni. A mi chipleolvasónk nem talált számára értelmezhető chipet, de nem adtuk fel, tovább kutakodtunk. Szerencsére sok és jó állatorvosi kapcsolatunk van, akik mindig azonnal segítenek, ha baj van. Most is jött a gyors segítség, de sajnos chip nem volt a kis szökevényben.

De hála Nektek Angyalok, a rengeteg megosztásnak köszönhetően mégis előkerült a kis tünemény tulajdonosa. És itt akár egy hepienddel zárulhatna is történet, de a boldog végkifejlet most még várat magára. Ugyanis kiderült, hogy 2010 óta Magyarországon tilos magánháznál majmot tartani - fajtól függetlenül. Aki már régebb óta él együtt majommal, az idén március 1-ig még beszerezhette a tartásához szükséges engedélyt, de újabb állatokat már nem szabad beszerezni és tartani. Mielőtt bárki a törvényeket, esetleg a bürokráciát kezdené emlegetni, kérjük, gondolja végig, hogy vajon megfelelő élet-e egy majomnak, ha az emberek majmot csinálnak belőle ... A selyemmajmok, a legtöbb majomfajhoz hasonlóan kisebb - nagyobb csapatokban élnek. A családi környezetben tartott állatok többsége (ahogy ő is) egyedül, magányosan tengeti életét. Még ha olyan édes rituáléi is vannak, mint a közös reggeli kávézás az emberekkel (forrás: tulajdonos fb. bejegyzése), hogy este betakargatja magát és úgy alszik (forrás: saját tapasztalat), hogy némelyeket ruhácskába öltöztetnek és még sorolhatnánk, attól ez még igen csak messze van a majmok valós igényeitől. Azt a fajta köteléket és biztonságot, amit a fajtársai tudnak nekik nyújtani, mi emberek ezt sosem tudjuk helyettesíteni. (Pontosan ugyanez a helyzet mi Lindánkkal is, nem véletlenül osztja meg a kifutóját több állattal ... ) Ezért a szigorú szabályozás, mely nem csak Magyarországon van így, hanem egész Európában. Ez a tény alapvetően felforgatta ezt az ügyet is. A hatóság ilyen esetekben elrendeli az állat azonnali kobzását. Ezen a ponton a NOÉ Állatotthon szerepe az ügyben véget ért, a kis selyemmajmot átadtuk az Fővárosi Állatkertnek, ahol karanténban marad a hivatalos ügy lezárásáig, mely hivatott a sorsát rendezni. Úgy tudjuk, hogy első körben megkérdezik a magyarországi hivatalos állatkerteket, állatparkokat, hogy ki tudja fogadni. Ég veled apróság, a viszontagságok után legyen nagyon szép, boldog és hosszú életed!
(Zárójelben: az eredeti posztnál igen csak nagy port kavart a tulajdonosok bejelentkezése. Tisztában vagyok vele, hogy nem volt jó érzés azt hallani tőlem, hogy várniuk kell a hivatalos állásfoglalásra és minket kötnek a szabályok. De azért mert valaki nem azt hallja amit szeretne, vagy a dolgok nem olyan ütemben zajlanak, ahogy ő szeretné még nem mi vagyunk a hibásak, tehát a hangvételemre tett megjegyzéseket nem érzem túlságosan igazságosnak és helyénvalónak. Köszönöm Schneider Kinga zárójel bezárva)
Tehát a majmocska jött, összetörte a szívünket, elfogyasztotta a kedvenc dinnyéjét és elköltözött ...A majommentésről a TV2 is készített riportot, amely megnézhető az alábbi linken:
ITT ! ! !

"Majmot fogtak egy budai lakás nappalijában. A szomszéd házból szökött el és bemászott az erkélyre, aztán a szobába. A lakásban élő család nagyon megijedt, végül egy halászhálóval kapták el a majmot, aztán az állatkertben karanténba zárták.. Az állat gazdája nyilatkozott a Tényeknek. Azt mondta, hogy nagyon szeretik a majmot, együtt szoktak kávézni a hálószobában. "Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában