Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Selyemmajom a nappaliban - II. - befejező rész
2013.07.08.

Selyemmajmocska jött, szívet tört és elköltözött ...

Mint olvashattátok 2 nappal ezelőtt egy nagyon kedves budai családhoz betoppant egy apó, fura és nagyon gyors szerzet. Miután pókhálótlanította a lakás nehezen elérhető pontjait lefülelték a kis betolakodót és segítséget kértek a NOÉ Állatotthontól.
A történet részletesen itt olvasható: ITT ! ! !

A kis majom jött és elvarázsolt mindenkit. Mivel a majmokat kötelező regisztrálni, ezért nagyon reménykedtünk benne, hogy Ő is rendelkezik egyedi azonosítóval és így nagyon gyorsan haza tudjuk juttatni. A mi chipleolvasónk nem talált számára értelmezhető chipet, de nem adtuk fel, tovább kutakodtunk. Szerencsére sok és jó állatorvosi kapcsolatunk van, akik mindig azonnal segítenek, ha baj van. Most is jött a gyors segítség, de sajnos chip nem volt a kis szökevényben.

De hála Nektek Angyalok, a rengeteg megosztásnak köszönhetően mégis előkerült a kis tünemény tulajdonosa. És itt akár egy hepienddel zárulhatna is történet, de a boldog végkifejlet most még várat magára. Ugyanis kiderült, hogy 2010 óta Magyarországon tilos magánháznál majmot tartani - fajtól függetlenül. Aki már régebb óta él együtt majommal, az idén március 1-ig még beszerezhette a tartásához szükséges engedélyt, de újabb állatokat már nem szabad beszerezni és tartani. Mielőtt bárki a törvényeket, esetleg a bürokráciát kezdené emlegetni, kérjük, gondolja végig, hogy vajon megfelelő élet-e egy majomnak, ha az emberek majmot csinálnak belőle ... A selyemmajmok, a legtöbb majomfajhoz hasonlóan kisebb - nagyobb csapatokban élnek. A családi környezetben tartott állatok többsége (ahogy ő is) egyedül, magányosan tengeti életét. Még ha olyan édes rituáléi is vannak, mint a közös reggeli kávézás az emberekkel (forrás: tulajdonos fb. bejegyzése), hogy este betakargatja magát és úgy alszik (forrás: saját tapasztalat), hogy némelyeket ruhácskába öltöztetnek és még sorolhatnánk, attól ez még igen csak messze van a majmok valós igényeitől. Azt a fajta köteléket és biztonságot, amit a fajtársai tudnak nekik nyújtani, mi emberek ezt sosem tudjuk helyettesíteni. (Pontosan ugyanez a helyzet mi Lindánkkal is, nem véletlenül osztja meg a kifutóját több állattal ... ) Ezért a szigorú szabályozás, mely nem csak Magyarországon van így, hanem egész Európában. Ez a tény alapvetően felforgatta ezt az ügyet is. A hatóság ilyen esetekben elrendeli az állat azonnali kobzását. Ezen a ponton a NOÉ Állatotthon szerepe az ügyben véget ért, a kis selyemmajmot átadtuk az Fővárosi Állatkertnek, ahol karanténban marad a hivatalos ügy lezárásáig, mely hivatott a sorsát rendezni. Úgy tudjuk, hogy első körben megkérdezik a magyarországi hivatalos állatkerteket, állatparkokat, hogy ki tudja fogadni. Ég veled apróság, a viszontagságok után legyen nagyon szép, boldog és hosszú életed!
(Zárójelben: az eredeti posztnál igen csak nagy port kavart a tulajdonosok bejelentkezése. Tisztában vagyok vele, hogy nem volt jó érzés azt hallani tőlem, hogy várniuk kell a hivatalos állásfoglalásra és minket kötnek a szabályok. De azért mert valaki nem azt hallja amit szeretne, vagy a dolgok nem olyan ütemben zajlanak, ahogy ő szeretné még nem mi vagyunk a hibásak, tehát a hangvételemre tett megjegyzéseket nem érzem túlságosan igazságosnak és helyénvalónak. Köszönöm Schneider Kinga zárójel bezárva)
Tehát a majmocska jött, összetörte a szívünket, elfogyasztotta a kedvenc dinnyéjét és elköltözött ...A majommentésről a TV2 is készített riportot, amely megnézhető az alábbi linken:
ITT ! ! !

"Majmot fogtak egy budai lakás nappalijában. A szomszéd házból szökött el és bemászott az erkélyre, aztán a szobába. A lakásban élő család nagyon megijedt, végül egy halászhálóval kapták el a majmot, aztán az állatkertben karanténba zárták.. Az állat gazdája nyilatkozott a Tényeknek. Azt mondta, hogy nagyon szeretik a majmot, együtt szoktak kávézni a hálószobában. "Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában