Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Selyemmajom a nappaliban - I. rész
2013.07.06.

VIGYÁZAT CUKIRIADÓ és hogy mik vannak ...

Manapság, ha nem vigyázz az ember és felelőtlenül szellőztet, simán betolakodók martalékává válhat az otthona ... Így járt egy szegény budai család tegnap délután ... térültek fordultak és egyszer csak azt vették észre, hogy egy apró fura szerzet randalírozik a lakásban, a karnison, a polcokon és mindenhol. Sőt igazából abban sem voltak biztosak, hogy a villámgyorsan közlekedő, ugró, repülő akármi egyedül van, hiszen egyik pillanatban itt, a másikban teljesen máshol pislogott apró, de hihetetlenül értelmes kis szemeivel. Első riadalmukban megpróbálták a törpebetolakodót kitessékelni az otthonukból, de ezt a minibanditát nem olyan fából faragták, hogy csak úgy engedje kiebrudalni magát, esze ágában sem volt a frissen szerzett játszóterét otthagyni. A mi kedves családunknak nem volt más választása, cselekedniük kellett, előkerült a rég nem használt horgászháló és rövid úton lefülelték a kis betolakodót. Google barátunk segítségével először is beazonosították a jövevényt, kiderült, hogy ő egy fehérpamacsos selyemmajom. És bár a ház Úrnője nagyon örült a kis látogatónak, hiszen az összes pókhálót segített eltávolítani a számára elérhetetlen sarkokból, de a ház Ura kijelentette, elég neki a három fia, nem kell neki még egy majom is. Így fordultak hozzánk segítségért. Mi természetesen azonnal siettünk a szokatlan apróság megmentésére és bár nekünk is bebizonyította, hogy cukiságánal csak a gyorsasága nagyobb, végül sikerült lefülelnünk a kis betolakodót.


A selyemmajmok tartása nincs engedélyhez kötve, de a származásukat minden esetben hivatalos papírokkal igazolni kell, így nagyon reménykedtünk benne, hogy találunk benne chipet. Sajnos a mi chipleolvasónk nem jelzett egyedi azonosítót, de nem adjuk fel, hogy hazajuttatjuk a kis szökevényt, ma újabb vizsgálatok várnak rá.
Ha esetleg valakinek hiányzik Budapesten a XI. kerületben egy ilyen édessége, aki szemmel jól láthatóan kisfiú , az eredetét igazoló okmányokkal jelentkezhet érte a 06 70 38 39 480 telefonszámon.

További képek a majmocska mentésről: ITT ! ! !


Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában