Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

A dabasi ÜGY
2012.10.26.

„Embertelen állattartó Dabason” szólt a híradás 2010. évben.

2010. március 26-án megkeresés érkezett a NOÉ Állatotthon Alapítványhoz a Dabasi Hatósági Főállatorvostól, mely szerint egy dabasi tanyán 30 - 40 kutyát tartanak étlen-szomjan, iszonyú körülmények között. A kutyák a rendőrségi eljárás alkalmával azonnali kobzásra kerültek, elhelyezésükről, állatorvosi ellátásukról az ügy lezárásáig a NOÉ Állatotthon Alapítványt bízták meg.

A kobzás során 35 kutya került lefoglalásra, közülük 7 kölyökkutya már nem érhette meg a gondos ellátást…

A kobzásról bővebben ITT olvashat.

A dabasi mentés képekben:Az eljárás alá vont személy egyébként nem ismeretlen az állatvédők, sőt a hatóságok körében sem. Ellene már több esetben folyt illegális kutyatelep üzemeltetése és állatkínzás vétsége miatt eljárás, melyek során több kutyát elkoboztak a hatóságok. A legutóbbi eset, mely nyilvánosságra került, majd hatósági eljárást vont maga után, 2007. novemberében történt Újlengyel településen.

Az újlengyeli mentés során készült (sokkoló) fényképek ITT tekinthetők meg!

Hosszú utat tettünk meg azóta… 2012. írunk, az ügy jogerősen befejeződött.

Itt szeretnénk egy kis kitérőt tenni...
Mit jelent a kobzás, és miért ró hatalmas felelősséget az állatokat fogadó szervezetek számára?

El kell kobozni azt a dolgot, amelyre nézve a szabálysértést elkövették, amennyiben a szabálysértést meghatározó jogszabály az elkobzást kötelezővé teszi.
Az elkobzott dolog tulajdonjoga az államra száll.

Jelen esetben a dabasi jegyző határozatot hozott, mely szerint az elkobzást követően az állatokat MEGŐRZÉSRE átadja az Alapítvány részére, aki a végleges jogi rendezésig gondoskodik az állatok tartásáról, illetve gondozásáról.

Összefoglalva az eljárás jogerős befejeztéig az alapítvány saját költségén tartja és látja el a lefoglalt kutyákat, kizárólag - bármennyire is furcsán hangzik - állagmegóvást alkalmazhatunk: azaz etetés, itatás, szükséges kozmetikázás, oltás, féreghajtás, életmentő gyógykezelések, beavatkozások. Az ivartalanítást nem tartozik ide...

Az eljárás alá vont személyt a Bíróság bűnösnek találta, a lefoglalt ebek tulajdonjogát a NOÉ Állatotthon Alapítvány javára ruházta, így minden akadály elhárult a leendő gazdik és négylábú kedvenceik boldogulásának útjából.

Hatalmas tisztelet és köszönet jár azoknak az örökbefogadóknak, akik ezeket a kutyusokat magukhoz vették. Nem csak azért, mert szinte mindegyikük vagy mentálisan, vagy egészségügyileg extra odafigyelést és rehabilitációt igényeltek, de azért is, hiszen pontosan tudták, hogy az a kutyus akibe beleszerettek egy bírósági szakaszban lévő ügy "bizonyítéka". És ezért csak ideiglenes státuszban fogadhatják be, illetve az is benne volt a pakliban, hogy a bíróság úgy határoz, vissza kell adni őket. Szerencsére ez nem így történt és ezek a kutyák élhetik tovább megszokott életüket saját IGAZI családjukban, mit sem sejtve az őket körülvevő bürokratikus kalamajkáról.

Végül büszkeséggel dagadó mellel szeretnénk megosztani néhány dabasi kutyánk boldog, gazdis képeit:

Dabasi Hátas:
a kutyusnak már Csini a neve, mert nagyon illik rá és neki is tetszik. Végtelenül boldog, ragaszkodó és nagyon jól védi a területét.
Dabasi Dallas:


Dabasi Bridge:


Dabasi Dalma:


Dabasi Alfréd:Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában