Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Etyeki kutyagyár: Kordonon innen...kalandon túl....a pénz még mindig nagy úr :/
2012.10.18.

Etyeken nem csak filmgyár, de kutyagyár is üzemel. Több állatvédő szervezettel összefogásban mentünk a helyszínre. A bejelentés szerint a szaporító telepen nagyságrendileg 100 kutya "él" apró ketrecekben, kizsákmányolva.A hatósági szemle ugyan alátámasztotta, hogy nincs minden rendben, de érdemben semmi nem történt.

Az Állatvédőrség felkérésére vettünk részt az akcióban. Minden leszervezve, találkozó megbeszélve. Több szervezet is, elsősorban fajtamentések készültek a napra.
Aztán valami történt ... ugyan az állatvédők és a rendőrök ott voltak a találkozón, de a hatósági állatorvos a megbeszéltek ellenére, véletlenül egyből a telepre ment.
Sajnos ismerjük ezt a felállást már, találkoztunk vele jó néhányszor. Nem szeretnék vádaskodni, de nem kell nagyon sokat töprengeni, hogy felismerjük az összefüggéseket: a hatósági állatorvos ott hatóság, ahol praktizál. Tehát azokat kellene megbüntetnie, felszámolnia akikből él. Igen, nonszensz ez a rendszer és nonszensz ez emberileg is.

Egy biztos a "háziak" felkészülten vártak minket. Mindent tudtak, jogokról, paragrafusokról. Nem is jutottunk be, csak a rendőrök, a hatósági állatorvos, a jegyző képviselője és az Állatvédőrség képviselője.Hosszas várakozás következett. A helyszínen lévő szervezetek - sokan voltak, nehéz felsorolni: Állatvédőrség, Állatmentő Liga, Csivava mentők, Spániel mentők, Állatmentő Szolgálatnak és persze mi a NOÉ Állatotthon, elnézést, ha valaki kimaradt - segítői, önkéntesei és a média képviselői csak várakoztak és várakoztak.

Azután kinyílt a kapu és kijött a tulajdonos, engedélyezte, hogy a forgatócsoportok egy rövid időre bemenjenek és az általa engedélyezett helyeken forgassanak.

Közben megérkeztek az első hírek is: közel száz kutya, chip senkiben, oltás senkiben, a legtöbbnek még oltási könyve sincs. Egy-két szerencsésebbet kivéve, apró ketrecek és boxok, melyek mérete köszönő viszonyban sincs az Állatvédelmi törvényben előírtakkal. A telephelyen működő cég szinte kizárólag olasz exportra GYÁRTJA A KUTYÁKAT! És tájékoztatásuk szerint két héten belül költöznek - Olaszországba.
Az is gyorsan kiderült, innen kutyát kimenekíteni nem tudunk, hiszen a HATÓSÁGI ÁLLATORVOS SZAKVÉLEMÉNYÉRE TÁMASZKODVA a jegyző képviselője, valamint a rendőrség nem állapított meg állatkínzás bűncselekményt. Az ügy közigazgatási eljárás keretében folytatódik, talán kiszabnak valamiféle bírságot ...

Képeink nincsenek, de a TV2 Tények forgatócsoportja jóvoltából, néhány képkockát láthatunk a helyzetről.

A 36. percnél látható a riportEl vagyunk keseredve, hiszen nem sikerült ezeket a szerencsétleneket kimenteni a kizsákmányolásból. El vagyunk keseredve, mert megint belefutottunk a korrupciós körbe. El vagyunk keseredve, mert tovább viszik rossz hírünket Európába.
Viszont van pozitív oldala is ennek a napnak: kiderült igen is össze tudnak fogni az állatvédők, fegyelmezetten, barátságban és konstruktívan. Ugyan most nem sikerült, de nem adjuk fel ...Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában