Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

TELJES KUTYA STOP A NOÉ ÁLLATOTTHONBAN!
2012.10.10.

Az egyik legnehezebb és legfájóbb döntést kellett meghoznunk a mai napon. Mivel mind a normál helyeink, mind a kórházi helyeink, de még az állatorvosunknál lévő helyek is teljesen beteltek, ezért mostantól TELJES KUTYA STOPot kényszerültünk bevezetni.Az elmúlt időszakban olyan rengeteg súlyos és hosszú gyógyulási idővel rendelkező sérültek kerültek be, hogy belátható időn belül esélyünk sincs kórházi hely felszabadulására.

Az egészséges kutyák tekintetében sajnos már évek óta várólistát kellett bevezetnünk. A várólistán jelenleg több száz kutya vár befogadásra, ott tartunk, hogy már nem is érdemes új kutyát felírnunk, a várakozási idő hosszúsága miatt. Nem segít a helyzeten, hogy néhány felelőtlen exgazdi, esetleg megtaláló úgy gondolja megoldani a kutyája helyzetét, hogy nemes egyszerűséggel kiköti az Állatotthon kapujában, vagy elengedi a hozzánk vezető úton. Szörnyű ezt mondani, de már a láncok is elfogytak, a kennelekben pedig hónapok óta nincs hely.

Az örökbefogadási kedv pedig ezer éve nem látott mélyponton van. Még a kölyökkutya szezonban bekerült apróságok nagy része is itt van, nálunk töltve a gyerekkorukat és a hetek, hónapok múlásával egyre kevesebb az esélyük az örökbefogadásra. Nem beszélve a felnőttekről, öregekről, betegekről, fogyatékosokról és a feketékről.

Sose tapasztalt mennyiségben jönnek vissza korábban örökbeadott kutyáink is. Van akinek a családja anyagilag omlott össze, van akinek a gazdái külföldre mennek dolgozni, van akit kölyökként fogadtak örökbe és egyszerűen csak nem nevelték és nem bírnak vele, de olyan is van akit csak szimplán megunnak. Az örökbefogadási szerződésünk, de elsősorban a lelkiismeretünk szerint ezeket a kutyákat mindenféle képen visszafogadjuk és új családot próbálunk keresni nekik.

Tehát a probléma összetett és súlyos. A szívünk szakad meg mindenkiért, de a már gondozásunkba vett több száz állat fizikai és egészségügyi biztonsága érdekében sajnos kénytelenek vagyunk mostantól nemet mondani a segítségkérésekre.

Fenti rendelkezés a NOÉ központi részlegére vonatkozik, a MiniMenhely és a fajtamentések esetében kérjük forduljatok hozzájuk közvetlenül.

Köszönjük a megértést!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában