Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

ÁLLATOK VILÁGNAPJA – október 4.
2012.10.04.

1931 óta ünnepeljük az Állatok Világnapját, de vajon tudjuk, hogy pontosan kit, mit és miért?

Az olasz kezdeményezés célja 1931-ben, hogy felhívja a figyelmet a vadonélő állatokra leselkedő veszélyekre az ember térhódításával. A már akkor is kihalás szélén álló fajokra, a pusztulásuk megállítására. Azóta tágabb értelmet kapott és az összes velünk és körülöttünk élő állatért érzett felelősségünk, szeretetünk és gondoskodásunk jelképes dátumává vált.

Október 4. az állatok védőszentjének Assisi Szent Ferenc halálának évfordulója. Szent Ferenc a legenda szerint értette az állatok nyelvét, védte és óvta őket és sok esetben prédikált is nekik.Ugyan a NOÉ Állatotthonban minden nap az ÁLLATOK napja, de ezen a napon, ha ez még lehetséges egyáltalán, még jobban minden körülöttük forog. Így van ez világszerte, hiszen ezen a napon sokkal több figyelem irányul rájuk, azokra az élőlényekre, akik életének közvetett vagy közvetlen befolyásolói mi vagyunk.Ahogy minden évben idén is rengeteg program társul ehhez a naphoz, melynek csúcspontja a 2012. október 7-én megrendezésre kerülő ÁLLATOK VILÁGNAPI FELVONULÁS. A Felvonulásra a gyülekező 10 órakor van Budapesten a Bazilikánál és az Andrássy úton halad majd a Hősök teréig. A felvonuláson természetesen együtt vonalunka majd velünk 2, 3 és 4 lábú kedvenceink, védenceink. A séta célja elsősorban, hogy bemutassuk mi állatosok, hogy lehetséges kulturáltan együtt élni állatainkkal. Hogy a környezet, a természet és az állatok védelme és megóvása közös célunk és kötelességünk. Tudta ezt már Assisi Szent Ferenc az 1200-as években, tudták ezt már a világnap életre hívói 1931-ben, de talán soha nem volt annyira aktuális, mint 2012-ben.
Szeretettel várunk Mindenkit szombaton az Állatotthonba, illetve vasárnap 10 órakor a Bazilikánál.Legyen ez ma az Ő napjuk tényleg, forduljunk állataink felé ma extra szeretettel és oda figyeléssel. Legyen ma extra hosszú a séta, kerüljön ma ínyenc falat a tálkákba, álljunk meg egy pillanatra és hallgassunk bele a köztünk élő madarak énekébe, lassítsunk autónkkal a vadveszélyes útvonalakon. És gondoljunk egy pillanatra azokra az állatokra is, akik már átkeltek a Szivárványhídon, külön azokra, akik bántalmazás, állatkínzás, nemtörődömség, kapzsiság, pénzsóvárgás áldozatai lettek …


Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában