Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Megunt ruhadarab, vagy költözéskor feleslegessé vált kacat?
2012.08.08.

Hatalmas port kavart egy Lengyel család megdöbbentő esete, miszerint a szülők nemes egyszerűséggel a repülőtéren hagyták 2 éves gyermeküket, hogy feljussanak egy last minute útra induló, kedvezményes repülőjáratra. Mindenki csak kapkodott levegő után, hogy lehet ilyet tenni …
Úgy tűnik 2012-re eljutottunk, oda, hogy ugyanúgy bánunk az gyermekeinkkel, mint a kutyáinkkal. Persze ez lehetne örömhír is, ha a párhuzamot nem a cserbenhagyásban kellene megtalálnunk. A Lengyelek esete a magára hagyott gyerekkel szinte pontosan ugyanúgy megtörtént, itt nálunk Budapesten, egy öreg kutyával.

Július 25. délután
Az alábbi segítségkérést olvasta egyik önkéntesünk a facebookon:
„S.O.S.!!! S.O.S.!!!S.O.S!!!!
Segítsen valaki!!!!!! Budapest!!!! Repülőtér!!!!!
Itt ragadt a repülőtéren egy ismerősöm kutyája!!!! Nem engedték fel a gépre...(állítólag a ketrec méretébe kötöttek bele) a gazdiék már elrepültek.....Portugália felé! 2 órát kaptak a megfelelő ketrec cserére....akkor mehetne utánuk. a jegy árát nem hagyhatták ott, ami 120 euró lenne...
Ezt a gazdi a megadott számlaszámra utalná azonnal.... Így utánuk küldenék egy következő járattal!!!!!!
Aki tud nagyon kérem segítsen!!!!! A kutyi idős 13 éves tibeti terrier
és így is megviseli eléggé hogy nincs mellette a gazdája!
Egy idősebb hölgy aki véglegesen költözött volna ki a kutyájával együtt most külföldre!!!!”


Az ismerős segítségkérése után, bejelentkezett a „gazda” is, P. Andrea. Ő is könyörgőre fogta, hogy valaki segítsen …

A kutyus senkitől sem kapott segítséget - még az Illatos úti Ebrendészeti Telep sem volt hajlandó elvinni, hisz gazdás kutyának számított. Közben kiderült, hogy a neki szánt szállító-box valóban túl kicsi volt a kutya méreteihez képest, de fő baj, hogy a kutyát bealtatták, ami egy raktérben utazó állat esetében súlyos hiba, hiszen az egész út alatt felügyelet nélkül utazik.

Miután órák óta egy szűk ketrecbe zárva, túlszedáltan, szomjasan, kómásan feküdt, mit volt mit tenni, kénytelenek voltunk azonnal a segítségére sietni. Köszönjük Edinának, a chek-in-es hölgynek és Annamariéknak, hogy ők is mindannyian segítettek nekünk, a fuvarban, szervezésben, és telefonálgatásban.
Segítőink egyből állatorvosunkhoz vitték, ahol azonnal infúziót kapott és ottmarasztalták a rendelőben, mert nagyon rossz bőrben volt. Ekkor még bíztunk abban, hogy hamarosan rendeződik a sorsa, bár igen furcsának találtuk, hogy a gazdája képes volt őt csak úgy otthagyni a reptéren, pedig felajánlották nekik, hogy a következő géppel elmehetnek, ha gyorsan vesznek egy nagyobb ketrecet a kutyának a közeli bevásárlóközpontban.

Később, még ezen a napon, az alábbi üzenet került fel a segítségkérés alá:
„ Sikerült az előbb elérnem az Andreát! Most tudott meg mindent még a kutyáról, mert egész délután a reptéren tartózkodott és ezért nem tudott jelentkezni!...Természetesen igényt tartanak továbbra is a kutyára, és azon vannak, lesznek...hogy minél előbb mehessen utánuk! Zsuzsa!....megadtam Andinak a számodat, keresni fog !!!”

Azóta, a mi kezdeményezésünkre, háromszor (érdemben kétszer) beszéltünk a gazdival, aki a múlt hétre ígérte, hogy rendezi a kutyája sorsát és elviszi. Talán mondanunk sem kell, ez a mai napig (2012. augusztus 8.) nem történte meg! Az öreg 13 éves kutya nem érti, mi történik vele, mit vétett, hogy hetek óta egy számára vadidegen helyen, idegen emberek és állatok között kell lennie. Mit tett, hogy az eddigi családi és lakás életét, most hirtelen egy ketrec váltotta fel.Kénytelenek vagyunk ezúton felhívni P. Andrea, gazda figyelmét arra, hogy mi NEM panzió vagyunk, az öreg, hűséges kutyája, pedig nem egy megunt ruhadarab, vagy egy költözéskor feleslegessé vált kacat! Ha nem intézkedik azonnali hatállyal, legkésőbb, 2012. augusztus 12-ig, úgy kénytelenek leszünk a kutyát a Fővárosi Ebrendészeti Telepre (Illatos út) elvitetni. Tesszük mindezt azért, mert a kutya tulajdonjogát csak így lehet véglegesen rendezni, hisz jelenleg ő egy útlevéllel rendelkező, gazdás kutya. Természetesen a jövőben sem hagyjuk magára és a tulajdonjoga rendeződése után, a NOÉ Állatotthon Alapítvány védence marad.

Továbbá felhívjuk a gazdi figyelmét arra, hogy az állatok elhagyása állatvédelmi törvénybe ütköző cselekedet, feljelentést von maga után, amit a NOÉ Állatotthon Alapítvány meg is tesz!

2012. augusztus 17-i frissítés:
Az ügy végkifejlete a következő lett:
Mint kiderült, ők úgy gondolták, hogy nálunk a legjobb he
lyen van a kutya, amíg ők intézik a kiutaztatását. Fel kellett hívnunk a figyelmüket, hogy ez nem egy kutyapanzió, és Giny a sérült, kezelésre szoruló gazdátlan kutyák elől foglalja a helyet a kórházrészlegünkben.
A gazdik észbe kaptak, és meghatalmaztak egy ismerős fiatalembert, aki eljött a kutyáért. A kutyának a stressztől prosztatagyulladása lett, amivel még kórházba is kellett őt vinni, és gyógyszeres kezelést kapott. Úgy tudjuk, hogy tegnap már szárnyra kapott, és utazott a gazdik után.Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában